fencl.tom Odesláno Září 30, 2009 Sdílet Odesláno Září 30, 2009 Dobry den.Mam Octavii 1.6 55kw rv 1997 a jsem s ni velmi spokojeny.Posledni dobou pri rozjezdu-pri pousteni spojky a zaberu zaclo auto dost cukat....Je to spojkou?Mam ji nechat vymenit?Opotrebovana jiste je protoze mi zabira az nahore a za jizdy uz jdou hure radit nektere rychlosti.Dekuji za radu Tomas Fencl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 30, 2009 Sdílet Odesláno Září 30, 2009 Jo tak to vypada na uplne posranou lamelu. Kdyz se rozjizdis treba do kopce tak to jako by nechce a bouha to s autem ze? Tak to je ono. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 30, 2009 Sdílet Odesláno Září 30, 2009 no každopádně je to lamela může být naprasklá ,mastná atd neřeš to a vyměň ji co nejdříve ať se ti nerozlítne mohla by napáchat ještě více škody 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fencl.tom Odesláno Září 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 30, 2009 Dekuji.Kdyz se rozjizdimna male otacky nebo volnobeh tak to jde.Ale jinak to pekne mlati s autem.proste jakobych spojku rychle poustel a seslapoval... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fencl.tom Odesláno Říjen 1, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 1, 2009 Tak jsem ted obědnal spojkovou sadu LUK na Octavii.Za 3190kc.Mate někdo zkušenosti s výměnou spojky doma?Přemýšlím zda se do toho pustit sám nebo to nechat udělat. Jsem zvědav jestli v te sadě je i spojkové ložisko.Asi bych ho chtěl vyměnit když už to bude rozhozené... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Říjen 1, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2009 Bez zvedáku to je opruz, jde to, ale je s tím sr..í. Zkus jestli by ti někde nepůjčili dílnu o víkendu se zvedákem. Když máš nářadí tak se to dá udělat i v jednom člověku. Ložisko tam za tu cenovku pravděpodobně bude. Tady je můj návod na výměnu u 74, ale je to skoro stejný, jen je u 55 spojka obráceně, co je na motoru u 74 je u 55 na převodovce a naopak: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=378 0 Citovat Odkaz ke komentáři
reddy Odesláno Říjen 4, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2009 aby nebyl prasklej přítlačák, nebo pružina přítlačáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fencl.tom Odesláno Říjen 4, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 4, 2009 Tak v sade LUK spojkove lozisko neni,je tam lamela,přítlačák, nějakej plechovej talířek a pojistný kroužek.Koukal jsem ze u tehle převodovky je spojkové ložisko na druhe strane nez spojka a vypina se tyčkou skrz celou prevodovku.Tak tam ložisko necham a dám vyměnit jen lamelu a přítlačák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fencl.tom Odesláno Říjen 11, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2009 Tak spojka je nova a vse je ok.Dekuji vsem za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bernie Odesláno Leden 25, 2012 Sdílet Odesláno Leden 25, 2012 Mužu mít dotaz jaky prumer lamely tam pasuje maj tu více vyberu 200,201 a 210mm tak abych nekoupil neakou jinou mám klasicky AEE 55Kw 97 dík za odpoved. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 9, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2013 (upraveno) Tak otevírám témátko po čase. Bohužel asi dochází i moji želvo-babču. Poslední čas při rozjezdu začne mlátit celým předkem. Při opravdu mírném rozjezdu je to v pohodě, ale pokud se potřebuju rozjet trochu rychleji, tak to jsou rány, že mi snad předek auta upadne. Takže se teď rozjíždím jako s hydraulikou v motorovým vlaku, protože jinak se zase rozjíždím jak v autoškole :D Takže asi mě taky spojka nemine co? Doma to dělat nebudu, protože na to teď nemám čas a ani místo. Kolik mě to bude stát v autorizáku? Tipuju tak 7000Kč... A poslední dotaz: myslíte, že by se stím ještě dalo odjet v následujících 14-ti dnech ještě tak 120 +120 Km...nebo to neriskovat a raději nechat udělat, ať někde nezůstanu. Jinak spojka neklouže ani trochu, jen mlátí při rozjezdu, najeto má (jen) 105 000Km a 13 let věku Upraveno Říjen 9, 2013 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 9, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2013 a mlati aj pocas jazdy ked preradzujes stupne? si si isty,ze je to spojka? ako to mlati? neviem si to predstavit. Ja mam teraz 108 000km a tiez 13 rokov a nastastie nic take nepozorujem. EDIT: ako citam prispevky vyssie ,tak to bude ta spojka. Snad mne nic nehrozi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Říjen 9, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2013 Dovolím si podělit se o moji zkušenost. Je to cca 14dní co jsem řešil stejný problém na kamarádovo oktávce se stejnou motorizací. Při rozjezdu poškubávání jak poskakovala lamela mezi setrvákem a přítlačákem a při jízdě při větším přidání plynu vylítly otáčky, klouzala jak nevím co, pomalu se ani nedal vyjet kopec. Myslel jsem, že když takhle moc klouže, tak bude sjetá lamela až na nýty, ale nebyla. Když jsem to rozebral, tak mě to docela překvapilo. Lamela byla celkem dobrá, klidně mohla ještě nějaký pátek jezdit dál. Problém byl v tom, že se hromadil sjetý prach z lamely mezi setrvákem a přítlačákem. Vysypal sem ho pomalu půl hrsti. Je to tam celkem nešťastně vyřešeno, pač prach nemá kam unikat, hromadí se a pak se žačne dostávat mezi spojkové části, které pak po sobě jednoduše kloužou. To byl celý problém. Proti tomu je blbá dvouhmota na TDI zlatá. Nepochopil sem, proč tu spojku a její ovládání tak blbě navrhli, je to tam celý obráceně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 10, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2013 Ne při dalším řazení na vyšší rychlosti to nedělá. No ucítil jsem že to měla snahu udělat i při podřazení ze 3 na 2. Záleží na otáčkách. Dělá to spíš v "klasických rozjezdových" 1500. Hladím ji teď při rozjezdu jak to jde, ale když potřebuje člověk vypálit, tak je to na pytel. Zabere a začne mlátit jak divá. Jinak auto táhne normálně žádný škubání při sešlápnutí plynu. Napadlo mě...teď auto měsíc stálo v garáži, ale je tam vlhko + střídání teplot a vlhkosti....tak si říkám jestli to třeba není narezlý... Přesně tak se začala chovat spojka na naší Feldě 1,3MPI. Světe div se-za týden se to samo opravilo a jela zase normálně.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.