danikd Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 A prave kvuli tem zamtkum v legislative jsem obetoval 3 minuty casu a zaregistroval se. 99,9% lidi to nebude potrebovat, nebudou resit nehodu, respektive to treba bude jasne. Ale riziko nejakych tahanic atd tu vzdy, obzvlaste v tomto state je, takze jsem to udelal ... 0 Quote Link to comment
Octavian II Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Nemám ve zvyku mlátit prázdnou slámu, ale nyní si dovolím reakci. Selským rozumem. Zákon na OOÚ se nevztahuje na focení věcí, ale lidí. Vyfotíš-li SPZ, nemáš normálně šanci zjistit, čí to auto je nebo kdo ho řídil. Nebo už se někomu povedlo z videa natočeného přední kamerou rozpoznat obličej řidiče vpředu jedoucího auta? Pokud někde fotku auta s SPZ zveřejníš a někdo tam napíše, kdo je majitelem, pak zákon porušil on - ne ty. Pokud nezveřejňuješ informaci sloužící k identifikaci osoby, nemůže se ti nic stát. Člověk by řekl věc jako věc, ale tak to není. Pokud natáčíš na kameru prostor před sebou není tam jenom to auto s SPZ, ale jsou tam také domy, mosty stromy, so tě napadne. Co když někdo pozná, ze kterého místa je záběr pořízen? A řekne si - čípak asi je ten dům, strom, most, benzínka, stánek? Pokud vím, kde je záběr pořízen, není nic jednoduššího, než se přes mapy na seznamu dostat na katastr a znám naprosto přesně adresu majitele domu, atd. Tohle nikomu nevadí? ÚOOÚ potřebuje nějak podložit svoji důležitost, každá registrace mu tedy přijde vhod. Až bude zaregistrováno 80% všech kamer v autech, stane se to, že úřad vydá stanovisko, že jezdí řidiči s neregistrovanými kamerami no a ti pak začnou dostávat pokuty. S takovouhle budeme za chvíli registrovat i papoušky co máme doma v klecích. Nejsme divný národ? Všimněte si, že jsem ničí názory nekritizoval a už vůbec ne vulgárně. Ať žije demokracie. 0 Quote Link to comment
Harry_ Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Od 25.5.2018 bude platit nařízení GDPR (nařízení EU 2016/679), kterým zanikne povinnost registrovat kamery (vlastně cokoliv) u UOOU. Osobní údaje se budou muset chránit pečlivě, ale my jako fyzické osoby můžeme pro vlastní potřebu klidně v autě natáčet. Nesmí se akorát video dávat na web, pokud by byl subjekt údajů (fyzická osoba) na videu identifikovatelný. Pro trestní řízení či jiné jednání s Policií nebo úřady jim lze video legálně předat a využít pro obranu svých práv. 0 Quote Link to comment
Octavian II Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 V ten den mám narozeniny, Harry_. Díky za dobrou zprávu! :palec: 0 Quote Link to comment
Peverka Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Za rok bude mít narozeniny také :) 0 Quote Link to comment
Magicairsoft Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Tak jsem se také upsal UOOU, registrace trvala birokraticky přesných 10 dní- myslím že dokonce na minutu přesně. Co se týče GDPR tak si nejsem jistý, jak to bude fungovat ohledně kamer (v objektech dejme tomu, ale v autě?)- stejně ten, koho natočím, nemá šanci zjistit u koho zažádat aby byl zapomenut, atp. 0 Quote Link to comment
Spaiken Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Tak nevím, zda-li koukám správně, ale nemohu ten formulář za boha najít. Někdo přesný odkaz, nebo by mi poslal formulář na email?? Díky chlapi. :pivo: 0 Quote Link to comment
danikd Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 https://www.uoou.cz/oznameni-o-zpracovani-osobnich-udaju.asp#obalhlava :beer: 0 Quote Link to comment
Radas Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Registrace proběhla i osvědčení je doma 0 Quote Link to comment
_neo Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Za rok bude mít narozeniny také :) To není tak jisté :D Tak jsem se díval na ten formulář a to je teda píčovina :D sekce 5 Citlivé údaje (zaškrtněte co budete zpracovávat) např. "národnostním, rasovém nebo etnickém původu" (natočím černocha a už je to informace o rasovém původu) "sexuálním životě" (natočíš jak si to dva rozdávají na lavičce a už musíš zaškrtnout i tohle ) to bych tam musel zaškrtnout všechno .. Navíc mi tohle všechno přijde děsně absurdní. Dneska si každej může v obchodě koupit video kameru a natáčet si co chce a na kameru v autě musíš mít lejstro i když to natačí vlastně úplně to samé, co každej kdo má v ruce kameru nebo telefon. Za chvíli budeme při koupi foťáku nebo kamery na dovolenou vyplňovat lejstro co a kde budu fotit nebo natáčet. Na hranicích budeme nechávat turisty vyplňovat papír co u nás hodlají natáčet a při odjezdu je budeme kontrolovat jestli náhodou neporušily něčí práva tím že ho natočily .. Na tuhle byrokracii jednu tenhle svět chcípne :D (a to už budeš muset mít i lejstro na to že můžeš chcípnout) :D 1 Quote Link to comment
Recommended Posts