xshreck Odesláno Květen 10, 2012 Sdílet Odesláno Květen 10, 2012 Květen 2012: Tak, po 3 letech jsem se odhodlal ke koupi auta. Bylo to hrozně narychlo, dá se říct že jsem vzal první inzerát, na který jsem narazil. První projížďka, kotrola stavu. Zdá se OK. Tak už je doma :) je to červený kombajn, TDI. rv. 99 s 66kw. Na budíku 167000km. Má pár much, některé jsou teda větší (holt nepozornost se trestá, ale je to dá se říct první nákup. I zkušenému občas něco unikne, proč by nemohlo mě :() Pod pravým prahem u spolujezdce je ohlá "hranka", kam se nasazuje zvedák. Bude se asi muset vařit, na první pohled nebylo vidět (až když jsem na to doma pořádně prohmátl, bylo to cítit). Další věc jsou trocha odchlíplé gumy, nechtělo mi doma zhasnout osvětlení kufru. Je urvaný kryt motoru ... Pak jde hodně vzduchu v naftě od filtru, nevím jestli je přicpaný filtr... dál cuká v 1800-2000 při sešlápnutí plynu. To se tu dost řešilo s egr ventilem. Sjeté vnitřky předních kol. No a snad to je všechno :) Tak snad se to vychytá. I ten prosolený motor, který budu muset nějak soli zbavit. Dále se porkačovalo. Vyčištil jsem EGRko se sáním, nakonec zaslepeno. Nejspíš kvůli čínské váze vzduchu auto cukalo - zaslepením to ustalo. Odsolit motor. Koupě rozvodů a náhradních dílů, co byly KO červen: daly se nové tlumiče bilstein, plné puky na předních ramenech. čepy. A jezdí se taky na nových kolech, Atria 16" s michelinkama. Auto drží parádně, hlavně to není jak na loukotích a je tu nějaké pohodlí. Navíc zatejkalo přes třetí brzdové do dveří (asi), takže je nové světlo s ostřikem + jsem to přetěsnil. červenec: konečně jsem se odhodlal k montáži hagusů. Naštěstí mělo auto předvrtané díry, huraá :) A neodpustil jsem si návštěvu PV - k Vašovi. Od té doby tempomatuju jak o závod Nesmím zapomenout na další návštěvu (i když byla ještě před tou prostějovskou :D ), tentokrát do těšína k TDIfun. Takže chip, opraveny teplé starty. Auto jede o poznání líp, předtím to byla opravdu lemra líná (neříkám že není i teď ) Musel jsem se mrknout pod nárazník, nějaké ****** ho stříkalo způsobem ... no je červený chladič a všechno kolem :) přitom namontován nový termostat (konečně drží teplota!!), rovnou nová chladící kapalina. Při tom přístupu se vytáhl aji startér, nezajížděl zpátky. Po vyčištění OK. Dal mi ale zabrat srpen: (asi v srpnu :D ) nechal jsem si zatonovat zadek. Není to uplně nejtmavší, zase rád trošku vidím. Mě se to ale líbí. Chce to ale polepit i sloupky. A nový kryt baterky září/říjen: pustil jsem se do úpravy podsvícení. Kombinace bílá/červená. Plánuju nové ručičky, nebo stávající decentně upravit. Ve dne svítí růžově .-) nějak s podsvícením nepospíchám, takže se přepájává postupně. jako poslední bdu dělat otočné ovladače. Dále zavařené prahy, které poškodily německé servisy. zavařeno, opraveno. Zjištěno, že pravý blatník je KO Odešel mi taky zničehonic startér (cívka KO). Navíc 3 dny před dovčou, takže narychlo sehnán zánovní bosch (skoro jak nový). Teda první jsem dovezl valeo, tomu nešla ani cívka, ani motor :D borec mi dal pak jiný funkční... Když už teda bylo auto na zvedáku, dotáhl jsem si i zadní nápravu, která se mi přes měsíc válela doma. Takže mám zelené třmeníky s kotoučema vzadu. Auto brzdí o poznání líp. Hlavně funguje ručka!! A z nudy dané bílé boční blinkry. listopad: tak jsem si udělal radost, místo toho hnusu na loketce mám kůžičku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Květen 14, 2012 Sdílet Odesláno Květen 14, 2012 Ten druhovýrobový kryt pod motor může být trochu problém, jednou jsem jeden montoval a prakticky vůbec nepasoval. Navíc byl z tvrdého a křehkého plastu, tedy životnost nejistá. Spíš bych vzal na vrakáči jetý originál, nebo sleduj inzerci (dieselpower, bazos atd) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Květen 14, 2012 Sdílet Odesláno Květen 14, 2012 Ty jo konecne sis poridil auto jo a ne jen kolo :lool: Vypada dobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Květen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2012 Šak pak dáme scuka, auto jsem koupil kvůli kolu (které teda stálo víc jak tohle auto :D ) :)) nemám v čem jezdit na závody. A takovou potvůrku jsem si vždycky přál (i když já chtěl teda RS... ale tenhle motor byl taky skoro na prvním místě :D ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Červen 19, 2012 Sdílet Odesláno Červen 19, 2012 Viděl jsem na živo a vypadá opravdu velice zachovale,,jak z venčí,tak interiér.. PS: myslel jsem,že už tu bude foto s hagusama.. :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Červen 19, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2012 Na ty si ještě počkám, seženu si první něco, čím to zatmelit. Silikon na rozpálené kapotě nebude vončo. Zítra mosím sehnat trysku do zadního světla a aspoň to dám zatím dokupy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gefro Odesláno Červenec 2, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 Pekný kombajn...kolesá mu pasujú 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Červenec 2, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 Díry ve střeše nemá,,koukal jsem u kámoše,prodal jsem mu druhé hagusy a díry ve střeše nemá bohužel.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Červenec 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 rudistdi: proto jsem se do toho zatím moc nepouštěl. silikonem se tam srát prý není moc OK, mám na to koupený přímo karosářský tmel. Vyjde to cenově nastejno. Máš ještě kryt na baterku? Kdybys byl tak hodný a schoval mi ho, v srpnu bych si pro něj dojel (mám firemní dovču, zase pojedu do čech) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Červenec 2, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2012 Jo jasan,,stále je..bude na tebe čekat.. B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Červenec 8, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2012 Vypadá velice slušně a celkem pěkně se staráš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Srpen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 prvnich 5k prekonano :) a jedna z Varnsdorfu s Rudisem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 Co to je za špínu ta černá pixla? Mu to musí docela brutálně hulit :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Září 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 16, 2012 taková výletní, probíhá pár změn. Už abych jí měl hotovou tak, jak si představuju ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VLAN Odesláno Září 17, 2012 Sdílet Odesláno Září 17, 2012 Koukám,taky jsi další přeběhlík z Bike-fora. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Září 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2012 bf je preplnene srackama, uz tam nebylo nic zajimaveho co souvisi s tematem. po zkusenostech... az dodelam auto, tak pokud nebude potreba, tos koncim aj tu:D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VLAN Odesláno Září 17, 2012 Sdílet Odesláno Září 17, 2012 BF je hlavně forum plné arogantních "chytrolínů". Tady je klid, akorát občas chybí JdS. Ať nedělám tolik OT, tak ti to chválím, vypadá moc to pěkně. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Září 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 18, 2012 jojo, já sice patřím mezi ně :D Ale všeho je příliš. Díky za pochvalu, teď jsem zjistil pár hnusných vad :( mám vyrezlý pravý blatník, jak auto chytalo pár roků bordel toš se to chytlo mezi podběh a karoserii. No a rez byla na světě :) stejně tak ohlé prahy od zvedáku, už tam jsou asi díry. Takže se půjde vařit, opravovat. Ach jo ach jo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VLAN Odesláno Září 19, 2012 Sdílet Odesláno Září 19, 2012 Co jsem četl od tebe tak mi to nepřišlo. :DOhlé prahy+z části narezlé blatníky jsem narovnal doma, dal jsem to i do sekce exteriér ;) Ty prahy od zvedáku má strašně moc O1, jenom to lidi asi moc neřeší. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Říjen 5, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2012 no, s prahama jsem si taky hrál :) Ale jen jsem rovnal spodní hranu a tu jsem taky napatlal Bodyčkem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2012 Tak, uděláno pár úprav :) teď mám jen nachystaný FL předek - stále čekám na pár dílů, co mi ale chybí. Tak snad budu svítit líp co nejdřív. A po 3 týdnech čekání na gumy možná už aj přezuju :lool: v plánu mám masku s děrovanou mřížkou, místo chromu černá barva. Nový znak. Do nasávání v nárazníku stejná mřížka jako do masky + mlhovky. Ale kdo ví kdy se do toho pustím, nejsou peníze - je to potřeba všechno stříknout apod. Ach ty vánoce. Kdyby mě někdo poradil či inspiroval s mlhovkama, budu rád. Mám vyhlédlé nějaké z felicie nebo fabie (kulaté čiré). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 No, přechod z 16 zpět na 15 je docela síla. Nečekal jsem až takový rozdíl Zvedák ověřil opravené prahy, vydržely tak jsem spokojený. Navíc jsem dodal konečně i boční kryty motoru - ale přijde mi, že se mi zvýšil hluk v autě :( Taky se čistily světla. Světlo u spolujezdce mělo vyrvanou osku výškového naklápění z toho "motýlka", takže mi to kvůli tomu svítilo uplně na ehm ehm :) nebo teda svítilo to normálně, ale nešlo to dát nahoru. Kvalitnější vteřinové lepidlo to pořešilo, pro jistotu jsem v parabole promazal "polohovací závit". To udělalo hodně :) tak teď hurá do terénu s rozštelovanejma světlama navíc fotka před a po vyčištění, zkoušel jsem to zesrandy přeleštit zvenku i silichromem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Čistil jsi i vnitřek světla, tj. paraboly? Před asi 5 roky jsem ty světla taky čistil a pak jsem se nestačil divit, jaký to byl rozdíl, samozřejmě jsem dal i nové žárovky a nechal světla seřídit a bylo to opravdu o 100% lepší ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 áno, kompletně jsou vyčištěné, vypucované. žárovky dávat už nebudu, to až do nových světel. Jendo světlo je po očistě, druhé před. Co jsem s tím jel pak 3h, na dálkových to bylo docela dost znát. A hlavně jsou i stříbrné jako blinkry. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 3, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2012 Ono i s původníma žárovkama je to velkej rozdíl, však to i píšeš ;) , jinak světla máš i seřízený? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 12, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2012 Jo, našteloval jsem si to nějak u benzínky. Půjdou druhé světla, tak na to prdím. Protijedoucí neoslňuju - jen asi ty co jedou předemnou přes zrdcátko. Tak to ještě snížím dolů a snad OK. Jinak Kontíky TS850 drží parádně, na parkovišti se jim moc do smyku nechtělo. Tak to má být 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Prosinec 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 Včera na procházce jsem přemýšlel, jestli si dát ten FL předek nebo to prodat. Zase rvát prachy do starýho auta, díly mám teda všechny doma - ale ještě to chce sehnat origo nárazník a nechat udělat lak :-D Tak co, radši to šecko rozprodat, nebo to předělat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eliapes Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 Kdyby ses rozhodl prodávat, rozhodně bych pár věcí vzal :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VRoman Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 Včera na procházce jsem přemýšlel, jestli si dát ten FL předek nebo to prodat. Zase rvát prachy do starýho auta, díly mám teda všechny doma - ale ještě to chce sehnat origo nárazník a nechat udělat lak :-D Tak co, radši to šecko rozprodat, nebo to předělat Kdyz si spokojenej jako ja tak je zbytecny prodavat, nahoda je blbec a ziskas auto ktere bude sice novejsi ale v jeste horsim stavu... :) Ale je to na tobe, kdyz mas dost penez na novy tak proc ne... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.