kubrt Odesláno Leden 4, 2012 Sdílet Odesláno Leden 4, 2012 (upraveno) Ahoj, začal jsem řešit vůli v řízení na mé OII 1,6 MPi MR08 najeto 41000Km.Auto po zahřátí začíná plavat , od 80Km/h je to víc a víc znatelnější( dělalo to jak na letní sadě tak i na té zimní)pokud je auto studené tak mi ta vůle tak nepřijde .Za jízdy pokud jede auto přímo mohu hýbat volantem cca 1cm na každou stranu aniž bych ucítil záběr a naopak pokud držím volant v klidu je cítit jak řízení dorovnává /--/ a \--\ .Byl jsem s tím v servisu bylo to i na zvedáku zkoušeli vůle a vše je ok žádná vůle ačkoliv přiznali že pokud auto stálo na místě a zkoušeli hýbat volantem vůle ve volantu byla .Mě to připadá jako když by byla vůle na tom hřebenu (možná plácám blbost)jinak mě nic nenapadá .10.1 jedu štreku po dálnici tak jsem dohodnutý v servisu že až pojedu domu mám jet rovnou do servisu a hned to půjde zahřáté na zvedák ale moc nevěřím že se to podaří najít. Neřešili jste někdo něco podobného ? Pár odkazů jsem našel ale buď to bylo bez reakce nebo střílení od boku,Děkuju za případnou radu nebo názor. Jarda No koukám že nikdo nemá vůly v řízení .....natož radu nebo názor. :( No odpovím si sám ,řízení má vadný hřeben a je v tahu.Zakoupeno nové a příští týden bude výměna. Upraveno Leden 12, 2012 uživatelem kubrt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 10, 2012 Sdílet Odesláno Únor 10, 2012 pomohla výměna hřebenu? dneska jsem vypozoroval že když stojím a hýbu volantem doprava,doleva, tak vždy při změně otáčení cítím vůli a neco lupe....... nápravy,čepy, vše ok, najeto 75tis.... auto bylo už na zvedáku a vypadá to na vůli v hřebenu............. kolik stojí? dá se vyměnit jen hřeben nebo se musí celý řízení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Únor 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2012 (upraveno) pomohla výměna hřebenu? dneska jsem vypozoroval že když stojím a hýbu volantem doprava,doleva, tak vždy při změně otáčení cítím vůli a neco lupe....... nápravy,čepy, vše ok, najeto 75tis.... auto bylo už na zvedáku a vypadá to na vůli v hřebenu............. kolik stojí? dá se vyměnit jen hřeben nebo se musí celý řízení? Ahoj,bohužel pokud jsi si jistý že vše ostatní je v naprostém pořádku a vůle je jen na hřebenu tak tě nepotěším .Já jsem řešil to samé a nakonec jsem musel koupit celé řízení protože se nedájí koupit díly ale jen komplet.Já to kupoval tady a naprostá spokojenost. http://www.cc-autodily.cz/rizeni-komplet-octav-2?brand=SKODA&model=OCTAVIA Jarda Upraveno Únor 11, 2012 uživatelem kubrt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 11, 2012 Sdílet Odesláno Únor 11, 2012 mnooooo, už jsem na to koukal včera....... když si psal o hřebenu, myslel jsem že si ho někde sehnal samostatně...... jak dlouho si s tím jezdil? já nepozoruju že by auto plavalo, ale když stojím, tak cítím vůli, ři jízdě nic..... uvidím zda se bude zhoršovat...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Únor 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2012 (upraveno) mnooooo, už jsem na to koukal včera....... když si psal o hřebenu, myslel jsem že si ho někde sehnal samostatně...... jak dlouho si s tím jezdil? já nepozoruju že by auto plavalo, ale když stojím, tak cítím vůli, ři jízdě nic..... uvidím zda se bude zhoršovat...... Já jsem to začal pozorovat na konci léta tak jsem to přisuzoval letním pneu ale po přezutí na zimní to bylo stejné.Tak jsem to začal pozorovat a nejhorší to bylo při rychlostech nad 80km/h a dálnice byla nejhorší.Stačilo aby jsem chytnul boční vítr a auto lítalo sem tam ...dal jsem nové řízení a vše je bez vůle a je citlivé stačí cuknout volantem a je cítit reakce.. Upraveno Únor 11, 2012 uživatelem kubrt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baloo Odesláno Srpen 4, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 Mám něco podobného, když jedu přes díry tak slyšímtakové mlácení, vyměnil jsem úplně všechno a teď když zatáčím na místě, tak vůle v hřebenu - odposloucháno i na zvedáku. Fakt radost, ale mám najeto 205tis km.