Přejít na obsah

Šedá kombíková Myš

Doporučené příspěvky

...a zrovna mi volal servisák, že je zevnitř totálně rozpadlý těleso palivovýho filtru, který je zanesený nějakýma sajrajtama... :wallbash: prý to dělají nekvalitní nafty :( a je teda pravda, že v poslední době (cca posledních 3000km) bylo auto relativně líné a taky dost žralo (ve srovnání s normálním stavem, kdy bylo možné se dostat ve WOBu pod pět litrů to teď tady papalo minimálně 6,5 litrů...).

Ale lepší to odhalit dříve, než-li později B)

Kde tankuješ? To už i soudruzi z NSR šidí naftu?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Po delší době zase nějaké info...

Před odjezdem na svatbu bratrance a následné dovolené jsem vyzkoušel nově otevřenou textilní myčku ve WOBu :palec:

IMG_0363.jpg

IMG_0365.jpg

IMG_0384.jpg

Dovolená proběhla v krátkosti... 5 dní na německém ostrově Rügen (Rujána), kde jsme chytli fakt skvělý počasí...

Kilometry během tý doby přeskočily přes...

170000.jpg

... a jede se dál. Nějaké další fotky dodám časem...

IMG_0379.jpg

Jinak se už těším na sraz OC, snad vyjde počasí. :pivo:

V září opět pojedeme ŠKODA Economy Run, tak uvidíme co s autem udělá o 60tkm na tachometru více, protože vloni bylo před závodem na ukazateli 119.580km. Letos to bude někde na hranici 175-180tkm. Na výsledek se už nyní těším, protože se pojede s původním materiálem v celém pohonném ústrojí (olej v převodovce, spojka).

EDIT: jo, a taky jsem tady v Německu dostal první pokutu :wallbash: cestou z dovolený jsme v autě kecali a trošku rychleji jsem projížděl obcí... Policajt s laserovým radarem mě samozřejmě nemohl přehlídnout, a na 160 metrech měření mi naměřil rychlost 67km/h. Po odečtení tolerance 3km/h mi byla udělena pokuty 25€. Takový krásný zakončení dovolený. :rolleyes: Ale je to moje blbost, protože jsem fakt jel rychle - chtěl jsem už být doma a nepředpokládal jsem, že v sobotu večer (zejména v době, kdy se hrál ještě fotbal) budou někde stát...

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři

Pořád krasavice palec.gif Economy Run zní zajímavě, ale vzhledem k tomu, že se nedokážu přehoupnout se spotřebou pod 4,5l to asi nemá cenu ani zkoušet, ne? lol.gif

Pokudta dost nízká na Německo.. Mají tam vůbec bodový systém nebo jen pokuty?

Odkaz ke komentáři

Bylo to hlavně o přístupu... Přiznal jsem to, že jsem jel rychleji, protože jsme s přítelkyní kecali. Za mnou chytili motorkáře, který jim začal nadávat... Tak dostal 120€ + pozvánku ke správnímu řízení za urážení autorit :D

Jako cizinec jsem mohl dostat i dvojnásobně vyšší pokutu, protože se na mě nevztahuje bodový systém. Ale tím, že to bylo v toleranci do 15km/h, tak z toho nedělali kovbojku :palec:

Odkaz ke komentáři

Honzo v Německu se na nás jako na cizince nevztahuje bodový systém?

To slyším poprvé, dokážeš mi k tomu říci něco víc?

Nevztahuje se pouze na řidiče osobních aut a na řidiče nákladních aut ano, a nebo opravdu body cizincům neudělují ať řídí cokoliv?

Odkaz ke komentáři

nevztahuje se ten německý bodový systém. Bodové ohodnocení mohou přeposlat do země trvalého pobytu, ale v tu chvíli pro ně ten "případ" končí a jsou nahraní a bez peněz (přestupek se řeší v jiné zemi). Proto se tento proces ani nezahajuje a vše se snaží řešit na místě - pokud to jde.

Samozřejmě; pokud tě někde vyblejsknou a nikdo u toho hned nestojí, tak se ta data zpracovávají. Posléze se určí závažnost přestupku a dle toho se postupuje dále. Ale pozor!, za některé přestupky uložené v policejní databázi tě mohou v Německu pokutovat (tuším) až rok zpátky např. při běžné silniční kontrole, kdy se právě u cizinců optávaj centrály na podobné prohřešky.

