Přejít na obsah

Kdy výměna rozvodu .


Doporučené příspěvky

Chlapi a po jakým nájezdu dáváte nový rozvody? Někde sem se dočetl- asi v nějaký dílenský příručce- že se u tohoto motoru mění po 60 000km. Párkrát už sem je nechal měnit a vždy vypadaly né moc opotřebovaně. Tady na fóru sem viděl i údaj 90 000km. Tak a kde je pravda?

Odkaz ke komentáři

No podle toho jak dobře vypadaly vždy při výměně se mě zdá ten interval 60 000km málo. Ale zase při ceně rozvodů kolem 2000/sada se dá přežít i kratší interval výměny. Motor už má namotáno přes 230 000, při slušným zacházení musí ještě jednou tolik vydržet.

Odkaz ke komentáři

Mam nalitano na tacho 230 000 Km, co znamena slusne zachazeni? Jinak rozvody mam uz 90 tis. a ted uvazuju o vymene. Jinak jsem taky nekde vygooglil idealni interval u AEE 60 tis., ale to byl nazor vetsiny nekde na foru, ale my neznali budeme menit asi po 90 tis. coz je nekde jako ofiko interval myslim.

Odkaz ke komentáři

Mam nalitano na tacho 230 000 Km, co znamena slusne zachazeni? Jinak rozvody mam uz 90 tis. a ted uvazuju o vymene. Jinak jsem taky nekde vygooglil idealni interval u AEE 60 tis., ale to byl nazor vetsiny nekde na foru, ale my neznali budeme menit asi po 90 tis. coz je nekde jako ofiko interval myslim.

 

Slušné zacházení znamená neteočit to do "červenýho", jezdit zkrátka i ideálním pásmu otáček toho motoru- 1500 až 3000ot/min.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak vam ted objasni osobni zkusenost. Rozvody konecne vymeneny, najeto na nich 90 tis. KM - je to uz moc, tak bacha na to !!! Remen byl jeste pekny, relativne, nebyl nejak extra styrely, ale vodni pumpa uz tekla, videl jsem ji a jsem rad ze jsem nechal udelat vymenu. Mel jsem tam puvodne neco nemeckeho, nevim uz, ale udajne to nebylo nic spatneho. Takze bych doporucoval menit driv nez v 90 tis. Ted budu uz tak v 60 - 70 tis menit dalsi rozvody.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

čaute,přidám svoje....octa 2002 18T 110kw typ AUM měla nalítáno 120000km,předešlí majitel mi ukazoval rozvod.řemen ....perfektní v chytré knize psáno výměna asi v 160-180000km hned po koupy komplet výměna rozvodu......automechanik řekl že vše bylo dobrý ale pumpa doslova ve 12hod!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak Rapid neprošel na STK. Uvolněná spona před středním dílem výfuku. Je to ještě originál, takže budu muset vyměnit, jinak obal na zadním dílu výfuku je první vrstva již hodně zničená, tak budu muset odstávající přebytky odřezat abych byl minimálně dva roky pojízdný. průměr objímky na trubku před střední díl výfuku náhodou nevíte ? dělají se dva typy. @Lancelot, četl jsem tvůj příspěvek, že jsi také řešil zadní díl výfuku, někdy 202x. Již jsi měnil ? Nesvítí nám jedna dioda ve třetím brzdovém světle- řešil jste někdo opravu ? je to za zadním sklem a mám takové tušení, že se jedná o led.
    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
×
×
  • Vytvořit...