Bazy Odesláno Červenec 5, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2012 (upraveno) Čaute škodováci, chci se s Vámi podělit o radu která má kladný vliv na spalování a potažmo výkon a chod jakého koliv motoru. Jedná se o Oil Catch tank Napojuje se na hadici odvětrání klikové hřídele, která je v motoru běžně propojena zpět do sání. Napojením OCT budou veškeré olejové "zbytky" směrovány do nádoby čímž zamezíte znečištění sacího traktu a umožníte nasávání čistšího vzduchu, který má pozitivní vliv na nárůst výkonu. Sériové napojení do sání je výhodné pouze z hlediska emisí ovzduší,nikoliv z hlediska lepšího spalování. OCT separuje olej od olejové mlhy. Ten se usazuje uvnitř OCT. Zabraňuje tedy usazování oleje v intercooleru, ve škrtící klapce a v celémsacím traktu včetně spalovacího prostoru. Slouží tedy i jako prevence proti vytváření karbonu vně motoru. Jeden vývod OCT slouží k napojení hadice odvětrání klikové hřídele, Druhý vývod slouží jako odvětrání OCT: -např. napojením oddechového filtru -nebo další hadice s vývodem zpět do sání (doporučená varianta) -nebo kombinace oddechového filtru s vývodem do sání -případně mimo motorový prostor pro maximální efektivnost např.v racingovém využití Vstup do sacího traktu se zaslepí. Olejové výpary odcházejí mimo nádobu a samotný olej se usazuje v této nádobě, která se po naplnění jednoduše vyprázdní. (tyto intervaly jsou opravdu velmi dlouhé a údržba téměř není potřeba). Použití na jakékoliv typy motoru. Mám v planu si tuto vychytavku koupit. Je nás asi pět, takže kdyby z Vás někdo chtěl tak se muže přidatk nám alespon bude menší poštovné :-) V česku OCT stoji kolem 1500 kč, z anglie něco okolo 800 kč +poštovné Je na výběr z těchto provedení zde se můžete podívat co vy na to?? náse náse Upraveno Červenec 5, 2012 uživatelem Bazy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2012 tento tyden budem objednávat !!! jestli má někdo zájem at da vedet !!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červenec 9, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2012 k čemu to slouží? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červenec 9, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2012 Tve mas to napsane vyse ne :wallbash: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2012 k čemu to slouží? jj tak jak píše Deko, myslím že je to výše napsané a dost podrobně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Červenec 9, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2012 Hele a fakt to funguje? Abych si nekoupil něco o bude na houby, jestli jo tak se mnou počítej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2012 tak určitě to funguje taky do toho jdu.... zaujalo me to viděl jsem to na živo a pohoda.. a sani jsem jednou měnil a řeknu ti že tam byl řadný bordel takže to chci otestovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Červenec 10, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 To jsme používali již před 25 léty na Škoda 100 a škoda 120, fungovalo to fakt perfektně ,akorát stačilo 0,5m vodovodní hadice a jedna plastová krabička. Ať žije objevené. Ahoj Honza. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červenec 10, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 Máš pravdu a akorád já tu hadici vyvedl do nosníku a měl jsem gratis vystříkané dutiny :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 :D noo to zní jednoduše ... ale asi objetuju 900 kč .. a teoreticky mohlo by to i vypadat torochu k světu ... ale jsem rad že zkušení pardálové píšou že by to mohlo fungovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ororo Odesláno Červenec 10, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 Cosby - taky dobrý. Já měl krabičku pod otvorem na převodovce a v životě jsem neměl problém s příslušníkem VB za to ,že mně kape olej. Čau Honza. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červenec 10, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 Bazy ses mekej si tam dat petku od coly :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morris_3nec Odesláno Červenec 10, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 Montovali jsme to s kolegou na MX-5, opravdu fajn aparát. Určitě je to dobrá věc která funguje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 10, 2012 Deko: upřímně JSEM Moriss: to jsem rad za další kladnou zkušenost !!! Ororo: drsnéééé 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hdcz Odesláno Červenec 18, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Kamos to ma odtud... http://www.autodilyjimo.cz/oil-catch-tank-odlucovac-oleje-p5067 maji pry pevnejsi hadicku nez z ENG :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červenec 29, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2012 už to máte namontovaný? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Červenec 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2012 ještě nee ... j čekáme na par lidi a budem objednavat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Srpen 9, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2012 Tak jak to vypadá? Už se bude objednávat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 9, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2012 taky jsem pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Srpen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 caues, jsem ted na dovolene dalsi tzden bz jsme to prubli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 15, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2012 Kdyz mi to nekdo namontuje do Forda, pripadne s BOV, jdu do toho taky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 Nebudete pak mít problém na emisích? No mému motoru s 312tisc km to už asi nepomůže. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peter Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 už jste to objednávaly ? Mě to přišlo na mejl až dneska :( ale podle datumu to je kapku starší téma :) no kdyby náhodou, tak bych jeden bral .... jde to na 1.8 20v 92 kw ? Díky za info :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 ok shrnu tady jmena kdo to teda chce at v tom máme pořadek !!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Peter Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Jeslti to bude za těch 800 ??? plus naky to poštovný jaky budete chtít,tak to beru .... A pujde to na mojí motorizaci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macek000 Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Nějaké rozměry nejsou? a potom jak a kam to přidělat aby to v mot. prostoru nestrašilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest MIROSLAV22 Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 tento tyden budem objednávat !!! jestli má někdo zájem at da vedet !!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest peublood Odesláno Srpen 29, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 Zdravim, používám odlučovač už zhruba rok. Je to paráda, žádnej bordel na klapce atd! Můžu jen doporučit. Mám to z nerezu svařený v práci. Jinak není důvod, proč by to mělo zhoršit emise. Naopak motor nespaluje přepadovej olej z kliky. Interval údržby je u každého motoru jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bazy Odesláno Srpen 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2012 pneublood: tak to mám radost že to bude fundovat Miroslav22: už se nás docela sbíra dost až bude více času tak udělám seznam... ted probíhají přípravy na sraz tak mám docela frmol.... všechno bude... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Srpen 30, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2012 CHipman : najdi si jak se na tfsi montuji OCT , tohle ti nebude stacit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.