Přejít na obsah

napojeni led do světel sedan

Doporučené příspěvky

Tak prispejem svojou troskou...

1. zistil by som najprv predpokladany odber, podla toho by som riesil stabilizaciu prudu, aby som sa vyhol zmenam jasu pri kolisani palubneho napatia.

2. riesenie brzdove-obrysove by som neriesil zmenou napatia, ale bud rozsvietenim viacerych dodatocnych led, ako to ma napriklad audi, alebo zmenou prudu cez diody.

To by musel jas byt nastaveny na plno pri brzdovych a pre obrysove by som bud znizoval prud, alebo zaradoval dodatocne seriovo odpor.

Predpokladam, ze tie odpory sa budu pri prevadzke zahrievat, je na nich zbytocne velka vykonova strata, prudovy zdroj by to poriesil jednoduchsie.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš na mysli klasický lineární proudový zdroj, tak účinnost vyjde nastejno, nic na teple neušetříš, buď ten ztrátový výkon protopíš na tom proudovém zdroji nebo stejný výkon protopíš na předřadných odporech. Výhodou bude jen nezávislost na kolísání napětí.

Jiná situace je u spínaného zdroje, ale za cenu větší složitosti.

Odkaz ke komentáři

Tak tady je finalka . Svit bude omezen a po zapnutí mlhovky se ledka rozsvítí naplno + se rozvítí další větve z ledek, počet ještě nevím. Brzda bude zvlášť. TY odpory dám s tolerancí 1%, myslel jsem že je tam lidi dávají protože jsou např. kvalitnější atd.

Tak mi prosím odsouhlaste poslední návrh a já na tom začnu znova makat.

post-2034-0-94588700-1329413156_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...