Přejít na obsah

Bouchání při zatáčení

Luks

Doporučené příspěvky

Homo jestly Ti to dela pri parkovanim treba zatoceni plny rejd a pak plyn a je sliset jako cvakani takove "smesne" bouhani.

Pokud je to jak jsi napsal za jizdy a hlavne do kopce pri mirne (nebo silnej) zatocenem volantu tak hned do servisu s tim, vysypany jsou srouby na polo-ose a to je jejih casta bolest. Ja to za 60.000km uz trikrat pritahoval/menil, jelikoz ti srouby praskaji a pak se polosoa uvolni, jestly mas stesti tak ten sroub vypadne ven, ale pokud "vleze" dovnitr tak mas pekne peklo v prevodovce. Take neni dobre gdyz se ty kazdej sroub povoly take ti to posere dost toho. takze do servisu hned at se na to podivaji. Tipuji na te srouby a neni to vubec financne narocne.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Čau, dneska ráno, když jsem si to "valil" do práce, mi po pár kilometrech začalo přesně takhle cvakat nejspíš u levýho kola, když jsem zatáčel do prava. Dělalo to celých cca 20km a teď když jsem jel domu, tak nic. Mohl by to být taky ten kinetak, nebo se mi tam mohlo treba jen neco dostat...coz je ale asi dost nepravdepodobny co? Diky za kazdou radu! :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Homo jestly Ti to dela pri parkovanim treba zatoceni plny rejd a pak plyn a je sliset jako cvakani takove "smesne" bouhani.

Presne tohle se deje i me, nejvic je to znatelne pri parkovani a taky couvani, ale ne vzdy to udela. A jen pri rozjezdu, to znamena nez pustim spojku.

Pokud je to jak jsi napsal za jizdy a hlavne do kopce pri mirne (nebo silnej) zatocenem volantu tak hned do servisu s tim, vysypany jsou srouby na polo-ose a to je jejih casta bolest. Ja to za 60.000km uz trikrat pritahoval/menil, jelikoz ti srouby praskaji a pak se polosoa uvolni, jestly mas stesti tak ten sroub vypadne ven, ale pokud "vleze" dovnitr tak mas pekne peklo v prevodovce. Take neni dobre gdyz se ty kazdej sroub povoly take ti to posere dost toho. takze do servisu hned at se na to podivaji. Tipuji na te srouby a neni to vubec financne narocne.

A taky to obcas udela za jizdy, hlavne kdyz mam zatocene kola, jedu doprava a prejedu nerovnost, tak si to "klepne". Srouby myslis ty kolem poloosy, ktere jsou videt z venku? vsechny jsou na miste a drzi pevne. Myslis, ze to je taky ten prvni problem, nebo jsou tam i dalsi veci? Prosim o radu, kazda rada se ceni, uz mi z tech zvuku hrabe :rolleyes:

Sice mam FI, ale myslim, ze tohle je uplne totozne. Dekuji za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...
  • o 2 roky později...

Navážu na toto téma.V mém případě pokud jedu hodně pomalu a pustím a následně přidám plyn tak slyším bouchnutí.Může to být homokinetický kloub? Pokud auto stojí na místě již zaparkované s zařazeným kvaltem a ručně pohybuju autem do předu a zadu tak to také slyším.Vím, že pokud je auto na stolici a točím kolem doleva a doprava tak je tam přechodová vůle.Mám to řešit?Zaregistroval jsem to náhodou při vypnutém rádiu.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...