Přejít na obsah

Brzdovy pedal

Messik

Doporučené příspěvky

zdravim hledal jsem neco podobneho ale nejak nenasel...tak se zkusim zeptat ...mam oc 2 1.9tdi 2005 najete 196 000 a nejake drobne...a ma se to tak ze to brzdilo v pohode az asi nejakych 1000-2000 km zpatky, zacal pedal jako trosku klesnul ze kdyz jsem zmacknul tak sel nejprve lehce a pak jak kdyby byl doraz a zacalo to normalne brzdi...jelikoz mi kolega rikal ze by to chtelo vymenit brzdy tak jsem to prisuzoval tomu . brzdy se vymenily kotouce i desky a kapalina...jenze se to nezmenilo ten pedal sel porad stejne...a dneska uz to nejak divne slo jakoze ten pedal sel tak volne jakmile jsem slapl na pedal tak to brzdilo a az dole to zacalo brzdit poradne...pripada mi to jako kdyby byl vadny posilovac nebo neco takoveho muze to byt? nebo hledat zavadu nekde jinde?...snad me nekdo pochopi :D

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

posilovač můžeš vyzkoušet sám vypni motor a slapej tak dlouho dokud bude pedál tvrdej No a po tom ho drž a nastartuj měl by sám klesnout pokud ano tak je posilovač ok podle mě tam máš vzduch :)

Odkaz ke komentáři

dekuji zitra rano vyzkousim ...teda pokud nastartuju :D...dneska auto ukazovalo -15 v Ostrave a nejak ztuha startovalo...a den predtim jsem tankoval vervu a jak jsem jel do prace tak obcas kdyz jsem pridal vice plynu treba do kopce tak to zacalo skubat jak kdyby byla asi nafta zmrzla...no jeste stesti ze clovek tankuje drahou naftu :D

Odkaz ke komentáři

no ja tam bral vervu u nas v ostrave a tam psali arkticka zima no :D...jinak dneska sice se moc nechtelo ale nasrartoval spise nejaka ztuhla baterka...ohledne toho pedalu jak jsem mel uz zahraty motor jsem vyzkousel a pedal klesnul pomalu dolu pri nastartovani to znamena ze posilovac je ok?...takze zkusit teda znova odvzdusnit jo?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...
  • o 8 měsíců později...

zdravím. stala sa mi taká nepríjemnosť.. zastavil som pred križovatkou na kopci štýlom spojka - brzda a do neutralu. Na spojke som stal aj na brzde. Keď mi nič nebránilo v jazde tak som zaradil 1, pustil brzdu a auto sa ani nehlo. Ani dopredu akoby ho niečo brzdilo ale ani dozadu keďže som bol na kopci. Vypol som motor. Stláčam brzdu ale ta bola ako kameň. Tak som 3x stlačil spojku a brzdy sa uvolnili. Po naštartovaní som zaradil 1 a normálne vyrazil... Nechápem čo to môže byť.. Pred 3000 km menené kotúče a doštičky a taktiež kvapalina. Jedna sa o OII 2006 1,9TDi 4x4 185000km. Za rýchlu radu vopred ďakujem.

Odkaz ke komentáři

novy poznatok môjmu problému. Pri paneláku máme taký mierny kopec na vjazd do garáži. Vyšiel som naň bez zaradenej rýchlosti zastavil som, pustil brzdu a auto stálo. cca po 2-3 sekundách sa brzdy uvolnili a z kopca so zišiel. Môže to byť hlavný brzdový valec? Ako zistím že je to on? Za všetky rady vám ďakujem.

Odkaz ke komentáři

davalo se to i k manualu.

a podle popisu bych řekl ze ho tam mas.

citace

"Asistent rozjezdu do kopce*

Asistent rozjezdu do kopce usnadňuje rozjezd ve stoupání. Usnadnění spočívá

v tom, že systém udrží brzdný tlak, který byl vytvořen sešlápnutím brzdového

pedálu, asi ještě 2 s po uvolnění brzdového pedálu. Řidič tak může přesunout nohu

z brzdového pedálu na plynový pedál a rozjet se do kopce, aniž by musel použít

ruční brzdu. Brzdný tlak klesá postupně s přidáváním plynu. Pokud by se vozidlo do

2 s nerozjelo, začne couvat.

Asistent rozjezdu do kopce je aktivní od stoupání 5 %, pokud jsou zavřené dveře

řidiče. Je funkční vždy jen při rozjezdu do kopce, a to jak při jízdě vpřed, tak i při

couvání. Při jízdě s kopce je neaktivní."

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...