Přejít na obsah

Octavia combi TDI

Doporučené příspěvky

Květen 2012:

Tak, po 3 letech jsem se odhodlal ke koupi auta. Bylo to hrozně narychlo, dá se říct že jsem vzal první inzerát, na který jsem narazil. První projížďka, kotrola stavu. Zdá se OK. Tak už je doma :) je to červený kombajn, TDI. rv. 99 s 66kw. Na budíku 167000km.

post-2774-0-37440500-1336751224_thumb.jpgpost-2774-0-96682000-1336751234_thumb.jpgpost-2774-0-12698700-1336751246_thumb.jpg

Má pár much, některé jsou teda větší (holt nepozornost se trestá, ale je to dá se říct první nákup. I zkušenému občas něco unikne, proč by nemohlo mě :()

Pod pravým prahem u spolujezdce je ohlá "hranka", kam se nasazuje zvedák. Bude se asi muset vařit, na první pohled nebylo vidět (až když jsem na to doma pořádně prohmátl, bylo to cítit). Další věc jsou trocha odchlíplé gumy, nechtělo mi doma zhasnout osvětlení kufru. Je urvaný kryt motoru ... Pak jde hodně vzduchu v naftě od filtru, nevím jestli je přicpaný filtr... dál cuká v 1800-2000 při sešlápnutí plynu. To se tu dost řešilo s egr ventilem. Sjeté vnitřky předních kol. No a snad to je všechno :) Tak snad se to vychytá. I ten prosolený motor, který budu muset nějak soli zbavit.

Dále se porkačovalo.

Vyčištil jsem EGRko se sáním, nakonec zaslepeno. Nejspíš kvůli čínské váze vzduchu auto cukalo - zaslepením to ustalo. Odsolit motor. Koupě rozvodů a náhradních dílů, co byly KO

post-2774-0-48343600-1353011181_thumb.jpgpost-2774-0-23694400-1353011168_thumb.jpg

červen: daly se nové tlumiče bilstein, plné puky na předních ramenech. čepy. A jezdí se taky na nových kolech, Atria 16" s michelinkama. Auto drží parádně, hlavně to není jak na loukotích a je tu nějaké pohodlí. Navíc zatejkalo přes třetí brzdové do dveří (asi), takže je nové světlo s ostřikem + jsem to přetěsnil.

červenec: konečně jsem se odhodlal k montáži hagusů. Naštěstí mělo auto předvrtané díry, huraá :) post-2774-0-30150100-1353011252_thumb.jpg

A neodpustil jsem si návštěvu PV - k Vašovi. Od té doby tempomatuju jak o závod :pivo:

Nesmím zapomenout na další návštěvu (i když byla ještě před tou prostějovskou :D ), tentokrát do těšína k TDIfun. Takže chip, opraveny teplé starty. Auto jede o poznání líp, předtím to byla opravdu lemra líná :lol: (neříkám že není i teď :prcprc: )

post-2774-0-64210800-1353011311_thumb.jpg

Musel jsem se mrknout pod nárazník, nějaké ****** ho stříkalo způsobem ... no je červený chladič a všechno kolem :) přitom namontován nový termostat (konečně drží teplota!!), rovnou nová chladící kapalina. Při tom přístupu se vytáhl aji startér, nezajížděl zpátky. Po vyčištění OK. Dal mi ale zabrat :angry:

post-2774-0-80152500-1353011436_thumb.jpg

srpen: (asi v srpnu :D ) nechal jsem si zatonovat zadek. Není to uplně nejtmavší, zase rád trošku vidím. Mě se to ale líbí. Chce to ale polepit i sloupky.

A nový kryt baterky

post-2774-0-34021600-1353011393_thumb.jpg

září/říjen: pustil jsem se do úpravy podsvícení. Kombinace bílá/červená. Plánuju nové ručičky, nebo stávající decentně upravit. Ve dne svítí růžově .-) nějak s podsvícením nepospíchám, takže se přepájává postupně. jako poslední bdu dělat otočné ovladače.

post-2774-0-80307000-1353011481_thumb.jpgpost-2774-0-44481200-1353011505_thumb.jpgpost-2774-0-86982600-1353011543_thumb.jpg

Dále zavařené prahy, které poškodily německé servisy. zavařeno, opraveno. Zjištěno, že pravý blatník je KO

post-2774-0-46208800-1353011573_thumb.jpg

Odešel mi taky zničehonic startér (cívka KO). Navíc 3 dny před dovčou, takže narychlo sehnán zánovní bosch (skoro jak nový). Teda první jsem dovezl valeo, tomu nešla ani cívka, ani motor :D borec mi dal pak jiný funkční...