Na řidiče náklaďáků se to vztahuje taktéž, jen tam je přísnější režim "díky" polským a jiným ještěvýchodnějším řidičům... Navíc jsou tam časté kontroly BAG (Bundesagentur für Güterverkehr), které kontrolují všechno - od zajištění nákladu, dodržování rychlostí a vyčtení dat z elektronického tachografu a karty řidiče, až po technický stav vozidla a hmotnosti. Navíc je u těchto kontrol ve valné většině případů přítomna i policie, takže se řidič proklepne hned dvakrát. Protože třeba BAG nemůže udělit pokutu za překročení rychlosti (to smí jen policie), ale může udělit pokutu např. za překročení doby řízení atp.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

O víkendu opět proběhl další ročník ŠKODA Economy Run. Letos dorazilo opravdu hodně posádek - celkem 66. Složení vozového parku bylo velice různorodé - od Favorita, přes Fabie I, Octavie II až po nové modely Citigo, Rapid a Octavia III.

I motorově bylo zastoupeno téměř vše; benzínové sekci bylo vše od 1,0 v Citigo až po 1,4 TSi v Octavii III, u dieselů byly verze 1.6TDI CR, 1.9SDI, 1.9TDi, 1.9TDI PD, 2.0TDI PD a 2.0TDI CR. Takže opravdu barevné startovní pole.

Trasa letošního ročníku byla opět rozdělena do dvou etap; první etapa vedla z Kosmonos přes Nymburk, Poděbrady, Kolín, Čáslav, Chrudim, Choceň a Vamberk do Kvasin a měřila 185,30km. Druhá etapa pak byla o něco kratší - 123,00km - a vedla z výrobního závodu v Kvasinách přes Dobrušku, Nové Město n.Metují, Jaroměř, Jičín, Sobotku a Bakov nad Jizerou zpět do Kosmonos. Celkem tedy porce 308,30km. Maximální čas byl stanoven na 340minut (+5 minut za stavební semafor před Nymburkem) a to byl pro mnoho posádek kámen úrazu, protože to bylo hodně na knap. Navíc pět minut od pořadatelů za stavební semafor bylo opravdu málo - my jsme tam strávili deset minut (někdo dokonce čtvrt hodiny!).

Smyslem této soutěže je "honba za nejnižší spotřebou". U některých účastníků to opravdu bylo I NA ÚKOR PLYNULOSTI DOPRAVY... :(

...

První etapu jsme zvládli dobře; jako 12.posádka po startu jsme dorazili do Kvasin jako čtvrtí. Kde jsme ostatní předjeli nevím :blink:

A zde jsou údaje (z palubního pc):

IMG_1810.JPG IMG_1811.JPG IMG_1812.JPG IMG_1813.JPG

187 km za 3hodiny 10 minut při průměrné rychlosti 59km/h a se spotřebou 3,3l/100km.

Po krátké pauze na oběd jsme vyrazili zase dále. Cílem bylo "srazit" spotřebu ještě níž - osobním etalonem byla loňská celková spotřeba 3,414l/100km.

Po 2hodinách a 10minutách jsme dorazili do Kosmonos. Bohužel jsme v posledním kopci před cílem dojeli dvě posádky, které se nedali už předjet a nechal jsem tam zbytečně 0,2l na spotřebě :wallbash: ...

Ale i tak zajímavý hodnoty:

IMG_1814.JPG IMG_1815.JPG IMG_1816.JPG IMG_1817.JPG

Po dojezdu a prvním propočítání jsem měl dobrou náladu, protože trasa byla opravdu velmi náročná a já se těšil, že při dotankování do nádrže natlačí maximálně 10 litrů. Jaké pak bylo moje zklamání, když tam (nějakým záhadným způsobem) natlačili téměř o litr víc :huh:

Tím mi výsledná spotřeba vyskočila o téměř dvě deci. :(

Údaje z palubního počítače se shodovaly s mými výpočty:

IMG_1818.JPG IMG_1820.JPG IMG_1821.JPG IMG_1822.JPG

Oficiální výsledné údaje:

3,450l/100km a 56,89km/h průměrné rychlosti.

