Přejít na obsah

Prosím o radu

Guest filemon

Doporučené příspěvky

Dobrý den ,

Koupi Octavie combi r.v. 2000 1,6 74Kw ,176000Km s lpg mi ,,dohodil,, soused ,tak jsem nic neřešil a po minulosti auta nepátral .Ale už toho začínám trochu litovat . Jeho společníci v autobazaru vyřídili přihlášení ,čistý velký technický průkaz ,revizi na plg a já jen se sousedem přijel ,zaplatil a odjel s Octavií (přece sousedovi se dá věřit),pak jen přihlásit na dopravní inspektorát hladce za dvacet minut .

Po týdnu se projevil první problém, začal pohasínat motor na volnoběhu ,dělalo to takový zvuk ,jako když prošlapujete plyn na startovní čáře (otáčky poskakovaly mezi 500 a 1000 otáčkami) ,ale po 30 vteřinách se otáčky ustálily na 500 otáčkách za min. Říkal jsem si ,že to je jen špatně nastavený a chtěl jsem se objednat do lpg servisu v Brně-Tuřanech .Ale nyní mi z ničeho nic při jízdě přestanou ukazovat budíky otáčkoměru ,ukazatele rychlosti ,teplota ,palivoměr ,jednoduše spadnou a ani se nehnou a za cca 2 minuty zase naskočí .Říkal jsem si ,asi pojistky ,ale nee ,pojistky jsou v cajku ,a v práci mi kolega s úsměvem na tváři sdělil ,že byl přetočený tachometr a ten kdo to dělal ,tak s tím moc spěchal a upálil to. Tak si říkám ,že si to asi soused dovolil mě vo... A teď si nevím rady jak na něho ,když za ním přijdu a řeknu mu co to dělá ,odpoví mi co asi vy všichni ... měl jsis to zjistit .Když vyruším ze spánku policajty ,auto mi zabaví jako důkazní předmět ,nebo jak tomu říkají a jsu bez auta ,peněz a asi už ani jedno neuvidím .

Není nějaká možnost ,jak zjistit stav auta a kilometrů při dovezení do ČR z Itálie ,když auto dovezou ,musí přece někde doložit nějaké doklady a přihlásit to .Bylo by dobré si o to zažádat a pak jít za ním, ukázat mu doklady při dovozu a to co napsal do smlouvy a tím ho usadit . Vím jen ,že si můžu zažádat v Cebia o informace podle VIN auta ,když je to auto dovezené ze zahraničí (z Itálie) stojí to 1000-Kč ,ale ze zahraničí se prý dají zjistit jen omezené informace .Auto je samozřejmě bez servisní knížky ,takže nemám možnost dohledat alespoň pravidelnou údržbu ,jestli nějaká byla .

Doufám že se najde někdo ,kdo má s něčím podobným zkušenosti a poradí mi .

Děkuju za odpověď

Odkaz ke komentáři

Opravdový stav km nezjistíš, jedině kontaktovat původního majitele. Ohledně těch rafiček bych to neviděl tak jasně, je to klasická závada a jednou odejdou všechny budíky oktávek hlavně ty před faceliftem, prostě tak to a asi to bude jen náhoda. A to kolísání otáček dělá jen na LPG? Pokud ano, tak zajet na servis. Co tam máš za systém LPG?

Odkaz ke komentáři

Padající ručičky se řeší tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=1273 a vinko zkus tady http://www.cardetect.cz/ tam zjistíš jestli je auto v pátrání a pod.Zkus se zeptat ve Škodovce jestli ti můžou zjistit servisní hystorii,pak se dá odhadnout kolik má octa nalítáno.Mě to zjistili zadara ale asi záleží na koho tam narazíš. Pří koupi mojí Octy měla mít najeto 140 000 km. ale v roce 2001 měla na poslední garančce 110 000 km takže evidentně stočenej tachák.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...