Přejít na obsah

Opravy laku - společné téma

Ataner

Doporučené příspěvky

Poprosím Vás o radu ohledně oprav málých škrábanců a teček od kamínků kterým se člověk asi nevyhne..potřebuji zda je nějaká korekční tužka plus nějaký osvědčený vosk od oživatelů kteří mají barvu Béžovou Capucino Metalízu popřípadě zda někoho znáte napsal bych SZ..

Díky moc jde o drobné tečky nebo škrábance ale oko mi tam lítá pořád..

Pokud to sem nepatří moc se omlouvám ale za případnou pomoc budu moc vděčný.. ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, ďubky od kamínku oprav korekční tužkou nanašej to nejlépe páratkem jen ať to chytí ten barevný odstín potom to překryj bezbarvou tužkou, až barva vytvrdne tak smirkem vybrousit na výšku okolního laku a stopy po broušení strojně rozleštit. Vosk jako takový ti ten lak neochrání proti poškození od kamínků, na to je jiná specialita ;) jmenuje se ceramic jedná se o odolnou vrstvu proti poškrábání (je to něco jako vrstva skla) na autě to vydrží za určitých podmínek až dva roky!! a udržba je velmi jednoduchá a po celou dobu perfektní odvod vody ;)

Upraveno uživatelem štěpán 4x4
Odkaz ke komentáři

Ahoj, ďubky od kamínku oprav korekční tužkou nanašej to nejlépe páratkem jen ať to chytí ten barevný odstín potom to překryj bezbarvou tužkou, až barva vytvrdne tak smirkem vybrousit na výšku okolního laku a stopy po broušení strojně rozleštit. Vosk jako takový ti ten lak neochrání proti poškození od kamínků, na to je jiná specialita ;) jmenuje se ceramic jedná se o odolnou vrstvu proti poškrábání (je to něco jako vrstva skla) na autě to vydrží za určitých podmínek až dva roky!! a udržba je velmi jednoduchá a po celou dobu perfektní odvod vody ;)

Díky napíšu SZ..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím. Mám podobný problém. V dnešním provozu, kdo ne? Lak vypadá moc pěkně, ale bohužel v zimě schytal pár kamínku. Z parkovišť má také několik škrábanců. Důlek na lemu (netuším, kde se tam vzal) A při bližším ohledání, pátým dveřím v oblasti pod oknem, a kolem lišty osvětlení RZ, by také chtělo pomoct. Sám bych se do toho raději nepouštěl, z osobní zkušenosti, z předchozího vozu. Na tohle nemám nadání.

Tak bych se chtěl zeptat, zda by mi někdo z vás, neporadil, kde by mi mohli pomoc. Okolí Žďáru nad Sázavou, nebo přímo Brno. Hustopeče jsou už trochu z ruky.

Rád bych věděl, jaké jsou vaše zkušenosti. Ať nevyhodím peníze za odfláknutou práci. Moc dík. :palec:

Odkaz ke komentáři

Opravit se to dá ale postup a práce je zdlouhavá:

1) poškozené místo od kamínku nejprve zatřít krycí barvou nanášet nejlépe párátkem

2)Poté místo přetřít bezbarvým lakem a nechat dostatečně vytvrdnout

3)Potom pod vodou vybrousit brusným papírem na výšku okolního laku

4)Vybroušená místa strojně vyleštit např pasty 3M

5) Hotovo

Je to velmi učinný postup na velmi slušné zapravení tohoto poškození.;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

tak každýho věc..raději tedy rovnou obrousit a řešit sám, než to zkusit do škodovky, to zní logicky. Mě např. škodovka uznala reklamaci blatníku, co byl měněný po nehodě před 5 lety. A to mě nejdřív ze servisu vyhodili, že jako už to je měněný díl a co bych chtěl..že je na něj jen záruka půl roku na práci servisu.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

snad nevadi ked to znova otvorim... da sa takato oprava vylestit nasledne aj rucnym lestenim? trebars pastou p1? alebo na to predsa treba otacky a lesticky?

inak tych brusnych papierov by som sa dost bal... musel by som brusit cely diel alebo by stacilo trosku prejst opravovane miesto?

dakujem

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...