Přejít na obsah

Historie vozu podle VIN

schwaara

Doporučené příspěvky

Diesel už jsem nechtěl a zas tak právě zásadní rozdíl ve spotřebě dieslu a benzinu jsem nepociťoval, proto jsem chtěl benzin s tím, že bych ho dal do plynu no.. 4x4 tady, kde se pohybuju, využívám teď hlavně v zimě nadmíru. Ještě loni jsem vždycky zůstal někde "zaseknutej" no.. Spíš mě to zajímá čistě z konzervativního přístupu a zábran lidí přestavět to a nebo zastánců dieslů no. :-)

A proč ho kupuju - abych ho dal do plynu. V Německu jsem se o tom bavil nedávno v Drážďanech. Jak si kolegové libujou se superbama a octavkama v plynu a tsi

Odkaz ke komentáři

Kazdy svyho strujce stesti ;) Ja kdybych si chtel prestavet auto do plynu tak kupuju nejaky zanovni auto (osobne bych nezvolil ani TSI, ale to je muj nazor, nikomu nevnucuji), idealne predvadecka nebo tak a ne auto co uz ma 200 tisic za sebou. A taky bych to kvuli nejakejm pokud dobre pocitam 26,5km (no dejme tomu 30) rocne urcite nedelal, kdybych mel najezd 50 tak uz by to pomalu stalo nad tim uvazovat.

Jinak uz me to prijde trosku offtopic - zaloz si vlakno o svem aute a muze se vesele diskutovat tam :)

Odkaz ke komentáři

Jak tu píšou všici tak se klidně přidám. Když jezdíš takovou vzdálenost tak bych nikdy benzín nekoupil. Jak to tu čtu tak se to moc ani nevyplatí do toho dávat LPG a je pravda že s LPG nemůžeš na hodně místech parkovat někde dokonce ani ne ve větraných garážích. Takže ono to moc dobrý není. Děda se nechal zlanařit na plyn do Citroen Xsara Picaso že se mu to vrátí do dvou let při jeho nájezdu. Už to má roky a ještě se mu to nezaplatilo a teď bude dělat revizi plynu. Bombu musíš měnit jednou za 10 let nebo jak to tam přesně je. Tak si to všechno spočítej a při to tom Tvém nájezdu se to fakt nevyplatí.

Má to malej dojezd, zmenší ti to prostor v kufru nebo příjdeš o rezervu, musíš přemýšlet kde zaparkovat a další a další. To se fakt nevyplatí.

Odkaz ke komentáři

Kluci, mícháte tu hrušky s jabkama.

Kazdy svyho strujce stesti ;) Ja kdybych si chtel prestavet auto do plynu tak kupuju nejaky zanovni auto (osobne bych nezvolil ani TSI, ale to je muj nazor, nikomu nevnucuji), idealne predvadecka nebo tak a ne auto co uz ma 200 tisic za sebou. A taky bych to kvuli nejakejm pokud dobre pocitam 26,5km (no dejme tomu 30) rocne urcite nedelal, kdybych mel najezd 50 tak uz by to pomalu stalo nad tim uvazovat.

Jinak uz me to prijde trosku offtopic - zaloz si vlakno o svem aute a muze se vesele diskutovat tam :)

Nesmysl. Když koupíš zánovní auto a namontuješ lpg ztrácíš záruku min. na motor. Umíš si představit, že ti klasika 1.8TSI začne brát olej a v servise se na tebe vykašlou? Přesně před koncem zaruky vyměňovali na našem SII komplet celý motor a to by ses nedoplatil :)

Idealni samozřejmě 1.6mpi na plyn a tečka, ale nejede to.

Taky tu mícháte systémy se sekvenčním vstřikováním plynu + přístřik BA se systémem např. od Vialle nebo Prins kde se lpg nádrž nemontuje uz místo rezervy apod, mění se vstriky a auto na lpg i startuje, tudíž za nějakých cca 50 tis je pernamentne auto v LPG. BA už se ani nečepuje.

Ten borec s tou 3,6fsi si nechával dávat do auta systém od HL propan, nesmysl. Když už, tak opravdu kvalitni LPG za nesmyslnou sumu. V opačném případě se smiř se spotřebou nebo auto prodej a kup naftu. Kompromisy vedou vždy jenom k průserům, nic jinyho.

Odkaz ke komentáři

Já sám taky nad plynem uvažoval a to mám 1.8TSI. Přijde mi to docela dobrá myšlenka a věřím, že u 1.6MPI optimální kombinace. Starý osvědčený atm. motor + plyn = spolehlivost a nízké náklady na provoz. U toho dieslu mohou vždy nastat nečekané výdajé, zvlášť u starších vyježděných aut.

V 2.0TDI ani 1.6MPI jsem nejel a proto nemohu porovnávat, ale 1.8TSI je krásně tichoučký, na křižovatce ani neslyšíte, že motor běží. Taky je dostatečné výkonný. Proto rozumím, že si ho dotyčný vybral a uvažuje nad plynem.

Jinak rozvody a napínák... Doporučuji přečíst celé vlákno o tomto motoru, najdeš tam spoustu užitečných informací. Cena za výměnu se liší v servise, který zvolíš = autorizovaný X neautorizovaný. Já zvolil druhou cestu rozvody včetně vodní pumpy vyšly cca do 8 tis.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...