Přejít na obsah

smrad z topeni

Doporučené příspěvky

cus...potreboval bych poradit cim by to mohlo byt. kdyz zapnu ventilator topeni (bez klimi) tak jde z topeni brutalni smrad...takova zatuchlina a treba po dvou-peti minutach to prestane... kdyz zapnu topeni a hned zapnu i klimu tak to prestane smrdet hned...kdyz treba po 10 minutach nebo dyl to je jedno klimatizaci vypnu...a jede jen ventilator zacne to zase na ty 2 minuty smrdet. vubec nevim cim to muze byt.filtr klimi mam novej ten uhlikovej,topeni sem vycistil desinfekci, takze nevim cim to muze byt...ventilator sem mel taky venku a vycistil. tak diky za tipy

Odkaz ke komentáři

cus...potreboval bych poradit cim by to mohlo byt. kdyz zapnu ventilator topeni (bez klimi) tak jde z topeni brutalni smrad...takova zatuchlina a treba po dvou-peti minutach to prestane... kdyz zapnu topeni a hned zapnu i klimu tak to prestane smrdet hned...kdyz treba po 10 minutach nebo dyl to je jedno klimatizaci vypnu...a jede jen ventilator zacne to zase na ty 2 minuty smrdet. vubec nevim cim to muze byt.filtr klimi mam novej ten uhlikovej,topeni sem vycistil desinfekci, takze nevim cim to muze byt...ventilator sem mel taky venku a vycistil. tak diky za tipy

Jak píše chipmann, ucpanej odtok kondenzátu, měl jsem to samý. Výměna kabinovýho uhlíkovýho filtru a desinfekce potrubí nestačí, tohle se musí holt pořádně vyčistit. Jinak ti v tom stojí humus a smrdí to.

Odkaz ke komentáři

Zdravím Vás,

mám prosím problém se smradem po vypnutí klimatizace - větrání na ECO mód. Během zapunté klimatizace smrad není. Smrad se vyskytuje pouze při zapnutém ECO, nebo při úplně vypnutém větrání.

Provedeno:

Sprej sonax v interiéru při zapnuté klimě a vnitřní cirkulaci.

Vyměněn pylový filtr.

Vysátá, zdezinfikovaná a doplněná náplň do klimy.

Nyní hodinové čištění (nejsilnější) ozonem v servise.

Stále smrdí. :(

Mám stejný problém. Co pomohlo?

Odkaz ke komentáři

tak sem dnes koukal na ten odtok a normalne to pod autem kape a odtejka takze to ucpany nemam... ta hadicka na odtok je schovana za tim hlinikovym plechem u vyfuku a kape to dirou v tom plechu. kdyz sem zved auto na rampu a zapnul klimu tak najednou vyteklo tak pul deci..mensi louzicka a pak uz to jen po chvilkach kapalo...takze to ucpany neni. voda co kape tak je cista pruhledna a nesmrdi... tak mi tu napiste kdo ste to cistil jestli ste ten odtok meli ucpanej ze to neodtikalo nebo nebo co to delalo vam a jak ste to cistili?

tady je fotka odkud mi to kape

Odkaz ke komentáři

tak sem dnes koukal na ten odtok a normalne to pod autem kape a odtejka takze to ucpany nemam... ta hadicka na odtok je schovana za tim hlinikovym plechem u vyfuku a kape to dirou v tom plechu. kdyz sem zved auto na rampu a zapnul klimu tak najednou vyteklo tak pul deci..mensi louzicka a pak uz to jen po chvilkach kapalo...takze to ucpany neni. voda co kape tak je cista pruhledna a nesmrdi... tak mi tu napiste kdo ste to cistil jestli ste ten odtok meli ucpanej ze to neodtikalo nebo nebo co to delalo vam a jak ste to cistili?

tady je fotka odkud mi to kape

Hm...tak jsme zase tam, kde jsme byli. :(

Podle me to bude chtit vycistit, ocistit vyparnik...

