patas Odesláno Červen 2, 2012 Sdílet Odesláno Červen 2, 2012 Zdravím uživatele fóra Mám problém s mojí Octavií 1.9 TDI 66 KW 1999 najeto 104045 KM První problém je pískání. Vždycky,po pár set metrech od startu lze slyšet z levé strany(asi přední kolo???) takové pohvizdování, zdá se že to hvízdá podle rychlosti. Jde to slyšet jen když projíždím kolem něčeho pevného- dům,auto atp.,zvuk se asi odráží a jde to slyšet,jinak ne. Druhý problém: Když auto tak den až dva stojí a pak nastartuju,ozývá se zprava takové chrastění,nejlépe to jde slyšet když si sednu na sedadlo spolujezdce a nakloním se docela blízko k čelnímu sklu,vždy to po pár kilometrech zmizí.Pokud startuju a auto před hodinou jelo,tak to nedělá.Když zvednu kapotu tak to nejde slyšet přez motor Třetí problém je asi blbost,ale když jedu tak 60 a víc a otevřu zadní okno,je jedno jestli levé nebo pravé,začne se ozývat takové hlubokě dunění,je to strašně hlasité a velice nepříjemné,bolí z toho uši.Ozývá se to když je to okno otevřené víc,tak od poloviny asi.Duní to jakoby přerušovaně,ne v kuse.Když otevřu přední okno tak se neděje nic,ani náznak.Když jedu 50 a míň tak se to neděje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Červen 2, 2012 Sdílet Odesláno Červen 2, 2012 ten poslední problém dělá vzduch kterej naráží na hranu okna,když otevřeš v předu tak to profoukne autem a nedělá to bordel nebo tak něco...prostě problém aerodynamiky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červenec 17, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2012 no a ty prvni dva problemy to muze byt nekde neco malicko uvolnenyho a chrasti, po 100t bych to asi neresil a nebo si to muzes palubku rozebrat a slozit a dotahnout treba. to od prednniho kola bych tipnul na vychyleny podbeh ktery pak aerodynamicky "hvizda", me se to stalo, ze to bylo malicko krive a jak obtekal vzduch kolem auta delal bordel...divny ale bylo to tim :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest czestha Odesláno Srpen 11, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2012 druhý problém - tipnul bych to (pokud je součástí výbavy) na spojku klimatizace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GreenLine Odesláno Září 27, 2012 Sdílet Odesláno Září 27, 2012 To pískání se objevuje docela často u octavií zejména při lehkém zatáčení. U toho šustění se koukni na plasty co ti chrání řemeny, pokud se ti utrhnul nebo rozlámal může ti dřít o řemenice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
denas88 Odesláno Říjen 23, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2014 Zdravim ako si vyriesil ten druhy problem s tym chrastenim? Mam presne ten isty problem na tom istom motore ked auto postoji dlhsie nastartujem a z pravej strany z pod palubky chrastenie ked otvorim kapotu tak to nepocut a po malej chvili jazdy to prestane 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Říjen 24, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2014 ad2/ nemůže to být ventilátor pod kabinovým filtrem?, ozývá se to i když je vypnutej nebo na vyšší rychlost? mě totiž tohle ventilátor občas dělá, spíš teda mírně píská a chrastí, hlavně když je vlhko a chladno. ad3/ aerodynamický hluk. tohle mi udělal synátor v létě na dálnici a já myslel, že mi prdne hlava, bylo to jak dělostřelecká palba.připadá mi to, že to dělají alu kola (mám triton 5 paprsků), frekvence dunění se mění s rychlostí, schválně to vyzkoušim až dám zimáky s poklicema. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
denas88 Odesláno Říjen 31, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2014 no robi to stale či je klíma vypnuta alebo zapnuta či je ventilator vypnuty alebo zapnuty proste. Auto postoji den dva, nastartuje a chrasti to asi 5 az 10 minut kým sa auto trošku nezohreje asi...je to neprijemny rušivý zvuk...a este ked nastartujem tak asi 10 sekund strašny klepot a rochot od motora kym potiahne olej a potom ide krasne potichu...niektory tvrdia že je to v poriadku druhy že nie tak ako to vlastne je 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Listopad 13, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 1, Myslím že je to Turbo .. Určitě když pojedeš kolem baráku a nebudeš přidávat plyn tak nic neuslyšíš.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ondřej Odesláno Listopad 11, 2019 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2019 Zdravím všechny a prosím o radu. Můj problém se nejvíce podobá tomu, co je tady popsáno na začátku jako problém č. 2. Když např. na dálnici vyřadím (nevím, jestli to souvisí, ale je pak v autě větší klid a slyším to) se někde ze středového panelu ozývá nepravidelné chrastění... Taky se to ozývá při přejetí nerovností. Ale taky pokaždé když dojedu a vypnu motor... potom je to slyšet ještě cca minutu než to odezní. Něco s klimatizací??.... Mockrát díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.