Přejít na obsah

pár dotazů nového majitele

Doporučené příspěvky

Po mnoha letech vlastnění Japonských aut jsme zakoupili (a dosud vlastně nevíme proč) OI, rok 97, motor AEE.

Zatím spokojenost, ale přeci jenom pár otázek bych na vás měl.

1. Rozvody

je cena cca 6tis i s prací přijatelná? nebo je v okolí Ostravy někdo, kdo by s výměnou pomohl? vykradli mi garáž, tudíž jsem bez vercajku :(

2. zadní senzory

zatím jsem senzory montoval na pár novších aut a na všech byly naznačeny místa, kde vrtat, tudíž odpadlo složité vyměřování. Má toto i OI? pokud ano, tak v lakované části, nebo v černé liště? Ať vím, jestli koupit bílé, nebo černé.

3. alarm vs. brzdové světla

už od zakoupení, mi cca minutu až dvě po odemčení vozu se auto zamklo a odemklo, přesněji odemklo řidiče a zadní pravé dveře. po výměně oleje a vymazání inspekce to cca dva dny nedělalo. pak asi po 14 dnech to do mě málem zezadu naparkoval nějaký kolega s OII a přišel mi říct, že mi vůbec nesvítí brzdy. Ale cca dvě hoďky předem svítili, jelikož jsem parkoval v podzemkách u zdi. byl vadný spínač u pedálu a vypálené všechny žárovky v třetí brzdovce a jedna roztavená pojistka. od výměny spínače, žárovek a pojistky už je centrál v klidu. Centrál je asi dodělávaný, propojený s alarmem a pravděpodobně NO NAME. Je tam nějaká vazba mezi brzd. světly a centrálem?????

4. zadní stěrač

brutálně mi chybí, ale asi si odpovím sám, když napíšu, že připravenost na dodatečnou montáž je nulová. nebo se pletu???

Odkaz ke komentáři

co se tyce rozvodu.

Vse zalezi kolik das za sadu rozvodu a zda menis i pumpu.

Za praci se bere caa +- 1500 kc.

Zkus kouknout tady. Sebo je z karvine mel bys to blizko.

http://www.hanza-autodily.cz/motor-16/c-1947/

http://www.hanza-autodily.cz/16-mpi-55kw-aee/c-1203/

takze matros caa 2500 + 1500 prace = jsi na 4000 a 2000 doma B)

Upraveno uživatelem maros
Odkaz ke komentáři

RADOOSTRAVA? Hmmm.. :)

Jak píše Miklisek - zadní stěrač je na O1 liftback zbytečnost. Za jízdy v dešti bývá zadní sklo suché. Ale na druhou stranu chápu, když už v dešti stojíš a potřebuješ odcouvat - stěrač se hodí. Levně se to dá vyřešit chemicky - tekutýma stěračema, což překvapivě funguje a nebo ho domontovat a dopojit. Což určitě není nemožné. Ale levné to nebude - krom potřebných dílů je třeba počítat s dalšími výdaji v podobě nových zvedacích tlumíču dvěří (budou těžší) atd.

Alarm - pokud elektrice neholduješ vyhledej někoho, kdo ti to zreviduje, případně vytrhá a namontuje nějaký funkční alarm, ať pak neřešíš falešné poplachy nebo třeba až požár (roztavená pojistka není v pořádku). Propojení s brzdovým světlem je pravděpodobné - některé alarmy mají skryté funkce právě na brzdovém pedálu.

Couvací senzory se u O1 montují převážně do lakované části, ale není to podmínka. Můžeš je dát do lišty. Obávám se, že naznačené nebudou. U některých faceliftů možná, ale u Tebe budeš muset měřit. Ale toho bych se nebál... Jinak obecně je vřele doporučuji!

Rozvody bez nářadí docela problém. V Ostravě mám pár kontaktů, které Ti přes SZ doporučím. Od někoho zde na fóru jsem četl, že údajně výměna rozvodů není taková palba ani přímo v UNIcaru na UANu. Ale nevím. Každopádně je třeba počítat s 1000-1500Kč. Díly nakup u SEBA, jak Ti radí MAROS. Už u něj nakupuji leta a maximální spokojenost nejen s díly, které prodává, ale i s cenama, které má. Obávám se, že neseženeš lépe. Pokud chceš kontakt, opět přes SZ. Sídlí v Karviné, ale po domluvě zaváží i do Ovy.

