Chadwick Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 Zdravím pánové. Měl jsem zajímavou debatu s kluky od dopravky a to co jsem se dozvěděl, to mě opravdu dostalo. Zastavili borečka co jel na červenou a byl to právník. A světe div se, i když to na něj napsali, tak z toho vyváznul bez jakékoliv pokuty či připsání bodu. A proč ? Přesně si přečetl zákon 361/2000 Sb. a bylo to. A pokud si ho opravdu přečtete pořádně, tak opravdu je vaší povinností zastavit na červený signál, ale už se tam nepíše, že musíte zůstat stát, než "padne zelená". Vaše povinnost je totiž zastavit vozidlo před títmo signálem, ale už se tam nemíše nic o tom, že musíte opravdu počkat na zelenou. A co se píše v dalším odstavci o zelené ? Možnost pokračovat v jízdě. Takže možnost vyložil jako alternativu a byl z toho venku. A na úřadě neudělali nic. Takže až pojede příště na zelenou, tak bacha 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 tak to je ta demokracia, ahááá :( :wallbash: já chápu, že je problém v zákoně, že ti pamrdi špatně napsali a odsouhlasili zákon, ale teď nevím jak to napsat, mě to přijde, jako že se to příčí dobrým mravům nebo jak to vysvětlit, snad mě každý chápe jak to myslím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 já si myslím, že je to prostě kec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davon Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 A ja si zase myslim, ze i pravnik ma jen jednu diru do prdele, tudiz je stejny jako zbytek lidi a na cervenou by jezdit nemel :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 A ja si zase myslim, ze i pravnik ma jen jednu diru do prdele, tudiz je stejny jako zbytek lidi a na cervenou by jezdit nemel :D to jsme dva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 Tez naprosto souhlasim, protoze kdyby takovej chytracek nekoho zmrzracil jizdou na cervenou, pak na tom postavil svou obhajobu, tak ho snad uskrtim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 nedej bože, kdyby tam byl ten zmrzačenej někdo z tvých blízkých, proto mě tohle sere :wallbash: :wallbash: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 A co tech pravniku v tehle zemi mame Doufam ze i par slusnejch co nemaj potrebu jezdit na cervenou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 tak kdo jede na cervenou takovymhle zpusobem tak je debil at je pravnik ci nikoliv :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Takovejhle "právních" fíglů po netu koluje. :lool: To byl kamarád kamaráda a ten má kamaráda právníka.... Nevěřím tomu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 jsem právník a na červenou jsem zastavil i když jsem vezl Petru do porodnice .... Pokud to co se píše nahoře není kec tak je to naprostá ignorace a arogance na přesdržku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chadwick Odesláno Březen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Bohužel to opravdu kec není. Ti kluci z toho byli také v pr**li. Totálně znechuceni § 70 zák. č. 361/2000 Sb. (1) Při řízení provozu na křižovatce se užívá zejména světelných signálů tříbarevné soustavy s plnými signály nebo se směrovými signály. (2) Při řízení provozu na křižovatce znamená pro řidiče a) signál s červeným světlem "Stůj!" povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" a "Příčná čára souvislá s nápisem STOP", a kde taková dopravní značka není, před světelným signalizačním zařízením, B) signál se současně svítícím červeným a žlutým světlem "Pozor!" povinnost připravit se k jízdě, c) signál se zeleným plným kruhovým světlem "Volno" možnost pokračovat v jízdě . . . . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Stejně v téhle formulaci nevidím možnost jet před rozsvícením zelené. Zdůrazňuješ tu možnost pokračovat. To je tam z důvodu toho, že ne vždy když ti svítí zelená můžeš pokračovat, například v koloně. Stejně je to podle mě kec. A pochybuji, že ten "právník" na červenou zastavil a pak se rozjel. Už jsem takovéhle konstrukce viděl, kdy někdo vytáhl část zákona a zbytek vynechal a pak z toho soudil, že ho policie nesmí pokutovat... Každopádně je to asi jedno, protože na světě není takový idiot krom tohohle jednoho "právníka", co by zastavil a pak jel na červenou. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
warhead Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Ono jestli maj jen fotku ze semaforu tak mu nedokazou opak smejdovi EDIT: Koukam, ze ho zastavili vlastne takze dementuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 (2) Při řízení provozu na křižovatce znamená pro řidiče a) signál s červeným světlem "Stůj!" povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou a teď tu o karkulce... A pokud tomu autor opravdu věří tak ať to zkusí udělat před hlídkou PČR s kamerou-v případě úspěchu mu právníka zaplatím. V případě neúspěchu hold platí sám(právníka,pokutu,5bodu) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chadwick Odesláno Březen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Ano máš tam stůj ale dále napsáno povinnost zastavit, nikoli stát a to je ten bordel. Hlídka neměla kameru a i přesto to chtěli dotáhnout. Nikde v tom zákoně totiž nenajdeš, že musíš čekat až na zelenou. Je to bordel. Ono jde o to, že pojedeš z vedlejší na zelenou a z hlavní na červenou to do tebe narve magor co pojede na červenou a nakonec to odneseš ty, protože on to vyloží podle svého. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 ono to jsou ale dve vety...ne jedna!!! ...červené svetlo znamená STUJ. ...povinnost zastavit pred tou carou na zemi. ---když zastavís za carou tak jsi uz v krizovatce=platíš pokutu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 mě to nedalo, zeptal jsem se na to jednoho staršího, zkušeného, bývalého dopraváka, už je 3 měsíce pryč od PČR a ten mi to bohužel potvrdil se slovy: jo je to tak pitomé, že to tak opravdu je,,, přirovnával to ke značce STůj, dej přednost v jízdě? červená s nápisem STOP,,, tam také musíš vozidlo zastavit = uvedeš vozidlo do rychlosti, jež je rovna 0km/h a potom pokud to situace dovolí, tak pokračuješ v jízdě je to na hlavu padlé, ale je to tak - prý se s tím už dvakrát setkal - vždy právník za volantem já bych blil velebnosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 palo..mě to taky nedalo a zavolal sem si fy právníkovy...........a bylo mě to vysvětleno naopak že to je blbost. červená barva znamená STAT....takže není možné se na ni rozjed! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 o pár postů výše máš citaci zákona, je tam slovo Stůj, ne Stát,,, pro mě je to jasné, já na červenou nejezdím, ale jak sám víš, tak se tady po této zemi pohybuje svoloč neskutečná, která si slovíčkařením udělá díru do banky a ne tak v zákoně o pohybu po pozem. komunikacích,,, je to smutné, ale já tomu po tom telefonátu s kamarádem už věřím :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
abado Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Na cervenou taky stojim. Ale sou krizovatky ze nejede zadne auto.. a ja bych jet bych mohl(treba v noci atd.). Tak by toho šlo využít, říkám využít ne zneužít. Ale stejne zustanu radeji stat.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 to je jasné, protože jsme normální vychovaní slušní lidé a ne prakokoti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
abado Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Tak tak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Tak o to nejde, ten semafor je tam pro denní provoz, kdy by stopka nestačila. Jde o to, že on dostane fotku a on řekne že zastavil a pak se rozjel. Ale stejně tomu nevěřím, někomu to třeba prošlo, ale bylo to spíše neznalostí toho poliše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
abado Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 zabiak: jo ale semafory funguji i v noci nektere ze jo.. a tak rikam ze pokud je to pravda dalo by se toho "vyuzivat" Ale nestoji to za to a navic jeste met opletacky s policajtama.. Policajty mam rad maximalne akorat ve filmu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Zrovna v Český Lípě jsou dvě místa, kde červená na semaforu je ujetá. Jedna je na přechodu pro chodce na "severu". Padne červená pro oba směry, ale pak se rozsvítí zelená jen pro jeden směr a pro druhý, z mě nepochopitelnýho důvodu, zůstane ještě nějakou dobu červená. Druhý případ je v Hnčířský ulici, kde je semafor pro přechod, který je až za křižovatkou. Pokud je červená, tak auta odbočující doprava mají zelenou, protože přes ten přechod nejedou, ale auta odbočující doleva musí stát na červenou i když přes ten přechod taky nejedou. Přiznávám se, že tady občas jedu na červenou, protože je to bezpečnější, než čekat až mě protijedoucí auta pustí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Chadwick Odesláno Březen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Tak o to nejde, ten semafor je tam pro denní provoz, kdy by stopka nestačila. Jde o to, že on dostane fotku a on řekne že zastavil a pak se rozjel. Ale stejně tomu nevěřím, někomu to třeba prošlo, ale bylo to spíše neznalostí toho poliše. Není to neznalost poliše. Je to blbákov v tomto státě. V každém zákoně jde číst mezi řádky a hledat "díry" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 o pár postů výše máš citaci zákona, je tam slovo Stůj, ne Stát,,, a slovo stůj ti snad jasně říka že máš stát.....nepovoluje ti se rozjed.... ja tomu jednak nevěřím a jednak sem si jistý že když to někdo zkusí tak mu to nevýjde ani u soudu... jinak pokud mám potřebu projed na červenou tak nebudu brzdit a hold jedu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 já bych to chápal tak, že "stůj" je rozkazovací slovo pro sloveso "stát", takže prostě na červenou neee 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Palo Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 a slovo stůj ti snad jasně říka že máš stát.....nepovoluje ti se rozjed.... co to píšeš a zrovna ty??? Co říká Silniční zákon o značce Stůj dej, přednost v jízdě? (klasická osmiúhlá červená značka s bílým nápisem STOP a bílým lemem) Této značky se týkají především tato ustanovení Silničního zákona (č. 361/2000 Sb.): §22, odst. 1: Řidič přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou "Dej přednost v jízdě!" nebo "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí dát přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím po hlavní pozemní komunikaci nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím po hlavní pozemní komunikaci §22, odst. 3: Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce §22, odst. 4: Na příkaz dopravní značky "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí řidič zastavit vozidlo na takovém místě, odkud má do křižovatky náležitý rozhled §28, odst. 5: Před železničním přejezdem, u kterého je umístěna dopravní značka "Stůj, dej přednost v jízdě!", musí řidič zastavit vozidlo na takovém místě, odkud má náležitý rozhled na trať Pro úplnost musíme ještě nahlédnout do prováděcí vyhlášky č. 30/2001 Sb.: §19, písm. a: "Příčná čára souvislá" (č. V 5), "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" (č. V 6a) nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP" (č. V 6b), které vyznačují hranici křižovatky; značek č. V 5 a č. V 6a lze užít pro vyznačení místa pro zastavení vozidla v prostoru křižovatky; značka č. V 6b vyznačuje místo, kde je řidič povinen zastavit vozidlo na příkaz značky "Stůj, dej přednost v jízdě!" (č. P 6) Tak že podle toho co si napsal, přijedeš k této značce a zůstaneš stát a už nikdy nepojedeš??? To ses trochu upsal, že jo? já bych to chápal tak, že "stůj" je rozkazovací slovo pro sloveso "stát", takže prostě na červenou neee o tom se nehádám jak to kdo chápe Jardo a znovu opakuji, nevjedu do křižovatky, ale ta demence je v doslovném, slovíčkaření a takovému to výkladu zákona Znovu opakuji, nikdy na červenou úmyslně nevjedu a nevjel jsem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.