Vl@dik Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 Zdravím, mám dotaz. Vyměnil jsem olej u OI 1.9 TDi 81kW (ASV), po 15tis km se mi ztratilo cca 1/3. Motor nekouří, nikde neteče, tak nevím. Měl jsem Ibizu v benzínu a z toho se neztratila snad ani kapka. Neví nebo nenapadne někoho proč tomu tak je??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 Proč to tak je nevím ale vím že mě to dělá taky a je to prý v normě. Jakej máš interval výměny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Joseph21 Odesláno Prosinec 12, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2011 Kolik máš najeto? Já mam 320.000 a během jedné výměny (prodloužený interval, takže tak 35.000km) dolévám tak 1 až 2 litry oleje. Je to vcelku normální. Jestli ti to během 15.000 kleslo o 1/3, tedy ani ne na minimum, tak je to úplně v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
caryo Odesláno Prosinec 13, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2011 Výrobce udává pro nový motor normovanou spotřebu oleje 1 litr na 1 000 kilometrů. Tolik oleje ale žádný motor v pořádku nevezme. Pokud bys měl vysokou spotřebu oleje, může ti jenom jednoduše někde unikat, kolem čidla, kolem vany, špatným těsněním apod., nebo v horším případě uniká přes turbo do mezichladiče vzduchu a mělo by se to hned řešit. Jestli ale od výměny do výměny nedoléváš a hladina ti jenom klesá na měrce, neřeš to. Je to úplně v pořádku Mimochodem spotřebu oleje zvyšuje třeba dlouhodobá jízda pod plynem, časté studené starty apod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vl@dik Odesláno Prosinec 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 Proč to tak je nevím ale vím že mě to dělá taky a je to prý v normě. Jakej máš interval výměny? měnim po 15ti tis. teď jsem to ale o 3 tis přejel. Jinak jsem s ní spokojenej, jezdí jak drak a žere málo Kolik máš najeto? Já mam 320.000 a během jedné výměny (prodloužený interval, takže tak 35.000km) dolévám tak 1 až 2 litry oleje. Je to vcelku normální. Jestli ti to během 15.000 kleslo o 1/3, tedy ani ne na minimum, tak je to úplně v pohodě. podle tachometru mám 250tis, ale má to o 84tis víc, takze tak kolem 334 tis. Jen mě to trochu zarazilo, protože co jsem měl ibizu 1.4 benzin, tak ta nevzala ani kapku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miras TDI Odesláno Prosinec 21, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2011 Já´měním po 15tis a zmizí mi tak 1/4L taky mi to nekouří jen trochu kolem víka ventilů mi to rosí a prej je to pohoda... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.