Jiřík

Odkaz ke komentáři

Rozvody:

nejlevnější rozpočet, co jsem dostal v jednom servise (ale když jsem viděl při výměně oleje na mém autě, jak se chovají k ostatním autům, jejichž majitelé tam nebyli, tak mi bylo do pláče):

práce - 5hod - 2000

chlad. kapalina - 3l - 400

kladka a řemen (INA) - 1850

multi řemen - 400

pumpa - 1300

ceny platné pouze při nákupu dílů a práce dohromady!!

jelikož nevím nic o servisní historii, čemu bych věřil, měnil bych raději i pumpu a chl. kap., ta je stejně jen do -5°C :(

jelikož jsem pár dní bez práce, tak zajet si do karviné není problém.

RADOOSTRAVA? Hmmm.. :)

Jak píše Miklisek - zadní stěrač je na O1 liftback zbytečnost. Za jízdy v dešti bývá zadní sklo suché. Ale na druhou stranu chápu, když už v dešti stojíš a potřebuješ odcouvat - stěrač se hodí. Levně se to dá vyřešit chemicky - tekutýma stěračema, což překvapivě funguje a nebo ho domontovat a dopojit. Což určitě není nemožné. Ale levné to nebude - krom potřebných dílů je třeba počítat s dalšími výdaji v podobě nových zvedacích tlumíču dvěří (budou těžší) atd.

Alarm - pokud elektrice neholduješ vyhledej někoho, kdo ti to zreviduje, případně vytrhá a namontuje nějaký funkční alarm, ať pak neřešíš falešné poplachy nebo třeba až požár (roztavená pojistka není v pořádku). Propojení s brzdovým světlem je pravděpodobné - některé alarmy mají skryté funkce právě na brzdovém pedálu.

Couvací senzory se u O1 montují převážně do lakované části, ale není to podmínka. Můžeš je dát do lišty. Obávám se, že naznačené nebudou. U některých faceliftů možná, ale u Tebe budeš muset měřit. Ale toho bych se nebál... Jinak obecně je vřele doporučuji!

Rozvody bez nářadí docela problém. V Ostravě mám pár kontaktů, které Ti přes SZ doporučím. Od někoho zde na fóru jsem četl, že údajně výměna rozvodů není taková palba ani přímo v UNIcaru na UANu. Ale nevím. Každopádně je třeba počítat s 1000-1500Kč. Díly nakup u SEBA, jak Ti radí MAROS. Už u něj nakupuji leta a maximální spokojenost nejen s díly, které prodává, ale i s cenama, které má. Obávám se, že neseženeš lépe. Pokud chceš kontakt, opět přes SZ. Sídlí v Karviné, ale po domluvě zaváží i do Ovy.

Jiřík

JIŘINA??????? aloe?????

Odkaz ke komentáři

Já a rychle? :) Si mě pleteš. :palec: Ale vo tom to není. Mi neříkej, že neumíš couvat podle zrcátek? I kdybys měl dva stěrače proti sobě - přes zadní sklo u krátké octy vidíš stejně akorát nebe a v noci hvězdy. :)

Garráž? Co to je? :) Musíš se někdy stavit na sraz - mám pro Tebe tašku plnou překvapení. :lol:

Odkaz ke komentáři

Já a rychle? :) Si mě pleteš. :palec: Ale vo tom to není. Mi neříkej, že neumíš couvat podle zrcátek? I kdybys měl dva stěrače proti sobě - přes zadní sklo u krátké octy vidíš stejně akorát nebe a v noci hvězdy. :)

Garráž? Co to je? :) Musíš se někdy stavit na sraz - mám pro Tebe tašku plnou překvapení. :lol:

po tom, co mi přestali svítit brzdy, bych rád viděl toho, kdo mi počechrá prdelku :prcprc:

Taška??? mám se bát????

sraz??? kde kdy??? :wub:

Odkaz ke komentáři

Prosím nekomentuj poslední příspěvky - nemají to tu rádi. :)

Nooo to je docela solidní příprava na to "jak rychle využít povinné ručení někoho jiného". :)

Prvotně je třeba to připojit na VAG a podívat se, co vše je špatně a kde je elektrika alarmem "upravená". No a pak se rozhodneš co dál. :) Litr benzínu volně rozprostřen po svršcích auta udělá hezkou batiku na laku. Tedy uhasí-li se včas. :lool:

Jo máš SZ s kontaktem. (Nahoře vedle profilové fotky)

Být Tebou tak se tašky bojím jako čert. Šroubováky zrezlé, panenka smutná, kladívko neumyté... :)

Srazy bývají jednou měsíčně a určitě se tu o tom dočteš.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...