Odkaz ke komentáři
ta hadicka na odtok je schovana za tim hlinikovym plechem
Za tím hliníkovým plechem není nic, ta hadička je vlevo vedle nohou spolujezdce, když se odendá ten boční plastovej kryt a odhrne koberec tak je zacvaklá do díry ve středovým tunelu (v kastly, pod tunelem je ten plech s dírkou) a odtoku z výparníku. Nemám přímo fotku když sem to čistil ale pro představivost aspoň přibližně kde se ta hadička vede :) Prolil sem si to i savem (koncentrovaným) a od tý doby je klid, respektive nic nesmrdí.

post-3471-0-96984100-1345452766_thumb.jpg

Odtok.pdf

Odkaz ke komentáři

Odesláno 20 August 2012 - 11:02:56

bifi_ul v 14 August 2012 - 20:03:12 řekl:

ta hadicka na odtok je schovana za tim hlinikovym plechem

Za tím hliníkovým plechem není nic, ta hadička je vlevo vedle nohou spolujezdce, když se odendá ten boční plastovej kryt a odhrne koberec tak je zacvaklá do díry ve středovým tunelu (v kastly, pod tunelem je ten plech s dírkou) a odtoku z výparníku. Nemám přímo fotku když sem to čistil ale pro představivost aspoň přibližně kde se ta hadička vede Prolil sem si to i savem (koncentrovaným) a od tý doby je klid, respektive nic nesmrdí.

Odtok.pdf (415.03K)

Počet stažení: 14

hele ted sem to mel rozebrany..tak sem tu hadicku nasel..kdyz sem ji odpojil z toho topeni...tak ta hadicka je cista a nesmrdi z ni.profouknout jde taky. 5 minut sem mel nastartovano a zaplou klimu a z toho vyvodu z topeni (takovej plastovej curacek) co sem sundal tu odtokovou hadicku tak celejch 5 min nic nekapalo jen foukal studenej vzduch.

ale zajimalo by me co presne si prolil savem? jen tu hadicku od toho vyvodu pod auto nebo i to topeni ze si to tam nekudy nalil? diky za odpoved

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

bifi_ul :Já to mám přesně to samé jako ty.

Co by se stalo ,kdybych do té hadičky nahnal dezinfekční

sprej (pěnu) nepoškodím něco!? PORAĎTE

Čaute. Projíždím staré téma, ale klimy smrdí už z principu, takže možná oceníte moje řešení:

Koupíte litr 10% Ajatinu. Je to roztok. Bezbarvý, bez zápachu. Chuť jsem nezkoušel..

Litr stojí cca 150,- k dostání v internetové lékárně, nebo prostě v lékárně.

Zabije to všechny mikroorganismy kromě TBC.

Má se to ředit na 2%, ale já chtěl jistotu, takže jse to zředil 1:1 (5%).

• Použil jsem litr tohoto pětiprocentního roztoku Ajatinu.
  • Nalil do zahradního postřikovače za dvě stovky
  • Vyjmul pylový filtr, zavřel zpátky tu schránku pylového filtru.
  • Nastartoval, nastavil sání na plno.
  • Je důležité aby motor byl studený a klima vypnutá (když je na výparníku námraza, dezinfekce se na něj přes vrstvu námrazy nedostane)
  • Celý ten litr Ajatinu jsem nastříkal do sání vzduchu (to je ta mřížka v předu pod stěračem spolujezdce)

Zabilo to asi opravdu všechno, protože smrad ustal.

K mému překvapení po týdnu přestal foukat větrák.

Bylo to tím, že všechen ten roztok tekl přes oběžné kolo sacího ventilátoru a dostal se až na komutátor, kde se pak vysrážela špína a uhlíky ztratily kontakt.

Po vyčištění komutátoru je vše v nejlepším pořádku.

Pokud se chcete vyvarovat oživování větráku, doporučuji koupit si ve Škodovce rezervní krytku uzávěru pylového filtru, udělat do ní dírku a zalepit tam napevno trysku zahradního rozprašovače.

Jednou za rok pak vyjmete pylový filtr, nasadíte tuto "čistící" krytku s rozprašovačem, zapnete větrák a napumpujete Ajatin.

Tím že to bude až za oběžným kolem ventilátoru, nic se mu nestane a vy budete dýchat čistý vzduch bez zatuchlin a bakterií.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...