Lukas2589 Odesláno Listopad 12, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2011 Chalani zvazujem chipnutie auta len sa bojim co povie na chip dpf? Ma niekto realne skusenosti ako auto slapalo po chipe s dpf? Ci to moc netrpelo a celkovo co motor povedal na chip a na ake hodnoty je rozumne sa dostat s chipom.Diki za info.Vazne neviem co cakat od toho dpf lebo auto slape v pohode len ten motor s dpf nejak potratil kone oproti octavii co som mal bez dpf ka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coplos Odesláno Listopad 12, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2011 Nech DPF odstranit a chip nahrát rovnou se softem bez DPF a budeš spokojen. Spotřeba půjde dolů a nehrozí problémy s dpf. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bramburek228 Odesláno Listopad 13, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2011 Nech DPF odstranit a chip nahrát rovnou se softem bez DPF a budeš spokojen. Spotřeba půjde dolů a nehrozí problémy s dpf. co to prosim znamena DPF BLS ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 BLS je kod motoru pouzivanem hlavne v rozmezi 10/05-05/10 celosvetove DPF je zkratka pro filtr pevnych castic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas2589 Odesláno Listopad 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 DPF by som nechcel odstranovat .Hladal som aj na nete ale nenasiel som nikoho kdo mal takuto octaviu alebo WV.Hladam info ako funguje dpf s chipom. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bramburek228 Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 BLS je kod motoru pouzivanem hlavne v rozmezi 10/05-05/10 celosvetove DPF je zkratka pro filtr pevnych castic jsem uplny zacatecnik a neznalec... Jak poznam, ze ma auto filtr pevnych castic ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 14, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 (upraveno) čip s DPF funguje úplně normálně jako každý jiný chip. DPF bych neodstraňoval jen tak bez důvodu, pokud jezdíš například do německa nebo rakouska, tak by ses mohl setkat s nepříjmnou záležitostí a to je mobilní TUV. U nás auto s odstraněným DPF projde STK, jelikož max hodnota pevných částic je tak velká, že to auto projde a nikoho to nepřekvapí. Apropo pro normální čip DPF ničemu nevadí, odstranění je potřeba až u velkého přečipovaní, včetně jiných vstřiků atd poraď se třeba s TDI funem Upraveno Listopad 14, 2011 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas2589 Odesláno Listopad 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2011 Diki chalani.Mal som hlavne strach aby sa DPF casto nezanasal a neregeneroval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Listopad 15, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 Chiptuningem/pokud je úprava správná/ se naopak zlepší regenerace, takže se životnost spíše prodlouží. Jinak DPF je metla pro šetřílky...nejen, že spotřeba je díky regeneaci vyšší, ale při extrémně šetrné jízdě dochází k postupné likvidaci DPF. Na odstranění filtru je vždy čas/pokud funguje/, a nevím jak kde, ale při dodatečném odstranění účtuji minimální příplatek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 16, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2011 (upraveno) BLS jsem upravil X kusu, 4X4 atd. Touran. :-) jezdej no problem. Musi se udelat ale vic zasahu a vedet co delat ne jak mi tady vcera dovezli SCOUTA po chipu od nebudu jmenovat a spotreba 12 litru... skubajici projev a ohuleny vyfuk i s DPF!!! (labmbdy a jine senzory v sw bez zasahu, rozkalibrovane vstriky, pocatky atd..) Predelal jsem a po testovaci jizde slezla na 8prumer. Pri normalni jizde je schopnej ridic stahnou na 6 litru. Ted jsem delal LANDROVERA RANGEROVER 3litrovej BMW motor a po uprave spadla spotreba o 2,5LITRU :-) Upraveno Listopad 16, 2011 uživatelem TDIfun 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motorpower Odesláno Listopad 16, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2011 Jen to klidně řekni ode mě to nebylo , ale tuším 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Chiptuningem/pokud je úprava správná/ se naopak zlepší regenerace, takže se životnost spíše prodlouží. Jinak DPF je metla pro šetřílky...nejen, že spotřeba je díky regeneaci vyšší, ale při extrémně šetrné jízdě dochází k postupné likvidaci DPF. Na odstranění filtru je vždy čas/pokud funguje/, a nevím jak kde, ale při dodatečném odstranění účtuji minimální příplatek. trošku tě doplnim, pro DPF je smrt extrémní šetřílek v kombinaci s 90% jízd po městě, pár těchto aut znám a pravidelně jezděj na regeneraci přes diagnostiku, motor ji nemá šanci sám udělat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Listopad 18, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 (upraveno) Jeste doplnim, i neodbornym chiptuningem lze upalit aktivni povrch DPF!!! Mel jsem tady takove RS, kde nejake (HOVA..) natahalo casy tak, ze brutalne prekracovalo teplotni limity.. Pozor na to,,, uz v serii jsou uhly dlouhe vinou male trysky a vetsiho uhlu pro ziskani odpadniho tepla.. P.S. prave ted odjelo BLS odeme z brzdy, 326NM a 133koni... v serii 270NM a 104koni najeto 162tiskm Upraveno Listopad 18, 2011 uživatelem TDIfun 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenaal Odesláno Duben 3, 2012 Sdílet Odesláno Duben 3, 2012 Jeste doplnim, i neodbornym chiptuningem lze upalit aktivni povrch DPF!!! Mel jsem tady takove RS, kde nejake (HOVA..) natahalo casy tak, ze brutalne prekracovalo teplotni limity.. Pozor na to,,, uz v serii jsou uhly dlouhe vinou male trysky a vetsiho uhlu pro ziskani odpadniho tepla.. P.S. prave ted odjelo BLS odeme z brzdy, 326NM a 133koni... v serii 270NM a 104koni najeto 162tiskm Tak to jsou pěkný hodnoty, hlavně ten krouťák je znát....taky bych to chtěl čipnout, ale musím najít někoho kolem UL....mám O2 1,9 tdi ´08 175t km a ty koně tam chybí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 3, 2012 Sdílet Odesláno Duben 3, 2012 Tak to jsou pěkný hodnoty, hlavně ten krouťák je znát....taky bych to chtěl čipnout, ale musím najít někoho kolem UL....mám O2 1,9 tdi ´08 175t km a ty koně tam chybí... Mel jsem tady lidi z Liberce, Rozvadova, Prahy, Sokolova myslim, ze kdyz se chce da se i dojet :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.