Přejít na obsah

problém Octavia 2.0Tdi BKD

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

předem se omlouvám jestli se to již na fóru objevilo, ale nic jsem nenašel. Mám problém se svojí Octavii motor 2.0Tdi BKD. Po delším cestování cca 150-200km za teplého počasí cca 26°C se při volnoběhu ozývá pravidelné klepání (cvakání) z přední levé strany auta. Pokud je teplota nižší cca 20°C tak se problém neobjevuje. Neví někdo čím by to mohlo být, nebo nesetkal se s tím někdo?

Předem dík za rady

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem najel cca 30km a vypozoroval jsem:

1) když je motor studený, tak se spojkový pedál téměř nechvěje, když se motor postupně zahřívá tak se spojkový pedál chvěje čím dál víc.

2) Když je motor zahřáty tak v nízkých otáčkách cca 1500 pustím plyn, tak motor jako by chtěl chcipnout, takové lehké škubnutí.

3) Když je motor zahřáty a začne to klepat/cvakat, zastavím a postupně, když motor chladne cvakání/klepání ustává.

4) Když to cvaká/klepe a zmačknu spojku tak jde slyšet jako by něco dřelo kov na kov - to bude asi ložisko na spojce.

Odkaz ke komentáři

v Brne je jeden servis kde vedouci mechanicke dilny je pomerne uznavany prispivatel na dieselpowerforu. http://www.rfauto.cz/. Vim jeste o jednom servisu kde se da dobre servisovat

v Brne, ale rovnou rikam ze znalosti asi nedosahuji znalosti pana Chladka z RFAuto. Kdyztak mi napis do SZ cislo ti pisnu pokud budeme s p2p delat na aute a muzeme to zkusit poslechnout nebo porovnat mam BKD s 224 000km

Osobne si myslim ze to skonci vymenou setu setrvak + spojka + lozisko.

Odkaz ke komentáři

Mám tu samou octavku a řešim stejnej problem.Jak je venku nad nějakejch 18-20C tak mi to po zatížení začne dělat přesně takový zvuky který popisuješ.Mám za sebou výměnu komplet spojky i s dvouhmotou,nechal jsem vyměnít turbo(repas)a ještě AGR ventil.Ještě prej mám vyměnit chladič pro zpětné vedení spalin s regulační klapkou.Jsem z toho uplně hotovej a taky bych uvítal nějakou odbornou radu. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
  • o 4 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...