Ataner Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 Poprosím Vás o radu ohledně oprav málých škrábanců a teček od kamínků kterým se člověk asi nevyhne..potřebuji zda je nějaká korekční tužka plus nějaký osvědčený vosk od oživatelů kteří mají barvu Béžovou Capucino Metalízu popřípadě zda někoho znáte napsal bych SZ.. Díky moc jde o drobné tečky nebo škrábance ale oko mi tam lítá pořád.. Pokud to sem nepatří moc se omlouvám ale za případnou pomoc budu moc vděčný.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Leden 23, 2012 Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 (upraveno) Ahoj, ďubky od kamínku oprav korekční tužkou nanašej to nejlépe páratkem jen ať to chytí ten barevný odstín potom to překryj bezbarvou tužkou, až barva vytvrdne tak smirkem vybrousit na výšku okolního laku a stopy po broušení strojně rozleštit. Vosk jako takový ti ten lak neochrání proti poškození od kamínků, na to je jiná specialita ;) jmenuje se ceramic jedná se o odolnou vrstvu proti poškrábání (je to něco jako vrstva skla) na autě to vydrží za určitých podmínek až dva roky!! a udržba je velmi jednoduchá a po celou dobu perfektní odvod vody ;) Upraveno Leden 23, 2012 uživatelem štěpán 4x4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Leden 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 Ahoj, ďubky od kamínku oprav korekční tužkou nanašej to nejlépe páratkem jen ať to chytí ten barevný odstín potom to překryj bezbarvou tužkou, až barva vytvrdne tak smirkem vybrousit na výšku okolního laku a stopy po broušení strojně rozleštit. Vosk jako takový ti ten lak neochrání proti poškození od kamínků, na to je jiná specialita ;) jmenuje se ceramic jedná se o odolnou vrstvu proti poškrábání (je to něco jako vrstva skla) na autě to vydrží za určitých podmínek až dva roky!! a udržba je velmi jednoduchá a po celou dobu perfektní odvod vody ;) Díky napíšu SZ.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Leden 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 23, 2012 Jde mi hlavně o ťupky kdy už je načlá i barva tak jsem myslel jen jednoduchou retuš kterou je schopen udělat i debil jako já.. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Leden 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2012 Tak barva nanešena..ale ješte jde vidět ten propad spraví to nanešení laku..a jak ho následně rozleštit nebo jakým přípravkem..?? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Leden 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 27, 2012 Zajímá mě na kolik vyjde cena opravy takového poškození laku popřípadě zda je někdo šikovný v okolí Ústí nad Labem - Teplice..Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Swed Odesláno Únor 6, 2012 Sdílet Odesláno Únor 6, 2012 Osobně bych řešil asi jen korekční tužkou nejlevnější a nejefektivnější řešení ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 6, 2012 Sdílet Odesláno Únor 6, 2012 rozleštit brusnou co pujde a co ne, korekční tužka, jinak novwj lak tak 2-3tis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Únor 13, 2012 Sdílet Odesláno Únor 13, 2012 Tak barva nanešena..ale ješte jde vidět ten propad spraví to nanešení laku..a jak ho následně rozleštit nebo jakým přípravkem..?? Díky to by ma tiež zaujímalo...poradí niekto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nep_ap Odesláno Květen 8, 2012 Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 Zdravím. Mám podobný problém. V dnešním provozu, kdo ne? Lak vypadá moc pěkně, ale bohužel v zimě schytal pár kamínku. Z parkovišť má také několik škrábanců. Důlek na lemu (netuším, kde se tam vzal) A při bližším ohledání, pátým dveřím v oblasti pod oknem, a kolem lišty osvětlení RZ, by také chtělo pomoct. Sám bych se do toho raději nepouštěl, z osobní zkušenosti, z předchozího vozu. Na tohle nemám nadání. Tak bych se chtěl zeptat, zda by mi někdo z vás, neporadil, kde by mi mohli pomoc. Okolí Žďáru nad Sázavou, nebo přímo Brno. Hustopeče jsou už trochu z ruky. Rád bych věděl, jaké jsou vaše zkušenosti. Ať nevyhodím peníze za odfláknutou práci. Moc dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Květen 8, 2012 Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 Opravit se to dá ale postup a práce je zdlouhavá: 1) poškozené místo od kamínku nejprve zatřít krycí barvou nanášet nejlépe párátkem 2)Poté místo přetřít bezbarvým lakem a nechat dostatečně vytvrdnout 3)Potom pod vodou vybrousit brusným papírem na výšku okolního laku 4)Vybroušená místa strojně vyleštit např pasty 3M 5) Hotovo Je to velmi učinný postup na velmi slušné zapravení tohoto poškození.;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Květen 29, 2012 Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 Ahojte. Štěpáne 4x4 a poradil bys přesný druh a číslo brusného papíru? Chystám se opravit okraj dveří, takže má následující otázka je, jak se sundávají přední dveře u řidiče? Je to nějak složité, nebo se jen odšroubují a vycvaknou dráty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Květen 29, 2012 Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 (upraveno) Většinou brousím hrubostí 1000 pak 2000 a 3000( ale taky to zaleží na stavu toho laku a jak moc potřebuju brousit) a potom už se leští, papíry používám 3M. A jak sundat dveře to opravdu nevím :) co zkusit třeba nějaké pěkné velké kladivo :D Upraveno Květen 29, 2012 uživatelem štěpán 4x4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Steve.rider Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Ahoj klucí prosím vás nevíte někdo jak se tohle opravuje pokud to vůbec jde ? mam 2 na zadnich dveřích ( 5tých) a 2 u řidiče na dveřích díky Tom. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 normálně ti to tam kvete. Jedině vybrousit, ošetřit a nalakovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Tak tomu říkám rada. A co zkusit nejdřív škodovku a uplatnit záruku na prozerivění? Pokud auto plní záruční podmínky, bylo by po problému 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shotik Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 tak tady je hlavne videt mechanicky poskozeni - kdyby se zvedla samotna barva tak to asi znaj takhle tezko si myslim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Mě to přijde jako vada plechu, má to docela pravidelný kruhový tvar kolem. A uprostřed už prasklý lak..zvlášť pokud je stejných defektů na autě víc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 určite mu to neuznajú...keď dodovi neuznali reklamáciu kufra a ten tam mal bubliny bez mechanického poškodenia a len sa ŠA vyhovárala,tu je jasne vidieť mechanické poškodenie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirik.DC Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 tak každýho věc..raději tedy rovnou obrousit a řešit sám, než to zkusit do škodovky, to zní logicky. Mě např. škodovka uznala reklamaci blatníku, co byl měněný po nehodě před 5 lety. A to mě nejdřív ze servisu vyhodili, že jako už to je měněný díl a co bych chtěl..že je na něj jen záruka půl roku na práci servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 jde o vadu materiálu, je tam špatná technologický postup výroby a válcování, jsou serie aut, co mají těchto vad plno, nedá se odvodit podle roku ani modelu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Přesně tak vada materialu mám to na 5 - tých dveřích taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Steve.rider Odesláno Srpen 20, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 Přesně tak vada materialu mám to na 5 - tých dveřích taky Ahoj budeš to zkoušet reklamovat nebo to necháš opravit dik za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Skrabi Odesláno Srpen 21, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2012 Dobrá rada do života NIKDY NIKDY NIKDY nepoužívat EXPRESS LAKOVNU 3x reklamace nato samé a nikdy uspokojivě vyřešeno Na Skodahome mám link i s fotkama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Duben 15, 2013 Sdílet Odesláno Duben 15, 2013 snad nevadi ked to znova otvorim... da sa takato oprava vylestit nasledne aj rucnym lestenim? trebars pastou p1? alebo na to predsa treba otacky a lesticky? inak tych brusnych papierov by som sa dost bal... musel by som brusit cely diel alebo by stacilo trosku prejst opravovane miesto? dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Duben 16, 2013 Sdílet Odesláno Duben 16, 2013 ručně nemáš nejmenší šanci, navíc to chce mít opravdu kvalitní pasty. B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.