olisoft Odesláno Únor 16, 2012 Sdílet Odesláno Únor 16, 2012 Tak prispejem svojou troskou... 1. zistil by som najprv predpokladany odber, podla toho by som riesil stabilizaciu prudu, aby som sa vyhol zmenam jasu pri kolisani palubneho napatia. 2. riesenie brzdove-obrysove by som neriesil zmenou napatia, ale bud rozsvietenim viacerych dodatocnych led, ako to ma napriklad audi, alebo zmenou prudu cez diody. To by musel jas byt nastaveny na plno pri brzdovych a pre obrysove by som bud znizoval prud, alebo zaradoval dodatocne seriovo odpor. Predpokladam, ze tie odpory sa budu pri prevadzke zahrievat, je na nich zbytocne velka vykonova strata, prudovy zdroj by to poriesil jednoduchsie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Únor 16, 2012 Sdílet Odesláno Únor 16, 2012 Pokud máš na mysli klasický lineární proudový zdroj, tak účinnost vyjde nastejno, nic na teple neušetříš, buď ten ztrátový výkon protopíš na tom proudovém zdroji nebo stejný výkon protopíš na předřadných odporech. Výhodou bude jen nezávislost na kolísání napětí. Jiná situace je u spínaného zdroje, ale za cenu větší složitosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas.noot Odesláno Únor 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2012 Tak tady je finalka . Svit bude omezen a po zapnutí mlhovky se ledka rozsvítí naplno + se rozvítí další větve z ledek, počet ještě nevím. Brzda bude zvlášť. TY odpory dám s tolerancí 1%, myslel jsem že je tam lidi dávají protože jsou např. kvalitnější atd. Tak mi prosím odsouhlaste poslední návrh a já na tom začnu znova makat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Únor 16, 2012 Sdílet Odesláno Únor 16, 2012 breta: no skor mi islo o tu nezavislost na kolisani napatia. A tie tepelne straty tam nebudu zasa az take sialene, zalezi od prudoveho odberu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.