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
groubr Odesláno Prosinec 12, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2013 Tak mi v servisu zjistili uplně stejný problém v hřebenu a musí se tedy vyměnit celé řízení. Auto mi také začalo plavat a ozývají se divné zvuky při přejíždení nerovností. Všechny čepy a stabilizační tyčky jsou také vpořádku, ale mám hrozné vůle v řízení u volantu. Už jsem tedy zakoupil nový kompletní řízení. Sehnal jsem ho v Pardubické prodejně originál nové: http://www.amd-autodily.cz/rizeni-razeni-pedalove-ustroji/rizeni-kompletni-s-cepama-4-diry.html Ted už jen uvažuji jestli to nechat vyměnit v originálním servise nebo to nechat někomu jinde v Praze. Škoda Octavia II 1.9 tdi 2007 bxe najeto 143 tis. km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fifam Odesláno Prosinec 13, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2013 Mám něco podobnýho, ale ani ve Škodovce to neurčili, prý je vše ok. Vůle na nápravách žádné, tlumiče na testu prošly bez chyby , ale auto plave to mě nikdo nevymluví nad 70km/hod musím mírně pootáčet volantem vpravo a vlevo po projetí nerovnosti auto mírně změní směr předjíždět i na mírné nerovnosti téměř nemožné. Co mě nejvíc udivuje že řízení je absolutně bez vůle i když stojí i na zvedáku. Je možné že se vůle projevuje jen u vyšší rychlosti? Velmi velmi děkuji za tip nebo radu už jsem auto i odstavil a jezdím s feldou jsem z toho zoufalý Octavia 2 combi 2006 1.9tdi BXE cca190tis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cubecnik Odesláno Leden 20, 2014 Sdílet Odesláno Leden 20, 2014 Dostal jsem nabídku na řízení pod číslem 1K1423051EB, ale dle vin mám mít 1K1423055F. Zase mi jeden člověk říká, že je to stejný. Nevíte někdo jak to přesně je? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Mel bych take otazku. Da se nejak poznak jestli je rizeni v poradku kdyz je venku z auta. Jak poznat ze na nem neni vule. Bohuzel jsem jeden ztech kterym odeslo rizeni. Vse se vymenilo a pak se prislo nato ze je vadne samotne rizeni. Na nove taknak nejsou penize a tak se poohlizim po vrakacich ale nerad bych koupil treba jeste horsi. Za kazdou radu budu rad 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Ahoj ...nejsem si jist zda je dobré zvažovat koupi řízení z vrakáče ....já jsem měnil řízení když mělo auto najeto 40 tis. a koupil jsem nové ale né u škodovky ale u cc-autodily.cz . Pokud koupíš na vrakáči ..může to být z louže pod okap. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 To je mi bohuzel jasne ze je to risk ale co delat. Jsem smolar a jeste me ceka vymena prevodovky. Koukal jsem na ty ccdily a maj ho za 11000kc tak jsem tak psal jestli by nebyla naka sleva tak uvidime co napisou. Jeste tu daval nekdo odkaz za 9500kc. Nevis nahodou jestli je naka sance to poznat na vymontovanem rizeni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Já mám to řízení v dílně ...vůle jsou ok ale odešlo servo a tak si to začalo dělat co chce.Vůle na volantu +- 2cm na každou stranu a na dálnici jsem jezdil jak nalitej ...stačí vypnout zapalování a je bez vůle. Těžko říct jak to zjistit . V mém případě odešla spíš elektronika ....problém je samotné díly jsem nesehnal a tak jsem to vyřešil novým dílem.To původní nikdy nedostalo ránu a stejně odešlo .