Přejít na obsah

loziska alternatoru

gil125

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Aké majú prosím ťa označenie ložiská pre vyššie vibrácie? Ložiská som menil totiž v novembri 2011 a pred včerom mi začalo jedno pískať (pri remenici,rozmer 6303). Dával som tam vtedy kvalitnejšie (aspoň som tak predpokladal) SKF ale asi je to jedno.Asi som mal smolu . Ale keď som ich menil prvý krát, (menil som okrem ložísk aj remenicu-voľnobežku) ,tak odvtedy sa mi stáva, že ráno keď naštartujem motor všetky kontrolky mi zhasnú a cca po 5 sekundách sa mi na chvíľu rozsvieti kontrolka dobíjania. Ale iba na chvíľu, časovo od 10 do 50 sekúnd, čo je zase závislé od vonkajšej teploty. Keď bolo vonku mínus,tak svietila dlhšie, teraz iba tých 10 sek. Cez deň sa mi to nerozsvecuje, iba ráno.Možno to sem nepatrí lebo mám II.oktávku 2,0 TDI ale konštrukcia toho alternátoru je asi rovnaká a v II. som nič podobné ohľadom alternátoru nenašiel.Dík za radu.

Odkaz ke komentáři

tu kontrolku způsobuje vadný regulátor :)

Dá sa to aj nejako premerať alebo máš s tým skúsenosť??? Lebo keď meriam prúd s odporovým voltmetrom tak mi ukazuje , že dáva. Ale to nie je ráno, keď mi svieti kontrolka. :rolleyes: Regulátor je vstavaný spolu s držiakom uhlíkov, alebo máš na mysli ešte nejaký iný? A zvláštne je, že to začalo robiť až vtedy, keď som ho mal rozobraný práve kvôli výmene tých ložísk,tak som mal obavy či tam nedošlo k vzniku nejakého studeného spoja napr.na diodovom mostíku.Dík.

Odkaz ke komentáři

zmeril si napeti? melo by byt kolem 14V

Dáva 14,2V. Ale to meriam cez deň, keď už je všetko OK, t.j. žiarovka zhasla (prečítaj si to poriadne ako som to popísal). Ráno sa mi nechce behať ešte potme okolo auta s voltmetrom. Nedobíja to iba chvíľu,proste ako by uhlíky chvíľu nedosadali na kolektor, alebo tam bol nejaký studený spoj.

Odkaz ke komentáři

tu kontrolku způsobuje vadný regulátor :)

Včera som vymenil celú zadnú časť alternátoru aj s príslušenstvom z iného auta na ktorom dobíjanie fungovalo normálne, a dnes ráno sa kontrolka cca po 5 sekundách na nejakú minútu znovu rozsvietila. Skús dať nejaký iný tip.Dík

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...