Přejít na obsah

Rezonance a gumové vrzání

Oskar

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

potřebuju pomoct, mám Octavii 2 combi 1.9Tdi R.v06 s DSG. Mám problém s rezonancí po nastartování nebo když je auto s kopce nebo do kopce a při nižších otáčkách jde o rezonanci od uložení motoru a převodovky. Vzal jsem rukama za motor a ozývá se někde zespodu a zezadu gumové vrzání . Silentblok u rozvodů drží dobře a ani nevykazuje žádné vůle na silentblok na převodovce není vidět ale asi taky to není ten problém . Připadá mi to jako něco co drží motor při akceleraci a brždění nebo něco podobného. Nevíte někdo kde a kolik je uchycení motoru a převodovky na silentblocích? Někdy se ozývá při rozjezdu takové kovové cvaknutí . Když stojím třeba z kopce a mám zařazené D tak to rezonuje a když tam dám N tak to přestane ale třeba na rovině to neudělá . Ale skoro vždy při couvání.

A druhý problém mám s gumovým vrzáním třeba když vyjedu ráno s garáže a zhoupne se předek a nebo po přejetí vln na dálnici nebo hupech. Stabilizátor to není ani tlumiče a tak si myslim že to budou silentbloky na rameni, nemyslím ty v tom hliníku ale ty válečkové . Můžete mi poradit kde koupit kvalitní a za dobrou cenu a postup jak je vyměnit? Děkuju.

Odkaz ke komentáři

Někde jsem četl, že za motorem je tzv reakční zpěra se silentblokem a ta si myslim, že by to mohla být. Nebo je prý ještě jeden silentblok zespoda mezi motorem a nápravou je to pravda ? Nemáte někdo obrázek uložení a tech silentbloků??

A k tomu mému druhému problému. Povolím ty tři šrouby z čepu povolím ten zadní silentblok v tom hliníku a pak povolim šroub který drží ten silentblok který budu měnit. Mám taky sundat ten zadní silentblok v hliníku nebo se to nedá jen tak sundat? Ale hlavně jak sundat ten starej silentblok a jak tam dostat ten novej??? Není na to nějakej zlepšovák??

Děkuju vám za pomoc

P.S: kde koupit ten silentblok kvalitní ?

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem byl na vrakovisti a tam meli napravnice na octavii 2 . Ptal jsem se jestli maji na mou 1.9tdi s DSG a rekli mi ze jsou vsechny stejne je to prevda? Ptam se proto kdybych mel spatnej ten spodni silentblok kterej drzi reakcni tyc tak nez abych ho menil tak tam dam jinou napravnici.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl ve Škodě Auto a jsou tam fakt profici. Výte jak to probíhalo? Otevřeli kapotu rukou zahejbali motorem a řekli že silentbloky jsou v pořádku. Auto nebylo zvednuté ani sundanej plast pod motorem prostě nic a na jedinej silentlok na kterej bylo vidět byl levej silentblok a to jenom trošku . To je opravdu přístup. Už na ně kašlu. Vybrace jsou silnější snad každým dnem. Projevují se při jízdě když jsou otačky tak okolo 900 až 1400. Např. když jedu dobržďuju a převodovka podřazuje v těchto otáčkách nebo když pomalu docouvávám do garáže a tak podobně . Jestli to taky nemůže být špatným uložením výfuku ale to jen spekuluji. Protože se občas ozve kovové cvaknutí při rozjezdu. :(

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem se dohodnul s jednim kamarádem že to u něj v dilně dáme na hever. Objednal jsem si dneska nový silentblok jak přední tak zadní na rameno. Podíváme se na silentblok na nápravě jak horní tak spodní. Protože jak sem viděl reakční vzpěru tak ten malinkej silentblok je opravdu hodně silnej a houževnatej. Taky jsem vzal za motor a zahejbal jsem s ním dozadu a dopředu a docela dost se hejbal a zezadu v prostoru mezi motorem a stěnou auta se ozývá gumové vrzání.

Odkaz ke komentáři

Tak už se na problém přišlo. Zase v tom maji prsty levé ruce mechanika ze Škody Auto v Praze!!!! Dal sem auto na hever sundal šus plech pod autem a začalo testování kde je zakopanej pes. Tak oba silentbloky na nápravnici jsou ok taky i reakční tyč tak i silentblok na motoru ale zakopanej pes byl na silentbloku na převodovce. Držák byl nedotáhnutý a taky vyosen doprava takže se mi na jedné straně silentblok vymačkal a teť má dost velkou vůli. Před časem mi měnili setrvák v převodovce v jednom velkém pražském servisu a takhle to dopadlo. Takže s fakturou se vydám do servisu. Už mám těch lemplu schovávající se za velkou společnost a načinčanej showroom plný zuby! Pořád nám vnucujou keci že dáváme auta do značkovejch servisů a kde vlastně jinde se o auto postarají lépe? Jsou to kecy!!!! :angry:

Odkaz ke komentáři

Tak teprve dnes se vše vyřešilo. :D Po malém dohadování se servis Škoda nakonec zachoval víc než korektně a po mém návrhu, jak situaci vyřešit, souhlasili jak oni tak i já. Musím také přiznat, že servisní úkon, který mi dělali na autě byl před 3 roky a 30000km. Takže bych asi všude jinde měl smůlu. Závada měla dva faktory. Při demontáži převodovky DSG museli povolit tři šrouby na uchycení silentbloku a po zpětné montáži tam dali původní šrouby, což je v servisním manuálu škodovky zakázáno! Šrouby se natáhly, povolily a silentblok se pravděpodobně vyosil k jedné straně. Když ten silentblok vyndali tak byl na levé straně vymačkanej a celkově dost při hejbání vrzal a taky při pohybu to vypadalo jako by byl nějak utrženej. Po namontování nového byla jízda super, auto se chovalo jistě a nic necvakalo při rozjezdu a brždění. Před tím mi auto dost plavalo pří přejezdu nerovností, zatáček atd. A chovalo se dost nejistě ale to je pryč. Neuvěřitelný jakej to má vliv na jízdu . :o Takže super!

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...