Fíla Odesláno Září 24, 2012 Sdílet Odesláno Září 24, 2012 Ahoj všem, mám na Vás prosbu. Mám Octávii I RS (kód AUQ) a začala se mě cukat pokusím se to popsat... -> Začalo to cca před 2 měsíci, kdy na volnoběh lehce klesají otáčky, ale pokud se na to člověk nezaměřil, tak to v podstatě nebylo poznat. Cca před 14 dny jsem ráno nastartoval a najednou nefungovalo turbo (auto nijak nečoudilo), ale chovalo se jako atmosférický motor. Jel jsem na diagnostika (na přístrojovce se nic nerozsvítilo) a řekli mě, že je chudá směs. Když jsem vyjížděl ze servisu, tak se najednou turbo zase rozběhlo a jako by se nic nedělo běželo vše v pohodě až do teď. Vracel jsem se po dálnici a z ničeho nic se rozsvítil oranžový/žlutý motůrek na přístrojovce a auto se začalo cukat (při sešlápnutí plynu jako by se hádalo turbo) Nyní ať je auto ohřáté nebo studené blbne turbo a mě to přijde jakoby nasávalo třeba málo vzduchu (někde díra) ale nevím zda je to možné (ohledně funkčnosti) nebo kamarád povídal něco o nějakém ventilu... A ještě jedna věc - Při ranním nastartováním je auto strašně hlučné (možná sytič) a po chvilce si něco jako odpískne a ztiší se... Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti??? Za všechny rady moc děkuji!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovar-Marek Odesláno Září 25, 2012 Sdílet Odesláno Září 25, 2012 Pokud už se ti rozsvítila kontrolka na palubce, tak nějaká závada už bude vypsaná v ŘJ a od toho bych se odpích. Že je chudá směs je informace za všecky prachy - tohle jestli ti řekli na diagnostice a nic víc, poslal bych je víš kam a nezaplatil ani korunu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Září 25, 2012 Sdílet Odesláno Září 25, 2012 A ještě jedna věc - Při ranním nastartováním je auto strašně hlučné (možná sytič) a po chvilce si něco jako odpískne a ztiší se... Sekundární vzduchové čerpadlo - ryze normální věc... Jinak je vidět, že tomu motoru moc nerozumíš = dej to do servisu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fíla Odesláno Září 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 25, 2012 Sekundární vzduchové čerpadlo - ryze normální věc... Jinak je vidět, že tomu motoru moc nerozumíš = dej to do servisu.... Díky za odpověď. Myslíš že to sekundární vzduchové čerpadlo dělá ten šílený zvuk při nastartování nebo to má spojitost i s celkovým cukáním při jízdě? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
otmen Odesláno Září 25, 2012 Sdílet Odesláno Září 25, 2012 (upraveno) Mě osobně to vzduchové čerpadlo hučelo dost silně, pak jsem to nervově nevydržel a dal ho pryč. Odstranění je ale docela složitá věc, musí se udělat mechanické práce + úprava (deaktivace) v ECU. S cukáním to nesouvisí. Cukání může mít několik příčin. V prvním kroku to dej na diagnostiku a dodej výpis závad z ECU. Upraveno Září 25, 2012 uživatelem otmen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.