Přejít na obsah

Zvýšení dávky paliva na volnoběh

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám velký problém s chodem motoru na volnoběh, auto jede úplně normálně, ale při volnoběžných otáčkách spadne spotřeba na hodnotu 0,1L/hod a motor začne vibrovat. Přišel jsem na to, že když zapnu klimu, tak spotřeba stoupne na 0.2l/hod a vibrace se výrazně sníží až občas i zmizí.

Dá se nějakým způsobem zvýšit dávka paliva abych toto odstranil?

děkuji moc za jakoukoliv radu

Odkaz ke komentáři

Ještě musím dodat že jsem vyměnil vstřikovací trysky za trysky z ARL 110kW a mělo by to dávat nafty víc.

poradíte mi někdo přesný způsob jak to přes diagnostiku nastavit? případně pomůže tomu nějaký optimalizační chip?

děkuji

Musi se specialne upravit mapy a veskere korekce aby to bezelo korektne..
Odkaz ke komentáři

keca ti palubak... pochop ze mas fyzicky jinou davku v celem rozsahu nez softwerove nakalibrovane trysky pro vsechny rezimy zatizeni motoru, to same pocatek vstriku, navic pokud jsi dal cele AL tak je velice pravdepodobne, ze ti nesedi ani odezva magnetu tzn. 23 kanal je mimo dolerance, dosednuti BIP jehly v magnetu. Vono to jezdi nejak ale korekni to neni. Osalit palubak je jedna z praktik vetsiny firem, rozkalibruji davku vstriku a uz ukazuje to co zakaznika potesi.

Odkaz ke komentáři

Tak jsme to dnes napojili na diagnostiku a i po fyzickém vyzkoušení natankování paliva a dojezdu, spotřeba opravdu souhlasí s počtem ujetých kilometrů, tudíž opravdu rapidně klesla. přidám sem ale to co mě trápí a to je hodnota vstřikovaného paliva.

Jen by mě zajímalo jestli je ošálený palubák, nebo i VAS kterým jsme toto zjišťvali.

Nezpochybňuji nic z toho co jsi psal, prosím podívej se na fotky z diagnostiky.post-19698-0-87256800-1350838613_thumb.jpg

post-19698-0-47142400-1350838628_thumb.jpg

post-19698-0-18697200-1350838734_thumb.jpg

keca ti palubak... pochop ze mas fyzicky jinou davku v celem rozsahu nez softwerove nakalibrovane trysky pro vsechny rezimy zatizeni motoru, to same pocatek vstriku, navic pokud jsi dal cele AL tak je velice pravdepodobne, ze ti nesedi ani odezva magnetu tzn. 23 kanal je mimo dolerance, dosednuti BIP jehly v magnetu. Vono to jezdi nejak ale korekni to neni. Osalit palubak je jedna z praktik vetsiny firem, rozkalibruji davku vstriku a uz ukazuje to co zakaznika potesi.

Odkaz ke komentáři

Vim.Upravit sw

A nevykazujou ty vstřiky něco jako poškození z vypsaných hodnot?

Kdyžtak mohl bys mi do SZ dát nějakou cenovou nabídku na úpravu softwaru? mám představu o 110 kW a spotřebě jako mám teď, když jedu v klidu tak do 5l.

Převodovku s ohledem na krouťák už mám skoro celou doma připravenou MQ350.

Odkaz ke komentáři

A nevykazujou ty vstřiky něco jako poškození z vypsaných hodnot?

Kdyžtak mohl bys mi do SZ dát nějakou cenovou nabídku na úpravu softwaru? mám představu o 110 kW a spotřebě jako mám teď, když jedu v klidu tak do 5l.

Převodovku s ohledem na krouťák už mám skoro celou doma připravenou MQ350.

No vykazujou dle meho spatne hodnotky na ventilech ale to je zpusobeno ladenim sw, kazdej vstrik ma dane kalibrace i pro elektriku ventilu otevreni jehly pro cerpani nafty. Uprava jednotky aby mela presne kalibrace je pomerne narocna a nevim zda nekdo zkousne cenovku. Napisu to do SZ teda..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...