MaroCZ Odesláno Červenec 7, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2014 jedine pockat a hledat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 26, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2014 ahoj , vieš mi povedať čo konkrétne treba k rovnakej prestavbe manuálu na climatic ? Manuál mi ide silno na nervy , climatronic predpokladám je akcia na vybratie prístrojovky a výmenu komplet kúrenia čo nezoženiem , a stačila by mi regulácia teploty ... Hlavne preto že auto má 30tkm a je mi ľúto sa do neho hrabať a rozoberať ho . Vďaka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2014 Cau, je potrebny samotny panel climaticu (zalezi ci s vyhrevom, alebo bez) a dalej tieto veci: 4B0820539 - snimac teploty G192 3D0907543A - snimac teploty G191 2x 1J0971972 2x 000979131E 2x 000979009E Navrtat dve diery na prislusne potrubia, osadit cidla, zapojit a hotovo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 27, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2014 díky a číslo panelu s výhrevmi nemáš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2014 CIslo climaticu nemam, neopisal som si ho z panelu. Kupoval som ho cez bazar a na cislo som nepozeral. Ked budem mat cas, tak to skusim rozobrat a pozriet to, lebo v etke je ich pozehnane vela a neviem presne ktory je pre FL...a ziadny neni pomenovany ako climatic <_< Inak: http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=236 ...popripade skus pozriet bazar. //edit: skus popozerat tu: http://en.bildelsbasen.se/?link=list&searchmode=3&page=1&query=3T0-820-047-K ...su tam aj cisla dielov. Mam pocit, ze to bude 3T0820047K 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 27, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2014 nevadí , keď stretnem face s origo climaticom tak si to podľa vin vyhľadám , musím to poriešiť čím skôr lebo dnes to bolo peklo a za 150km som to nenastavil aby mi bolo dobre , vyhrievané sedačky riešiť nebudem , auto kúri hneď ... náhodou nevieš aké dlhé sú tie káble od čidla k panelu , zaujíma ma to že ak z kábla 000979009E odcvaknem jeden koniec a dám tam nový pin /do konektora k čidlu/ či mi to dosiahne k panelu ... Aby som nemusel zháňať aj tie tenké piny do panelu čo bude problém ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Ked nemas vyhrevy a nechces dorabat, tak ti staci climatic bez vyhrevov, ale podla mna su vyhrevy na nezaplatenie, a ked bude vonku -20°C, tak auto kurit nebude hned, zato prdel bude v teplucku skoro okamzite :) Tie piny sa predavaju tusim po dvoch kusoch, ze na jednom kabli su na kazdej strane nacvaknute piny, cize ich treba v polovici odrezat. Ja som nadpajal asi tak 20cm kablov. No na ten pin, ktory ide na uzemnenie, cize sa musi letovat, som nadpajal asi 30-35cm. A aku dlzku maju od panelu k senzorom presne neviem, ja som improvizoval, lebo som si najprv nameral kade to chcem presne tahat a az potom som nadpajal a kompletizoval kabelaz. Su to tenucke obycajne kable, ktore zozenies hocikde, aj v baumaxe ;) Keby nieco, kludne sa ozvi, poradim ako, kde navrtat a napojit Inak ten navod na Golfa je pekne zrozumitelny, je tam vsetko popisane, ako nastavit panely pred vymenou, resp. pred odpojenim baterky, aj ked to mozno neni treba, ale ja som to tak robil. A nakoniec reset klapiek...pisu cez VCDS, ale nie je to podmienka, dokaze to aj samotny panel cez kombinaciu tlacitok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Červenec 28, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Udělat si něco sám na autě je vždy příjemné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Ako pises Este pridam DP, umiestnenie senzorov climaticu a climatronicu, pre predstavu: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 28, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 no , panel bez výhrevov objednaný , 4x 009 káblik objednaný - jeden koniec sa odcvakne a dá sa tam pin do toho konektora k čidlu / nadpájať to nechcem/ , obe čidlá objednané , ešte ukecať chlapa aby to nahodil ... k výhrevom je veľa roboty a nie je to kedy riešiť , auto mi kúri prakticky hneď a od chrbta zima nebýva , chcel som to ako frajerinku ale nemá to kto nahodiť ... Ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Ked nechces vyhrevy, tak naco si objednal panel s vyhrevom? Su aj bez vyhrevu Kable na ktorych sa piny predavaju, maju cca 40cm a imho ked chces rozumne viest kabelaz, tak sa nadpajaniu nevyhnes. Vyhrevy frajerinka nie je, je to dost navykova a uzitocna vec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Červenec 28, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Miso ale ved pise ze si objednal panel BEZ VYHREVOV :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2014 Juj, no este mam asi zakalene oci po vikende :D Tak potom OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 29, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2014 jop bez výhrevu , nemá to tam kto dať ... čo som tak včera pozeral jednu octu /odišlo jej to čidlo 3D0907543A / tak by to mohlo dosiahnuť , nadpájať to nechcem to radšej zoženiem tie kktské piny do panelu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 30, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 ešte dotaz , podľa etky k mojej OII TOUR 10/2011 svieti že by mala mať čidlo 4B0 normálne zabudované , znamená to že sa pridáva dalšie? nejaký popis kde umiestniť jedno a druhé nemáš ? podľa tej fotky som nie celkom orientovaný 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 30, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 4B0820539 je na ofukoch noh pre vodica, cize musis zhodit cely ten kryt pod volantom a uvidis ho tam (ak tam ovsem je). 