vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Tady to je ono. Primy start z plynu. http://www.greenfuel.cz/lpg_fsi_tsi.html Více info o tom tady: www.fedorauto.cz/lze-vas-vuz-prestavet-3 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 A za Prins Direct LiquiMax chce 30k Kc? http://www.autogas-bartak.cz/prestavby-fsi-a-tfsi/m383 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Teď jsem tam volal. Je to dražší, chce 45 tisíc. Což je už dost. Ale i tak, pokud to jede jen na plyn, je to fajn? Žádnej přívstřik, jak jste tu popisovali. Pořád by se to ale vyplatilo, co myslíte? 72 tisíc Kč byl rozdíl po těch dvou letech, jak jsem tu vypočítával. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Co se ti nelibi na 8litrech na 1.8 TSI a jeste 4x4? To je podle me super spotreba a nema smysl predelavat na plyn. Dyt ja sem jezdil za 8 s 1.6mpi :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Tak neříkám, že nelíbí. Ale když se dá ušetřit až polovina nákladů, tak je to víc než motivační? Nebo byte se do toho vůbec nepouštěli? S tím kapal. vstřikováním bez přívstřiku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 opět ti píšu měls koupit 2.0 TDI CR. Dále si neměl pořižovat 4X4, které stojí další náklady a stojí tě to min 0,5 litru spíš tak jeden 1 litr navíc. Dej 15" kola a zase budeš mít menší spotřebu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 taky tohle nechapu, proc kupujes takove auto, kdyz se ti nelibi spotreba ??? a nekdo to tu psal, plyn patri do sporaku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Diesel už jsem nechtěl a zas tak právě zásadní rozdíl ve spotřebě dieslu a benzinu jsem nepociťoval, proto jsem chtěl benzin s tím, že bych ho dal do plynu no.. 4x4 tady, kde se pohybuju, využívám teď hlavně v zimě nadmíru. Ještě loni jsem vždycky zůstal někde "zaseknutej" no.. Spíš mě to zajímá čistě z konzervativního přístupu a zábran lidí přestavět to a nebo zastánců dieslů no. :-) A proč ho kupuju - abych ho dal do plynu. V Německu jsem se o tom bavil nedávno v Drážďanech. Jak si kolegové libujou se superbama a octavkama v plynu a tsi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Kazdy svyho strujce stesti ;) Ja kdybych si chtel prestavet auto do plynu tak kupuju nejaky zanovni auto (osobne bych nezvolil ani TSI, ale to je muj nazor, nikomu nevnucuji), idealne predvadecka nebo tak a ne auto co uz ma 200 tisic za sebou. A taky bych to kvuli nejakejm pokud dobre pocitam 26,5km (no dejme tomu 30) rocne urcite nedelal, kdybych mel najezd 50 tak uz by to pomalu stalo nad tim uvazovat. Jinak uz me to prijde trosku offtopic - zaloz si vlakno o svem aute a muze se vesele diskutovat tam :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 jeste dodam, s tvym najezdem rocnim, bych nikdy neuvazoval o benalu, ale o nafte ... k tomu by ti asi nejvice rekl Honza9007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robí Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Jak tu píšou všici tak se klidně přidám. Když jezdíš takovou vzdálenost tak bych nikdy benzín nekoupil. Jak to tu čtu tak se to moc ani nevyplatí do toho dávat LPG a je pravda že s LPG nemůžeš na hodně místech parkovat někde dokonce ani ne ve větraných garážích. Takže ono to moc dobrý není. Děda se nechal zlanařit na plyn do Citroen Xsara Picaso že se mu to vrátí do dvou let při jeho nájezdu. Už to má roky a ještě se mu to nezaplatilo a teď bude dělat revizi plynu. Bombu musíš měnit jednou za 10 let nebo jak to tam přesně je. Tak si to všechno spočítej a při to tom Tvém nájezdu se to fakt nevyplatí. Má to malej dojezd, zmenší ti to prostor v kufru nebo příjdeš o rezervu, musíš přemýšlet kde zaparkovat a další a další. To se fakt nevyplatí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 myslim, ze revize je uz co 5 let 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 když takhle si kupoval ojetý auto, tak se vyplatí koupit naftu na tenhle nájezd co píše Mára. Akorát ty nafty mají většinou menší vybavu a 4X4 sou dražší v TDI ještě, protože to je to více žádané než TSI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Jj to je fakt. Ale ja právě chtel benzin a dat ho do plynu. Zas nerikejte, ze po nájezdu 200 km je benzinak na odpis. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Kluci, mícháte tu hrušky s jabkama. Kazdy svyho strujce stesti ;) Ja kdybych si chtel prestavet auto do plynu tak kupuju nejaky zanovni auto (osobne bych nezvolil ani TSI, ale to je muj nazor, nikomu nevnucuji), idealne predvadecka nebo tak a ne auto co uz ma 200 tisic za sebou. A taky bych to kvuli nejakejm pokud dobre pocitam 26,5km (no dejme tomu 30) rocne urcite nedelal, kdybych mel najezd 50 tak uz by to pomalu stalo nad tim uvazovat. Jinak uz me to prijde trosku offtopic - zaloz si vlakno o svem aute a muze se vesele diskutovat tam :) Nesmysl. Když koupíš zánovní auto a namontuješ lpg ztrácíš záruku min. na motor. Umíš si představit, že ti klasika 1.8TSI začne brát olej a v servise se na tebe vykašlou? Přesně před koncem zaruky vyměňovali na našem SII komplet celý motor a to by ses nedoplatil :) Idealni samozřejmě 1.6mpi na plyn a tečka, ale nejede to. Taky tu mícháte systémy se sekvenčním vstřikováním plynu + přístřik BA se systémem např. od Vialle nebo Prins kde se lpg nádrž nemontuje uz místo rezervy apod, mění se vstriky a auto na lpg i startuje, tudíž za nějakých cca 50 tis je pernamentne auto v LPG. BA už se ani nečepuje. Ten borec s tou 3,6fsi si nechával dávat do auta systém od HL propan, nesmysl. Když už, tak opravdu kvalitni LPG za nesmyslnou sumu. V opačném případě se smiř se spotřebou nebo auto prodej a kup naftu. Kompromisy vedou vždy jenom k průserům, nic jinyho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 (upraveno) ja sem ti nepsal, že tfsi bude po 200 000km na odpisu, ani náhodou. to sou nějaké dojmy.jenom sem ti psal že to kapalné lpg stojí těch 40000kč a je to celkem nesmysl = píšu naposled, na tyhle km ojetý auto jedině koupit naftu v Common railu. Upraveno Prosinec 30, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 (upraveno) @vlada.. Nemyslim si, ze by byl na odpis. Ale davat LPG do turbomotoru je pro me jako jezdit na vysmazenej olej v nafte. Vlastne jedinej pripad, kam bych dal prestavbu na LPG je nejaka obr atmosfera, jinak ne. Upraveno Prosinec 30, 2014 uživatelem Laurin Klement 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Tož počkáme a uvidíme. Jsem objednanej na tu zdarma kontrolu ve Skodovce a poté se rozhodnu. Ale přesně jak tu psal Mich. Vstriky tam vyměníme a je to plyňák. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Poslal byste mi nekdo prosim odkaz na koupi toho napinaku, co jste mi doporučovali, abych ho vyměnil? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Domluv se ve škodovce. Sám se do toho nepouštěj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Jen hledám odkaz. Udělají mi to v servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Odkaz nevim. Já jim to tam hodil a jen zkontroloval, jestli ten jejich systém vyjede správné díly, pak jsem jim řekl ať vymění vše co by bylo blbě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 A na kolik te to vyšlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Dělal jsem i servisku a vodní pumpu, ale do 13k to bylo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Tak když mi budou dělat jen ten napinak, tak to nebude snad tolik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Dělali: Držák uložení ložisek 2720,- kryt rozvodů 1747,- řetěz 1504,- napínák 900,- a pak šouby + práce. Ceny bez dph. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robí Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 myslim, ze revize je uz co 5 let Jo revize je co 5 let, ale výměna bomby myslim že po 10 letech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 Já sám taky nad plynem uvažoval a to mám 1.8TSI. Přijde mi to docela dobrá myšlenka a věřím, že u 1.6MPI optimální kombinace. Starý osvědčený atm. motor + plyn = spolehlivost a nízké náklady na provoz. U toho dieslu mohou vždy nastat nečekané výdajé, zvlášť u starších vyježděných aut. V 2.0TDI ani 1.6MPI jsem nejel a proto nemohu porovnávat, ale 1.8TSI je krásně tichoučký, na křižovatce ani neslyšíte, že motor běží. Taky je dostatečné výkonný. Proto rozumím, že si ho dotyčný vybral a uvažuje nad plynem. Jinak rozvody a napínák... Doporučuji přečíst celé vlákno o tomto motoru, najdeš tam spoustu užitečných informací. Cena za výměnu se liší v servise, který zvolíš = autorizovaný X neautorizovaný. Já zvolil druhou cestu rozvody včetně vodní pumpy vyšly cca do 8 tis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vladazeseveru Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 Ahoj. A dozahl jsi to do konce s tím plynem? *dotahl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Prosinec 31, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2014 @vladazeseveru: nedotahnul a uz asi ani nedotahnu. Zajimal jsem se o to, kdyz jsem auto koupil (cca 2 roky zpet). Prevazovaly negativa. Ted uz jsem se za spotrebou smiril - najezdim do 20tis za rok coz neni tak moc jako ty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.