S přítelkyní Terezou (navigace) jsme obsadili 25.místo celkově (ze 61 klasifikovaných posádek) a v naší kategorii D3000 nakonec 8.místo z 16klasifikovaných.

Avšak hodnocení v kategoriích je takové zmatečné, protože se posuzuje množství spotřebovaného paliva (v %) oproti normované spotřebě dle velkého TP... a již se nezohlednuje čas, rychlost či samotná spotřeba. :blink:

DODATEK:

Až později jsem se dozvěděl, že na čerpací stanici během dne navezly čerstvé palivo. Malým uklidněním může být fakt, že na tuto "metodiku" čerpání (na kterou si mj. stěžovalo již vloni) dojeli všichni.

Suprovým překvapením pro mě byl start dalšího člena OctaviaClubu na této soutěži, a sice luborj. Nakonec obsadil celkové 30.místo a v kategorii D3000 11.místo. Na nováčka opravdu dobrý výsledek! :palec: Lubor doplatil trošku na časovou penalizaci, kdy se mu k celkové spotřebě přičetly 4%... :(

A na samotný závěr slohového cvičení pár fotek:

IMG_1795.JPG IMG_1798.JPG IMG_1799.JPG IMG_1800.JPG IMG_1805.JPG IMG_1806.JPG IMG_1809.JPG 2013-09-23 12.02.07.jpg

Odkaz ke komentáři

No po těch rovinkách se to dá, tady na moravě je to naprd, samej kopec.sad.gif Jinak cesta Brno, Praha, Bolka, Kolín, Čáslav, Jihlava a zpět spotřeba 4,8 takže pohoda, dálnice cca 110-120 jak dálnice, tak okresky kolem 100-110 a na 4X4 je to dobrýpalec.gif, samozřejmě PP.

Odkaz ke komentáři

Myslíš, že spojka má velkej vliv na spotřebu?

vliv to docela má, protože se nemůžu pořádně rozjet bez plynu :( vždy musím alespoň lehce s plynem, jinak to totiž zdechne...

No po těch rovinkách se to dá, tady na moravě je to naprd, samej kopec.

Nejvíc mě tam štvali takový dlouhý táhlý kopce za vesnicema... ani nemůžeš nikde nabrat rychlost.

V jedný vesnici (shodou okolností tam byl v době našeho průjezdu zrovna pohřeb) jsem vyškrabával zatáčku lehce za limitem... byl tam suprovej kopec dolů, ale blbě postavená zatáčka :D

EDIT: a tady ještě jeden hezký článek od Martina Weisse:

http://boleslavsky.denik.cz/zpravy_region/na-vlastni-kuzi-litala-hlina-navadeli-jsme-rusy-a-skoncili-nakonec-na-chvostu-20.html

k tý Octavii se spotřebou 1,8l/100km o které se píše na konci článku; tam byla chyba v odvětrání nádrže. Protože dle palubáku jel přes 3,5litrů... Byl to kombík 2,0TDI (103kW) s DPF ;)

Odkaz ke komentáři

No zrovna tie kopce boli dost "zvlastne". My sme si kontrolovali s navigatorom nadmorsku vysku :rolleyes: . Do kopca sme sa tahali zopar kilometrov, potom sme za 2-3km dosli o zopar stoviek nadmorskej vysky dolu a zasa niekolko kilometrov kopec. Proste brutalne neumerne :lool: . Inak super akcia buduci rok sa vidime opat :)

Odkaz ke komentáři

Octavie III, který půjčovala škodovka tak jely všechny na 17" kolech. A i tak zajely slušný spotřeby. Ale hlavně je tam děsný rozdíl ve valivém odporu. Na 17" to pustíš z kopce dolů a za chvíli už nejedeš. Na těch 15" to plachtí daleko.

Vojto, to jsou kola z máminý Octavie. Trošku nechápala páteční večerní přehazování; my s Terčou jsme přijeli z WOBu a během půl hodiny bylo (s pomocí táty) přehozeno :pivo:

lubo, ty kopce musíš brát tak jak jsou. Ale třeba jednu holku se Citigo jsme do kopce téměř tlačili nárazníkem... Dole nabrala rychlost (asi tak 55km/h :blink: ) a nechala to do kopce zpomalit. Já sem nabral víc rychlosti a málem jsem jí v tom kopci sestřelil. Já nadával jak racek :D

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...