jajiN Odesláno Únor 23, 2012 Sdílet Odesláno Únor 23, 2012 Zdravim ve spolek. Behem zimniho cestovani jsem narazil na celkem dost velky problem, spojeny s lehkou skodou na karoserii. Jedna se mi o to, ze v zime jsem pichl. Nevim jakym zpusobem a potreboval jsem dat rezervu. Zastavil jsem na bocni ceste a ted zacal zmonovany problem. Chtel jsem dat auto na zvedak, ale kdyz kolo jiz bylo ve vzduchu, tak opacne dve kola proste sjely po namrzle vozovce/snehu a auto spadlo ze zvedaku a tou "matici" mi to vyrylo nehezky sram do prahu auta :( jak teda v zime vymenit kolo na ceste? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Únor 24, 2012 Sdílet Odesláno Únor 24, 2012 Nevím jestli poradím...spíše přidám stejnou zkušenost. Akorát se jednalo ještě o Fávo a mně se to svezlo tak, že se ohnula závitová tyč zvedáku (= zvedák do šrotu) a sedlo si to na kotouč (resp. plechový štít brzdy). Měl jsem štěstí, že jsem to řešil u garáže - pohledal jsem různé vypodložení a trámek, který jsem použil jako páku a tak jsem kleklé auto zvedl a druhá osoba nasadila kolo. Jak bych tu nehodu zvládl někde mimo bydliště nechci ani pomýšlet. Alespoň jsem se poučil, že se tohle může stát. Už jsem to nikdy potom nemusel na ledu-sněhu řešit, ale vždy při zvedání se mnohem víc soustředím na umístění zvedáku - patku na zem tak, aby se hever choval ve zvednutém stavu neutrálně, aby netáhl zvednuté auto ani na jednu stranu. Víc jsem nevymyslel, třeba někdo napíše nějaký zajímavý grif pro zajištění kol apod.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Únor 24, 2012 Sdílet Odesláno Únor 24, 2012 mas v aute koberecky? hodit je pod kola a nemelo by to ujizdet... kdyz sem nemohl vyjet kvuli namraze soupnul sem pod kolo ktery se protecelo koberecek a jak to pak pekne zabralo a vyjel sem takze si myslim ze by to pomohlo i pri vymene kola aby auto neujizdelo ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jessy Odesláno Červenec 8, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2012 No neviem, tá guma sa po snehu celkom kĺže. Skôr kusy nejakej látky, napr. zo zástery starej mamy :) , príp. ustrihnúť to z klasického koberca, napr. kovralu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.