3D0907543A sa dava na vrchny ofuk, cize musis demontovat kastlik s ofukmi v strede palubovky a podla obrazku DP uvidis kam ma ist. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 30, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 podľa mňa to musím mať rovnako ako ty , kedže máme rovnakú klímu , musím na to mrknúť a nahodiť to tam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 30, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 Ja som to nahodil na spolujazdcovu stranu, lebo sa tam dali lepsie vrtat diery. Je tam lepsi pristup, ako z vodicovej. Je to myslim jedno, ci to das na vodicovu, alebo spolujazdcovu stranu. Tusim Golf ma senzor na nohy, na spolujazdcovej strane. Climatic, ako climatic, je to jedno, vsetky su rovnake :) Zo spolujazdcovej strany musis dat dolu kastlik a hned uvidis kam to ma ist (ak to chces dat na spolujazdcovu stranu). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 30, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 dám to ako ty , zbytočne rozoberať polku auta , takže 4B0 na nohy a 3D0 hore 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červenec 30, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 Jop 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Červenec 30, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2014 díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Srpen 2, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2014 som to nahodil , + musel nakodovať lebo nešla klíma ,,, akurát ako overiť či to funguje správne ? nejak sa mi to nezdá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2014 Nakodovat? Divne... Co sa ti na tom nezda? Pozri sa sem: http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=42037 ...na konci je aj ako to otestovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Srpen 2, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2014 nešla zapnúť klíma , s nejakou chybou ktorá sa nedala zmazať , vo vise som našiel anglický návod ktorý hovoril o prispôsobení panelu klímy ... 120sekund potom bežala adaptácia a ide to ... prelúskam to len angličtina to nie je moje ... inak zrejme to bolo aj za to že to bol nový panel klímy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2014 No ono ked das napr na 22°C a zapnes klimu, tak musis citit, ze to reguluje. No samozrejme nie hned, ale ked sa interier vychladi, logicke. A ked je zapnuty fukar a hodis spatecku, tak by sa mal automaticky zapnut vnutorny okruh, cize pocujes, ako sa klapka zavrie. Klapka sa automaticky zatvara aj vtedy, ked climatic vyhodnoti, ze vodic pozaduje rychle vychladenie interieru a je zapnuta AC. Vyskusaj to v reale, ako to chodi. Hlavne s tym netreba stale tocit, ako s manualnou a ked je vsetko dobre pozapajane, tak to pekne reguluje teplotu v interieri. Zapojene to mas dobre? Myslim tie senzory. Ja som vsetko robil presne podla toho postupu na Golfa a fici mi to tak ako ma a ako som si predstavoval. A nepotreboval som VAG BTW google translator je tiez zazracna vecicka ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Srpen 3, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2014 spiatočku som neskúšal /ani som si popravde nevšimol že tam táto funkcia nebola , veď to mala aj 6Y fábia bez klímy / ... nič potestujem to ... Zapojené je to podľa schémy climaticu + obrázku panelu od teba , jedno čidlo ide pekne oba piny do panela a druhé jeden pin do panela a druhý kábel spojený na hnedobiely , všetko som premeral a malo by to byť ok ... akurát to horné čidlo neviem či je celkom dobre otočené čo sa týka smeru vzduchu ale tak to by snáď nejak moc vadiť nemalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Srpen 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Srpen 3, 2014 Otocenie cidiel by vadit snad nemalo, ale pre istotu som ich dal tak, aby boli ofukovane obidve strany toho plosaku rovnomerne. Treba poskusat, popripade ak mas po ruke VAG, tak staci to napojit a cez neho sledovat, ako ide kompresor, ked mas nastavenu urcitu teplotu na paneli a zapnutu AC. To som si poskusal tiez, ale najviac to je citit pri realnom pouzivani. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Srpen 3, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2014 vag mám a vyskúšam , len je tiež anglický :D díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
suri Odesláno Srpen 3, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2014 tak pri spiatočke to vnútorný nezapne , chvílu sa mi zdá že to reguluje pekne a potom zase nie , idem to skúsiť zmerať teplomerom do výduchu ... ešte na nohy sa mi zdá že to reaguje ako má , tak ma napadá či nie je čidlo pre vrch ko alebo zle otočené - mám to trošku inak ako ty na fotke ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Srpen 3, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2014 Řeknu ti, že to tady Míšovi docela slušně zasíráš.... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.