Vladan Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Tak kluci jeslty negdo neco zna vic o tom motoru a prave o DSG at napise, kamarad nasel nakou peknou tu OII tak ma strah z tech 2.0TDI tak gdyby negdo neco vedel tak at napise diky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 DSGéčka bych se rozhodně nebál a to bych nijak neřešil a co se týče BKD, tak na to ti nejlíp odpoví Ol@f. Sice tyhle motory moc lidí nechválí, ale je třeba si uvědomit, že ti co s tímto motorem problém nemají, tak o tom nemají potřebu psát na netu. Každopádně je třeba být ostražitej ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Přesně tak to je, mám taky BKD, jde o to že pokud se k tomu člověk chová OK, je to v poho a halvně to jede v základu oproti 1,9 mám s ní najeto skoro 20tis a v poho, ano houká turbo a zdá se mi že za svili odejde má to 110tis, ale toto už jsem pozoroval při 100tis a furt jezdím, takže až se odporoučí půjdu do hybrida, jinak samozřejmě skoro každej 2, tdi houká, což je v poho olej mě žere asi necelej litr na 10tis, počítám zkrz to turbo. Takže to je asi nejvíc bolestivé + samozřejmě hlava, ale při dnešních cenách ND bych to vůbec neřešil. Samozřejmě 1,9 je spolehlivější, ale bát se toho kvuli tomu že ej to 2,0 to bych nedělal. Ondra (Ol@f) na tom má 225 bo kolik má to od novýho a akorát dělal repas turba u 140 nebo tak a pár pytlovin, nějaký čidla apod. Jinak DSG bych se taky nebál, pokud se mění pravidelně olej je to v poho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Srpen 17, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Aha dekuji moc za otpoved... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 18, 2014 Sdílet Odesláno Duben 18, 2014 a jak to vidíte dnes? chystám se na nákup DSG ve 103kw BKD po 2 majiteli najeto 148tis a dle lustrace VIN byla při 126tis na svolávačce se vstřikama. Měl jsem s sebou technika projel ji, dal na VAG a vše vypadá ok. Jede svižně a turbo lehce slyšitelné jak zde popisujete. Setrvák již měněn. Olej také. Dnes jsem se byl dívat na 77kw v DSG a nevím, nějak mi přišlo lenivé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Duben 18, 2014 Sdílet Odesláno Duben 18, 2014 zvolávačka na vstrekovače na BKD? myslel som, že sa menili len Siemensy u 125 kW v RS inak mám BKD, 187 tis. km... menená hlava, turbo asi pri 125 tis (pri kúpe po prvom majiteľovi) teraz to vyzerá, že je turbo KO opäť, čo však nie je motorom... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 nevím zda jsem to dobře řekl, ale kluk co dělá ve škodovce mi lustroval VIN a řekl, že se na záruku dělali vstřikovače. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 ....Sice tyhle motory moc lidí nechválí... No a treba motorum BMM rok vyroby 2007 a 2008 praskaji kliky. Maji ji na jedne strane spatne utazenou (jinym momentem) a pri vetsi namaze, staci akcelerace na dalnici, to praskne, oprava: vymena bloku motoru cena 100k. Nejvic to praska od 100k km do 170k km. davcatuma: no a jakej to je rok vyroby? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 2005 BKD 103kw DSG najeto 148tis 2 majitel při 126tis ve škodovce dělány vstřiky Jede pěkně, zvuk motoru kupodivu není tak hrozný jak mají jiní, turbo lehounce za plynem hvízdá (prý normál) tak nevím... koupit či nekoupit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 praskaly hlavy revizi A a B, ale uz jsem taky slysel o tom, ze na tech hlavach nakroutili pres 200k km a v pohode, jen menil olej. To turbo proste prihoukava (meluzina), mne to napriklad za studena pri lehtani plynu dela uz na nejakych 1100-1200 otackach. Konecny rozhodnuti bude na tobe, ale pokud je celkove pekna, cena dobra a resis jen, jestli ji koupit kvuli tomu, ze ma motor BKD, tak bych se toho nebal. Jinak souhlasim s tim, co psal vevca :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 jedna věc mě na ní zarazila a to že jsem od 103kw čekal trochu něco svižného, byl jsem na několika se podívata každá je jiná. Jedna akceleruje krásně ale tato co mám na ní zálusk tak prostě lenivka. Ano to turbo si hvízdá i v nižších ot. Tak přemýšlím, zda tu lenivost může mít za příčinu něco jiného. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seib Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 je to dsg, jedna vec... záleží, ako sa s tým autom jazdilo... je pravda, že odspodu nič moc, potrebuje to trošku otáčky, potom to je už fajn :) ale chcelo by to chip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 19, 2014 Sdílet Odesláno Duben 19, 2014 ale byl jsem v jeden den na 2 auta se dívat a to druhé DSG ve 103kw jwlo podle mě líp... