Martin_TDi Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 (edited) Někdy stačí jen trochu více klepnout a malý plastový zobáček na mechanismu lehce praskne. Jednou jsem tento problém dočasně vyřešil jeho zpětným přilepením pomocí sekundového lepidla, ale nebylo to na moc dlouho. Nedávno mi to prasklo definitivně a malý kousek už jsem nenašel. Přistoupil jsem tedy k pořádné opravě. 1. Demontáž je jednoduchá - opatrně pomocí dvou malých šroubováčků přidržíme pacičky a vytáhneme celý mechanismus ven 2. Opatrně mechanismus rozebereme 3. Převrtáme skrz stěnu kde byla původní packa - průměr vrtáku 1,5mm (na vnější straně je před vrtáním vidět krátká dírka o průměru 1,5mm - toto je ona) 4. Vyrobíme si kovový kolíček nejprve na soustruhu a pak podle výkresu jej dopilujeme 5. Kolíček přilepíme sekundovým lepidlem a necháme dobře zaschnout 6. Zpětná montáž a odzkoušení. kolicek.dwg_Model__1.pdf Edited September 11, 2009 by Martin_TDi 0 Quote Link to comment
Snake Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Ja som práve absolvoval opravu tohto, mal som problém že to nešlo vôbec otvoriť, skúšal som aj WD, nepomohlo, problém bol v ozubení na stene toho držiaka, ešte že sa dá vybrať (a držiak funguje aj bez neho, akurát to silnejšie vystrelí, čo som vyriešil slabšou pružinou). 0 Quote Link to comment
markoj Posted May 9, 2010 Share Posted May 9, 2010 kde sa dá taký držiak zohnať ? 0 Quote Link to comment
zabiak Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Třeba tady: http://www.superskoda.com/skoda/octavia-i/...in-holder-beige 0 Quote Link to comment
Guest wall3 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Já to vyřešil koupí středového panelu z Octavie II na Aukru za cca 150 Kč, jeho následnou obřízkou a napasováním do stávajícího panelu Octávia I. Výsledek možná není vzhledově reprezentativní ale funkčně na 100%. 0 Quote Link to comment
Hagis Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Hoj chlapci. jste schopen někdo ten kovový čudlíček vyrobit? nemám to kde a jak udělat. klidně za to zaplatím (když to nebude stát 500,- ) děkuji Hagis 0 Quote Link to comment
Hagis Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 tak co hoši? nikdo neví? nikdo nemá doma soustruh? 0 Quote Link to comment
Hanyzzz Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Ten držák z OII je podle mě super řešení... Ten jedničkový neudrží nic většího než malou plechovku nebo kelímek s kafem, což je celkem o ničem 0 Quote Link to comment
dunaj6 Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 tiez sa mi prednedavnom ulomil kolicek, vybral som odtial pruzinu a otvaram to zatlacenim na opacnej strane a je to snad aj lepsie ako s tou pruzinou... :) 0 Quote Link to comment
mikone Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Ahojte. Je to teda docela boj, dostat ven ten držák 😄 Kolíček opravenej, obrousil sem kus tvrdýho plastu a vložil místo původního, uvidíme jak bude nebo nebude držet, dyžtak to vybrousím z hliníku. Ale kolíček je na místě, velikost stejná jako ten původní. Ale mám jinej problém. Dole je pojistka, do které ten kolíček zapadne. Ta by měla být nahoře, při zaklapnutí ji kolíček podjede, chytí se tam a při dalším zmáčknutí z jí vyjede. Ale mě se ta pojistka nevrátí zpět nahoru. Nevíte někdo, jak je to tam dělané? Chybí mi tam nějaká prilužinka? Díky moc za radu. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts