Guest AxelFoley Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 Zdravím všechny a měl bych jeden dotaz - jak správně startovat v zimním období dieselovou Octavii ? Vedeme s kolegy soukromou válku o tom, zda při studeném startování v zimě přidávat plyn, či nikoli. Já osobně (i další kolegové) přidávám plyn už automaticky, protože diesel aut jsem zažil nespočetně a nikdy to nebylo na škodu. Matně si vzpomínám, že když jsem měl Opel Astra, tak to bylo dokonce napsáno i v příručce, že při teplotě pod +10 st. C se má plyn přidávat. V současném manuálu u Octávií nic takového není, ale není to tam ani zakázáno (na rozdíl od benzínové verze !!!). Ovšem dva z kolegů nám tvrdí, že je to špatně a že se tím kazí motor, atd. Můžu požádat o Vaše názory a jak startujete Vy ??? Díky za reakce ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 nevidím jediný důvod, proč držet plyn.. řídící jednotka si sama vyhodnotí kolik nafty má vstříknout a upraví si i délku žhavení podle teploty.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 Vzadnem pripade mackat plyn.... to je ale blbost... precti si poradne manualos k Octavce...:lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
67Jitka58 Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 Zásadně bez plynu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Listopad 28, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2011 Bez plynu. Dnes je vše řízeno elektronikou (nejen vstřikovaná dávka, ale i ten plyn) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 29, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2011 taktéž bez plynu....to starý zetor se startuje s plným plynem. :) V dnešní době řídí vše řj, takže si toho tam stříkne kolik potřebuje....pokud je vše v pořádku, tak nepotřebuješ mačkat plyn. osobně si myslím, že tomu asi neublížíš tím přidáním, akorát se pak možná víc zakouří. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest AxelFoley Odesláno Listopad 29, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2011 for p2p: "... precti si poradne manualos k Octavce...:lool: ..." Co bych se tam mel dočíst ? U benzínové verze je to zakázáno, ale u diesel se o tom nic neříká. ;) Nic jiného jsme tam nikde nenašli ... :( for Petan.VUT: "... to starý zetor se startuje s plným plynem ..." Nóóóóóóóóóóóóóóó, ja mám také na Oct I přes 475.000 km, tak to už by se s tím Zetorem srovnávat dalo ... :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Scott Odesláno Listopad 29, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2011 Jednoznačne bez plynu a štartuje výborne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Prosinec 5, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2011 Vždy bez plynu, benzín se tím dokáže i ulít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Prosinec 5, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2011 určite bez plynu... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.