Přejít na obsah

Špatné ukazování stavu paliva

dawe88

Doporučené příspěvky

Včera se mi stalo to, že mi pal. Pc ukazoval že je dojezd ještě cca na 60km mi auto během jízdy chcíplo. Hledal jsem jakou dobu příčinu jelikož jak ukazatel paliva, tak pc ukazaval že tam ještě něco málo je.Po půl hodině nadávaní jsem zkusil vzít druhé auto, dojéct s kanistrem pro naftu a najendou bylo vše ok.Poslední dobou se to stává pořád - natankuju 1/4 nádrže, po pár kilometrech se mi ukazuje 1/2 nádrže a takhle se to furt mění. Čím to může být? Plovák? Jde nějak zkontrolovat?

Odkaz ke komentáři

jo jo to by mohl být plovák. nebo špatný kontakt někde. ono když auto stojí a pak se rozjede, tak to vždycky o trošku stoupne, ale tak o šířku ručičky třeba. Ted v zimních měsících je lepší tankovat do plna a mít v nádrží cíce nafty, z důvodu kondenzace a tak....já jákmile mám pod půl čtvrtku tak tankuju.nedojíždím to, než se rožne rezerva, pokud teda to není stav nouze žejo, někdy se stane.

ono se moc neřid podle pc, že tam něco je, ono to zase tak přesné není, když už v nádrži skoro nic není.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdar chlapi.

Oživuju téma. Plovák mi ukazuje plnou nádrž, i když plná není a vůbec se nehýbe. Někde jsem se dočetl, že na to má vliv automatické naklápění světel (mám xenony). V servise zjistili, že mám přetrhané lanovody k čidlům na zadní nápravě, někde tam za něco zatáhli a od té doby to ukazuje tu plnou, před tím v pohodě. Je opravdu možné, že automatické naklápění světel má vliv na plovák v nádrži???

Odkaz ke komentáři

Sakryš musím se taky přidat, ale u mě to bude nejspíš jakýsi chorý odvětrávání nádrže.. Blblnul mi ukazatel teď co byly ty tropy, palivo skoro na rezervu a ukazatel skoro full, ovšenm v průběhu jízdy (ale po delší době) ukazatel klesnul na aktuální stav v nádrži. Ještě jsem nezkoumal kde tomu co je. Rok 99, nafta, 4x4.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zdar chlapi.

Oživuju téma. Plovák mi ukazuje plnou nádrž, i když plná není a vůbec se nehýbe. Někde jsem se dočetl, že na to má vliv automatické naklápění světel (mám xenony). V servise zjistili, že mám přetrhané lanovody k čidlům na zadní nápravě, někde tam za něco zatáhli a od té doby to ukazuje tu plnou, před tím v pohodě. Je opravdu možné, že automatické naklápění světel má vliv na plovák v nádrži???

Ahoj, mám úplně stejný problém. Už jsi přišel na to c oto bylo? :-)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

zdarec měl sem špatný lcd dispay maxidot tak se objednal nový napájel se ale zjistilo se že je špatný tak sem cca týden jezdil s tím špatným jen nezobrazoval hodnoty jen svítil žlutě a dnes došel nový a je v dobrý tak sem šel dotankovat do plné abych nastavil ručičku ale pc ukazuje jen dojezd nějaký 500km +- a to mám plnou dřív ukazoval skoro 1000km dojezd čím by to mohlo byt???

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím, měl jsem auto v servisu cca 12 dní a dnes jsem natankoval z prázdné něco kolem 30 litrů, tak by měl ukazatel ukazovat něco přes půl nádrže, ale ukazoval plnou. Najel jsem 300 km a kolem 180. kilometru začala ručička klesat. Nyní by měla ukazovat slabou 1/4ku nádrže, ale pořád ukazuje přes půl. Maxidot nemám a chcípnutí nepomáhá. Nějaké rady na opravu?? Octavia II, 1,9tdi 77kW, r.v. 2007

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...