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kosmonaut Odesláno Duben 20, 2014 Sdílet Odesláno Duben 20, 2014 žasnu co tady po ujetí 120tis na BKD motoru se muselo dělat mám na něm 150tis vše původní ,turbo neslyším a olej z výměny do výměny(nechal jsem si tam dát hned od nova roční výměnu a ne ten dnešní nesmysl),žadné dolevání, a DSG už vůbec žádný problém. to poznáš když to dáš do režimu SPORT a dojíždíš pomalou rychlostí nesmí škubat-jinak je před výměnou komplet spojek Přesně tak to je, mám taky BKD, jde o to že pokud se k tomu člověk chová OK, je to v poho a halvně to jede v základu oproti 1,9 mám s ní najeto skoro 20tis a v poho, ano houká turbo a zdá se mi že za svili odejde má to 110tis, ale toto už jsem pozoroval při 100tis a furt jezdím, takže až se odporoučí půjdu do hybrida, jinak samozřejmě skoro každej 2, tdi houká, což je v poho olej mě žere asi necelej litr na 10tis, počítám zkrz to turbo. Takže to je asi nejvíc bolestivé + samozřejmě hlava, ale při dnešních cenách ND bych to vůbec neřešil. Samozřejmě 1,9 je spolehlivější, ale bát se toho kvuli tomu že ej to 2,0 to bych nedělal.Ondra (Ol@f) na tom má 225 bo kolik má to od novýho a akorát dělal repas turba u 140 nebo tak a pár pytlovin, nějaký čidla apod. Jinak DSG bych se taky nebál, pokud se mění pravidelně olej je to v poho. ted jde o to až ti odejde tak abys si měnil jen to turbo v hodně případech pak měněj celej motor.Když hvízdá tak v ložiskách je to volný a lopatky začínj dřít o obal může se ti stát,že se ti lopatky rozlítnou a je po motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 20, 2014 Sdílet Odesláno Duben 20, 2014 DSG jako setrvák dělán v 80tis a není slyšet, řadí pěkně a neškube. Právě pořád přemýšlím koupit/nekoupit. Jak jsem napsal výše, motor přede krásně ta meluzína je slyšet (jasně že pokud koupím turbo vytáhnu a okouknu) nejsem zase lama vím co by se stalo kdyby dojelo Měl jsem to napojené s kolegou na VAG a vše bylo ok, žádná chyba. tato je to http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/15119534?goFrom=list 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 Mam BKD s DSG elegance combi mr06 130tkm najeto a bez problemu. Klidna jizda pod 6l dlouhodoba 6-6.3l a vim jedno jiste DSG bych uz nemenil. Jede to za nizsi spotrebu a hlavne pohodli po 600km ceste jsi odpocatej. Navic pri rozjezdu dvou stejnych aut DSG vede. Jinak pokud ma najeto 140tkm tak je 20tkm po rozvodech tak hlavy bych se nebal. Je pravda, ze obcas koukam kde ta sanitka jede nez mi dojde ze to je moje turbo ale na to si zvyknes. Rozhodne lepsi jak mrtva 1.9tdi ktera bez chipu je mrtva. Co odchazi to je pod egr ventilem klapka nova 4000kc vrak 1500-2000kc. Jinak dulezity je menit olej po 60tkm a davat jen original i s filtrem. Vejde se ho tam 7l (ale staci koupit 6l) ve skodovce na skodovaka 400kc/l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 děkuji od včerejšího dne jsem majitelem OII dsg BKD rok výroby 2006, najeto 183tis km, servisní knížka, všechny klíče k vozu, po prvním majiteli, NEhavarovaná, Výbava: automatická klimatizace, Xenony, převodovka DSG, multifunkční volant, MAxi dot palubní počítač, tempomat, vyhřívané výškově stavitelné sedačky, 6x airbag, ESP, orig autoalarm, 17" Alu kola, měřič pneu, parkovací senzory, odnimatelné tažné zařízení, Orig radio s CD, dešťový senzor, 4x el okna, atd atd.. technicky a opticky v perfektním stavu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Tak at slouzi, sem zvedavej jak so budes pochvalovat DSG a za jak dlouho reknes, ze bys auto bez toho uz nechtel ;) Zmen si podpis ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 máme ho v rodině tudíš vím co to je a dlouho vím, že jiné než DSG nechci.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napster Odesláno Duben 25, 2014 Sdílet Odesláno Duben 25, 2014 Po 5km jizdy uz vetsina lidi co ma odpor k automatum rikaji ze DSG by se jim libilo :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JohnyBA Odesláno Duben 29, 2014 Sdílet Odesláno Duben 29, 2014 Moja prva octavka bola BKD, predal som ju pred mesiacom, najazdenych 302 tisic. Okrem pravidelnej vymeny oleja, filtra a spojky so zotrvacnikom v 230 tisicoch som na tom motore nic nemeni. Povodne turbo, vstreky. Jazdil som prevazne dialnicu. Po nastartovani to trosku chrochtalo ale ked sa zahrial tak si len tak priadol. Ja tomu motoru nemam co vytknut. Samozrejme spraval som sa k nemu rozumne, nevytacat za studena, po rychlej dialnicnej jazde som ho nechal oddychnut, a motor som zbytocne nepodtacal, snazil som sa drzat otacky aspon okolo 1700 - 2000. Za mna palec hore 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.