Jump to content

Výměna rozvodů??

vevca

Recommended Posts

Mám takové dilema, mám nachystanej motor do scoutíka venku (2,0 FSI), má najeto necelých 100tis (serviska,) ale když už je venku chci udělat rozvody, (nesmysl s 180tis je hloupost) ale vrtá mě hlavou jestli to vyměnit všechno i s vodní pumpou nebo bez ní.

Samozřejmě o řemenu a kladkách se nebavím to je jasnačka, ale co ta vodní pumpa, zase origo, by měla vydržet aspon 2 rozvody, neorigo viz CC autodíly (Hepu ,) zbytek contitech (rozvody), ty dávám už léta, takže to je v klidu. Ale zase si říkám, že ta vodní pumpa vydrží třeba jen 100tis ta neorigo, tak jestli ji tam nechat, nebo dát novou, je to zbytečnej talíř nebo ne?? (samozřejmě při té příležitosti, se dá i nová spojka)

dal bych i novou pumpu... když už tak už - ale je to můj názor.

Navíc, jestli dáváš novou spojku jak píšeš, tak cena pumpy se (relativně) ztratí, nebo ne?

Jinač, sám mám 2,0FSI, aktuálně najeto necelých 140 000km, a začínám se obávat zda ty rozvody vydrží dalších 40 000km :blink: :blink: :blink:

No prostě celá ta sada na CC autodílech, sada contitech akorát tam není značení koncernu, ale oni používají to stejný, ale je to o litr dražší, takže pokud je Hepu používaný v prvovýrobě, tak není co řešit a koupím, to. Jde jen o to jestli je to opravdu značka prvovýroby. Jinak o cenu tady zas až tak nejde, jde mi o to abych ten litr, jen tak nevyhodil, protože díly z prvovýroby, vydrží daleko více, ale pokud je to jak píše Olaf, tak samozřejmě ji koupím.

Guest chipmann

Toe ,ale blbost papír dobrej akorád pro auta fleetových zakazníku každý rozumný člověk který dělá auta ti řekne že řemen by se měl měnit aspoň v těch 120tiskm +ostatní věci

Výrobce udává po kolika km měnit rozvody, ale důležitější je jak je auto starý.

Pokud máš měnit při 150000 km a auto má 2, 3 roky asi není problém, ale pokud 150000 nahrkáš za 6, 7 let, tak bych s výměnou moc neotálel.

A měnit určitě komplet včetně vodní pumpy. Pár už jich bylo co to podcenilo :(

ja menil rozvody po 90 000km, kdyz s tim tenkrat prisel autorizak ze predepsano je 120tkm, ale ze uz zazili ze to ten remen na BKD nevydrzel tak jim reknete ze ne, zvlast kdyz tech 30tkm najedete za rok ze jo.

Prvni vymena byla v autorizaku a mam pocit, ze jsem se pozdeji dopatral toho ze pumpu nemenili protoze vymenu pumpy maji predepsanou az v 180tkm. Druhou vymenu uz delal Garny a prisla tam Hepu, strachoval jsem se o pumpu ale vypadala dobre mozna taky proto ze byla stara necelejch 5 let. Na druhou stranu, kdyby odesla pumpa neodejde tak ze spadne remen a potka se ti motor, jen bude problem s chalzenim. V te dobe jsem menil i volnobezku na altiku pac to mela za sebou.

No a treti vymena se blizi milovymi kroky listopad 2013 to jisti :lool:

Guest chipmann

Dej tam tu sadu od Hepu komplet, origo pumpa je ten Graf a tam je plastová vrtule bohužel jinak řemen je stejnej dost často jsem měl v origo rozvodech normálně řemen contitech jen tam bylo na víc natisknuto velkým písmem VW AG a pak malým contitech jsou to šulíni vyčuraný :blink:

jj přesně tak to je a za 4 kroužky a 3 véčka se připlácí 1 palackej :lool:

JJ už je to objednaný komplety, jakože počítám na svým BKD ted jsem dělal olej filtry vzduch, pil, olej, nafta a počítám příští rok při 120 tis udělám rozvody i s olejem, ale tady u Scouta když je to venku, udělám všechno, už se na to pomale chystám. ;)

• 1 year later...

Moje O1 měla při koupi najeto 180.000 km. Uvěřil jsem servisní knížce, kdy tam pánové ve škoda servisu někde ve Frýdku dali razítko, že měnili rozvody(jezdila s tím ženská, tak ji asi trochu natáhli). Mě se asi ve 183.000 motor zastavil, protože řemen se očesal o několik zubů. Naštěstí se to stalo při vypínání motoru a nevznikla větší škoda. Potom mi mechanik ve škodovce(kamarád) říkal, že ten řemen byl stoprocentně původní. Chci tím říct , že i tak to vydrželo dvojnásobný čas.Nechci nabádat k přetahování limitů, ale pokud se s tím jezdí normálně, tak to vydrží víc než se udává a nepanikařil bych s nějakým kilometrem navíc.