Přejít na obsah

Jak vymenit kolo v zime?

jajiN

Doporučené příspěvky

Zdravim ve spolek. Behem zimniho cestovani jsem narazil na celkem dost velky problem, spojeny s lehkou skodou na karoserii.

Jedna se mi o to, ze v zime jsem pichl. Nevim jakym zpusobem a potreboval jsem dat rezervu. Zastavil jsem na bocni ceste a ted zacal zmonovany problem. Chtel jsem dat auto na zvedak, ale kdyz kolo jiz bylo ve vzduchu, tak opacne dve kola proste sjely po namrzle vozovce/snehu a auto spadlo ze zvedaku a tou "matici" mi to vyrylo nehezky sram do prahu auta :(

jak teda v zime vymenit kolo na ceste?

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli poradím...spíše přidám stejnou zkušenost. Akorát se jednalo ještě o Fávo a mně se to svezlo tak, že se ohnula závitová tyč zvedáku (= zvedák do šrotu) a sedlo si to na kotouč (resp. plechový štít brzdy). Měl jsem štěstí, že jsem to řešil u garáže - pohledal jsem různé vypodložení a trámek, který jsem použil jako páku a tak jsem kleklé auto zvedl a druhá osoba nasadila kolo.

Jak bych tu nehodu zvládl někde mimo bydliště nechci ani pomýšlet. Alespoň jsem se poučil, že se tohle může stát. Už jsem to nikdy potom nemusel na ledu-sněhu řešit, ale vždy při zvedání se mnohem víc soustředím na umístění zvedáku - patku na zem tak, aby se hever choval ve zvednutém stavu neutrálně, aby netáhl zvednuté auto ani na jednu stranu.

Víc jsem nevymyslel, třeba někdo napíše nějaký zajímavý grif pro zajištění kol apod....

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...