Když už teda bylo auto na zvedáku, dotáhl jsem si i zadní nápravu, která se mi přes měsíc válela doma. Takže mám zelené třmeníky s kotoučema vzadu. Auto brzdí o poznání líp. Hlavně funguje ručka!! A z nudy dané bílé boční blinkry.

post-2774-0-22551900-1353011604_thumb.jpg

listopad: tak jsem si udělal radost, místo toho hnusu na loketce mám kůžičku :wub:

post-2774-0-31832300-1353686778_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

rudistdi: proto jsem se do toho zatím moc nepouštěl.

silikonem se tam srát prý není moc OK, mám na to koupený přímo karosářský tmel. Vyjde to cenově nastejno. Máš ještě kryt na baterku? Kdybys byl tak hodný a schoval mi ho, v srpnu bych si pro něj dojel (mám firemní dovču, zase pojedu do čech)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

jojo, já sice patřím mezi ně :D Ale všeho je příliš. Díky za pochvalu, teď jsem zjistil pár hnusných vad :( mám vyrezlý pravý blatník, jak auto chytalo pár roků bordel toš se to chytlo mezi podběh a karoserii. No a rez byla na světě :) stejně tak ohlé prahy od zvedáku, už tam jsou asi díry. Takže se půjde vařit, opravovat. Ach jo ach jo

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Tak, uděláno pár úprav :) teď mám jen nachystaný FL předek - stále čekám na pár dílů, co mi ale chybí. Tak snad budu svítit líp co nejdřív.

A po 3 týdnech čekání na gumy možná už aj přezuju :lool:

v plánu mám masku s děrovanou mřížkou, místo chromu černá barva. Nový znak. Do nasávání v nárazníku stejná mřížka jako do masky + mlhovky. Ale kdo ví kdy se do toho pustím, nejsou peníze - je to potřeba všechno stříknout apod. Ach ty vánoce.

Kdyby mě někdo poradil či inspiroval s mlhovkama, budu rád. Mám vyhlédlé nějaké z felicie nebo fabie (kulaté čiré).

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

No, přechod z 16 zpět na 15 je docela síla. Nečekal jsem až takový rozdíl

post-2774-0-80053700-1354564740_thumb.jpg

Zvedák ověřil opravené prahy, vydržely tak jsem spokojený. Navíc jsem dodal konečně i boční kryty motoru - ale přijde mi, že se mi zvýšil hluk v autě :(

Taky se čistily světla. Světlo u spolujezdce mělo vyrvanou osku výškového naklápění z toho "motýlka", takže mi to kvůli tomu svítilo uplně na ehm ehm :) nebo teda svítilo to normálně, ale nešlo to dát nahoru. Kvalitnější vteřinové lepidlo to pořešilo, pro jistotu jsem v parabole promazal "polohovací závit". To udělalo hodně :) tak teď hurá do terénu s rozštelovanejma světlama :pivo:

navíc fotka před a po vyčištění, zkoušel jsem to zesrandy přeleštit zvenku i silichromem :)

post-2774-0-30750900-1354564533_thumb.jpgpost-2774-0-64291400-1354564493_thumb.jpg

post-2774-0-36000900-1354564459_thumb.jpgpost-2774-0-60571600-1354564402_thumb.jpg

post-2774-0-63695200-1354564368_thumb.jpgpost-2774-0-79021000-1354564356_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Včera na procházce jsem přemýšlel, jestli si dát ten FL předek nebo to prodat. Zase rvát prachy do starýho auta, díly mám teda všechny doma - ale ještě to chce sehnat origo nárazník a nechat udělat lak :-D

Tak co, radši to šecko rozprodat, nebo to předělat :rolleyes:

Kdyz si spokojenej jako ja tak je zbytecny prodavat, nahoda je blbec a ziskas auto ktere bude sice novejsi ale v jeste horsim stavu... :) Ale je to na tobe, kdyz mas dost penez na novy tak proc ne... :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...