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 (upraveno) Me servo maka v pohode ale odesel ten snek co je vevnitr nebo jak se tomu nadava. Auto taky lita po silnici a pri prejezdu nerovnosti jdou stoho kovove zvuky no hruza. Kdyz vypnu zapalovani tak to take neni tak hrozne ale vule je! Jak mile nastartuji a zkusim namiste pohybovat volantem tak kola se ani nehnou a s prevodky se ozivaj rany. Jestli to dobre chapu tak se to da ruzne rozebrat. PR: sehnat samotnou prevodku a zbytek muzu pouzit ze sveho auta? Upraveno Květen 10, 2014 uživatelem fandaklara 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Tak to máš jiné než já...já tu mám v regále takřka nové řízení ... s čistejma 40 tis. km ale servo je v řiti ....Chovalo se to nepředvídavě jednou to zlobilo a podruhé ne ..ale když to začalo lítal jsem po silnici jak papírovej drak . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 a nechces ho prodat? treba by to slo prehodit! Tobe to zadne rany teda nedelalo pri prejizdeni nerovnosti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 No do auta si ho už dávat nebudu ...nechal jsem si ho případně na díly ..a je mi trapné po někom chtít 3 tis. když vím že je servo v hajzlu ...odkud jsi ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Jsem z Mostu. Tak urcite by se dalo nak domluvit, samozrejme kdyby jsi ho prodal. Dnes jsem prave vymenoval ty axialni tahla + cepy a kupoval jsem od znacky lomferder nebo jak se to pise a ty bych si tam stejne chtel dat jsou hodne kvalitni a vsude je nane jenom chvala. Vymenu si delam vzdy sam akorad geosku do servisu na to uz nemam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomr Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Moje zkušenost je, že vůle běžným opotřebením je většinou na ramenech, případně čepech řízení což se dá opravit výměnou dílů. Samotná převodka řízení vydrží hodně a pokud dojde k vylomení zubu nebo už má vůli nezbývá než koupit kompletní repasované řízení kolem 10 tisíc, v autorizovaném servisu přijde s prací na 35-45 tisíc. Vůle (vzniklá manipulací volantu vší silou třeba pro vyjetí z nějakého výmolu, díry) může být i ve sloupku řízení a to buď v trojhranu teleskopické tyče, nebo kloubku řízení. To první se dá vyřešit jednoduchým svárem (po kterém není možné výškové nastavování volantu), kloubek (spíše celý sloupek řízení) je třeba vyměnit za nový (přes 10 t.), nebo sehnat někde na vrakovišti. Většinou je problém ve volném (opotřebovaném) kloubku. Tady pozor, na vrakovišti v ruce nepoznáte že je tam vůle. Snad jedině dát spodní hran do svěráku a pákou na hran volantu (třeba hasákem) prověřit vůli. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
snapik1620 Odesláno Červen 7, 2019 Sdílet Odesláno Červen 7, 2019 @fandaklara Vyřešil jsi nějak tvůj problém, přijde mi že to mám podobný jako jsi to měl ty. K tomu když projedu levotočivou zatáčku ostře tak to hodně rezonuje. Když hýbu na místě volantem, bez nastartovaného motoru tak tam jde něco cítit a jde slyšet bouchání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubrt Odesláno Červen 7, 2019 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2019 Na autě se nakonec montovalo komplet nové řízení … v mém případě auto pouze plavalo po silnici . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.