Jump to content

Pískání,hučení,chrastění...

Recommended Posts

Zdravím uživatele fóra

Mám problém s mojí Octavií 1.9 TDI 66 KW 1999 najeto 104045 KM

První problém je pískání. Vždycky,po pár set metrech od startu lze slyšet z levé strany(asi přední kolo???) takové pohvizdování, zdá se že to hvízdá podle rychlosti. Jde to slyšet jen když projíždím kolem něčeho pevného- dům,auto atp.,zvuk se asi odráží a jde to slyšet,jinak ne.

Druhý problém: Když auto tak den až dva stojí a pak nastartuju,ozývá se zprava takové chrastění,nejlépe to jde slyšet když si sednu na sedadlo spolujezdce a nakloním se docela blízko k čelnímu sklu,vždy to po pár kilometrech zmizí.Pokud startuju a auto před hodinou jelo,tak to nedělá.Když zvednu kapotu tak to nejde slyšet přez motor

Třetí problém je asi blbost,ale když jedu tak 60 a víc a otevřu zadní okno,je jedno jestli levé nebo pravé,začne se ozývat takové hlubokě dunění,je to strašně hlasité a velice nepříjemné,bolí z toho uši.Ozývá se to když je to okno otevřené víc,tak od poloviny asi.Duní to jakoby přerušovaně,ne v kuse.Když otevřu přední okno tak se neděje nic,ani náznak.Když jedu 50 a míň tak se to neděje

• 1 month later...

no a ty prvni dva problemy to muze byt nekde neco malicko uvolnenyho a chrasti, po 100t bych to asi neresil a nebo si to muzes palubku rozebrat a slozit a dotahnout treba.

to od prednniho kola bych tipnul na vychyleny podbeh ktery pak aerodynamicky "hvizda", me se to stalo, ze to bylo malicko krive a jak obtekal vzduch kolem auta delal bordel...divny ale bylo to tim :)

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

ad2/ nemůže to být ventilátor pod kabinovým filtrem?, ozývá se to i když je vypnutej nebo na vyšší rychlost? mě totiž tohle ventilátor občas dělá, spíš teda mírně píská a chrastí, hlavně když je vlhko a chladno.

ad3/ aerodynamický hluk. tohle mi udělal synátor v létě na dálnici a já myslel, že mi prdne hlava, bylo to jak dělostřelecká palba.připadá mi to, že to dělají alu kola (mám triton 5 paprsků), frekvence dunění se mění s rychlostí, schválně to vyzkoušim až dám zimáky s poklicema.

no robi to stale či je klíma vypnuta alebo zapnuta či je ventilator vypnuty alebo zapnuty proste. Auto postoji den dva, nastartuje a chrasti to asi 5 az 10 minut kým sa auto trošku nezohreje asi...je to neprijemny rušivý zvuk...a este ked nastartujem tak asi 10 sekund strašny klepot a rochot od motora kym potiahne olej a potom ide krasne potichu...niektory tvrdia že je to v poriadku druhy že nie tak ako to vlastne je

• 2 weeks later...
  • 4 years later...

Zdravím všechny a prosím o radu. 

Můj problém se nejvíce podobá tomu, co je tady popsáno na začátku jako problém č. 2. Když např. na dálnici vyřadím (nevím, jestli to souvisí, ale je pak v autě větší klid a slyším to) se někde ze středového panelu ozývá nepravidelné chrastění... Taky se to ozývá při přejetí nerovností. Ale taky pokaždé když dojedu a vypnu motor... potom je to slyšet ještě cca minutu než to odezní.

Něco s klimatizací??.... 

Mockrát díky