Přejít na obsah

Leštičky na auta?

Palmer

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl jsem se vás zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s leštičkou na auto? Bydlim v Praze a to obnaší nežádoucí krábance,navíc jsem už auto s nakými těmi šrámy koupil. Chtěl bych totiž poprosit ježíška o leštičku :-D a nevim kterou. A také jestly má vubec cenu si ji pořizovat,abych naopak autu neuškodil...

Děkuji za rady....

Odkaz ke komentáři

Ted jsem to nedavno resil, lak po 3 letech trochu zasly (inu cerna barva) a poskrabany z bezneho provozu.

Nicmene jsem to nakonec nechal udelat servis - lakovnu, na takovou vec bych si sam netroufl bez rizika prolesteni na zakladovku. Servis za toto prevezmul zaruku. Sice jsem si drobet priplatil, nicmene auto je jak nove, urcite to za to stoji.

Odkaz ke komentáři

Ono je to vždy nejlepší nechat udělat profesionálovi, ale zde bych doporučil spíše někoho, kdo se věnuje přímo renovaci laku - detailingu (např. Štěpán 4x4) Neboť některé servisy to můžou domastit mnohem víc, než když si nastuduješ postupy a zkusíš to sám.

Druhou otázkou je, jak co nejlépe pečovat o lak, aby byl stálé krásný. Jasně že hned první je NEJEZDIT DO KARTÁČOVÉ MYČKY. Je potřeba pravidelné ruční mytí .Já osbně wapkuju skoro pořád, myju auto šampónem jednou týdně (+ carnuba glazé). Clay + vosk jednou za tři měsíce a před zimou dávám 4 vrstvy vosku, používání kvalitních produktů si lak zachová úžasný lesk a hladkost...

Odkaz ke komentáři

Je to tak, tohle je Skoda autorizovana karosarna a lakovna, s tim, ze to prelesteni udelali fakt paradne, auto vypada jak nove :-)

Uz tam mj. meli nekolik pripadu, kdy si to doma delal nekdo sam, a na hranach ci jinde to prolestil az na zakladovku, tj. u metalizy prusvih... Pak prisel na opravu laku.

Delali me to jako VIP zakaznikovi (uz jsem u nich nakoupil dost aut za poslednich 20 let), rikali, ze se jim to ani moc nevyplatilo, co je s tim prace, normalni cena kolem 8-10 kKc, cely den tezke prace.

S temi myckami to je samozrejme pravda, nekdy ale nic jineho nezbyde... Kdyz je cas, tak to jde do rucniho myti. Ta cerna Black Magic je tuze nachylna barva...

Odkaz ke komentáři

Pakli-že, ti Štěpán nestačí můžu ti doporučit www.matejveprek.cz Jako človeka ho neznám, ale jeho práci už jsem viděl. Ale připrav si pár tisícovek a tím nemyslím dvě :lol:

Já zatím jen trénuju. Auto kvalitně umyju, vysuším ručníkama, vyčistím Clay, pak vosk....leštit na cizích si zatím netroufám ;)

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

Mě leští, meje, tepuje, luxuje, voskuje kamarád. Zkušensoti už má velký, protože jinak jezdí s limuzínama a teď dokonce leštil nějaký veterány pro film. Kdybyjste někdo chtěl kontakt tak neni problém a ceny víc než lidový. Lokalita Praha Modřany. Jinak nejlepší je stejně stříbrná, aby jste se nehádali pánové :lol:

Odkaz ke komentáři

Jooo a co naše bílá, to jako není opruz? Stejnak je bílá nejlepčejší :lool:

Mozna Ti drobet unika podtstata problemu, ale to nevadi :D

Chtel rict (i ja predtim), ze na cerne (a jde o opticky princip) je videt uplne, ale uplne vsechno - kdyz vyjedu z mycky, abych tam jel znovu, to je praxe, kterou asi neznas, pokud jsi nikdy nemel cerne auto s metalizou. Ale jak kolega rekl, stoji to za to.

Svou prvni O1 jsem mel ve stribrne metle, stejne jako na bile na ni videt neni naopak skoro nic, a tak frekvence myti u ni byla podstatne mensi, skrabance a ztrata lesku rovnez vyrazne mensi. To ale samozrejme nemuzes vedet bez zkusenosti s cernou metalizou, kterou jiz mam druhou.

Mimoch. nove bile metly od Skody se me moc libi, u pristiho auta o takove vazne uvazuji, je to prave i vyrazne praktictejsi...

Odkaz ke komentáři

To, že vjedeš do myčky a můžeš tam znovu...mno především bych se svým autem do myčky nikdy nejezdil. Vsadil bych se, že kdybychom na tvůj lak pořádně posvítili, už bys do myčky nevjel :D A přitom ošplíchnout wapkou, umýt růčo šampónem a usušit my bude trvat o něco málo déle než tobě nejdražší cyklus v myčce...když se pak ty dvě auta postaví vedle sebe na slunci, rozdíl je hned vidět... :pivo:

Ale abych nebyl OT: co se týče rotačních leštiček, volil bych osvědčené značky např. Makita, 3M, Flex....apod.

Odkaz ke komentáři

To, že vjedeš do myčky a můžeš tam znovu...mno především bych se svým autem do myčky nikdy nejezdil. Vsadil bych se, že kdybychom na tvůj lak pořádně posvítili, už bys do myčky nevjel :D A přitom ošplíchnout wapkou, umýt růčo šampónem a usušit my bude trvat o něco málo déle než tobě nejdražší cyklus v myčce...když se pak ty dvě auta postaví vedle sebe na slunci, rozdíl je hned vidět... :pivo:

Ale abych nebyl OT: co se týče rotačních leštiček, volil bych osvědčené značky např. Makita, 3M, Flex....apod.

Trosku jsi to popletl popleto :D

Vjet do mycky neznamena (alepson po me) jen vjet do nejake automaticke rotacni mycky, sam jezdim do 2 mycek, kde jsou misto kartacu 2-3 baby, ktere me to pekne mydli rucickama a ne rot. kartacema. Cimz nevylucuji, ze obcas z casovych duvodu jsem do rotacni mycky zajel, auto je pro me pracovni prostredek, a ne nejaka posvatna modla, ackoliv se k nemu chovam jemne.

A zadruhe, to co jsem rekl, je vicemene jakysi primer, pomerne znamy zejmena mezi majiteli tmavych vozu, tak by jsi to nemusel brat tak doslova :P

Odkaz ke komentáři

Jo v pohodě, já to mám trochu opačně. Moje auto je má láska, radost a koníček :lool: Já se do auta i zouvám...vím, že jsem postižený...ale co, každý jsme nějaký :pivo:

Přes léto myju jedině ručně, ale když je venku -5 a auto je místo černý šedivý, tak do myčky zajedu.

Když auto pořádně připravíš před zimou, tak ti v 99% stačí jen wapka :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Ahoj jen takový :rolleyes: pro někoho přihlouplý dotaz.

Když auto umyji ručně auto-šampónem s voskem a nebo bez vosku.

Musím vždycky vysušit-vyleštit dosucha ?

Felda mě stačila umýt,opláchnout a leskla se.

Ale na Oktávce jsou vidět kapky a mapky :(

A jaký je nejlepší hadřík :D

Děkuji za rady :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...