Frow Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Zdravím všechny škodováky. Žádám o radu ohledně výběru reproduktorů na zadní plato u Octavia I. Chci aby reproduktory dobře hrály a měly silné basování. V autě mám zesilovač Toxic 1000w. Co jsem tak nějak hledal tak se mi velice zamlouvaly http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/jbl-gto-938 a http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/infinity-ref9633i . Děkuji za případné odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Silné basování ? tak si dej do kufru subwoofer a pořádné repro do předu a budeš spokojený :) zesilovač na to budeš mít (zbytečnost do plata dávat repráky jestli ti jde o kvalitu ale každýho názor ) :) ale k tématu - repra co sis vybral budou oboje dobré parametry mají stejné cenově uplně stejné tak já bych asi volil Infinity REF9633i jenom kvůli tomu že mají menší citlivost :) PS: když tu prolezeš celý audio tak se dozvíš pár rad a doporučení ale musíš číst a koukat je toho tu mraky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Je to jak napsal ciimaa, pokud chceš silné basy, tak jedině subwoofer a pořádné repro dopředu ;) ciimaa: není to s tou citlivostí spíš naopak, tzn. čím vyšší citlivost, tím lepší? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 konyy - teď si mě zaskočil budu se muset podivat na net :) já bych bych řekl opačně zdali ti to basuje už v menších kmitočtech je citlivejší ...zeptám se strejdy gooogla musím si to obohatit teď sem se do toho nějak zamotal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Kdyžtak se podívej na googla, ale mám za to, že čím vyšší citlivost tím lepší, tak je to aspoň u sluchátek, tzn. čím větší citlivost (dB), tím líp dokáží zahrát (zabasovat) a u normálních repro by to mělo být stejný, jinak u kmitočtu (Hz) máš právdu, tam je to zase naopak, čím nižší číslo, tím nižší basy dokáže repro zahrát ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Prosinec 31, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Basák bude až v budoucnu ten chci taky, ale ted chci vyměnit pouze zadní reproduktory tak chci aby za něco stály. A vím, že právě ovály jsou na bassy lepší i lépe hrajou, ale to samozřejmně neni pokaždé pravda. Tyto dvoje reproduktory se mi právě zamlouvaly nejvíc už jen proto, že jsou dvouomové a zesilovač toxic s nimy prý lépe pracuje a i na ně byly pozitivní recenze. Každopádně děkuji za odpovědi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Já bych šel asi do těch JBL a pokud to poženeš přes zesík, tak budou hrát určitě dobře, ale bude to chtít určitě i nové přední repro, protože ty originály nebudou těmto novým stačit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Prosinec 31, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 vepředu mám asi rok starý sony xs-f1736SE 200w xpload, ale nehrajou nic moc tak je měnim za JVC CS-HX647 310W ty hrajou parádně. Jen musim ještě vytěsnit přední dveře. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 Tak to potom jo, ty dveře určitě vytlum a pokud namáš ještě pořízený MDF podložky do předních dveří, tak je určitě taky kup, je to potom o hodně lepší a jinak budeš i ty přední repro táhnout na zesík? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Prosinec 31, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 JJ už je mám napíchlý, ale ty přední sony to právě moc nezvládaj. JVC celkem bez problému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 31, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2012 JJ a co jsem slyšel, tak repra od Sony prý nejsou moc dobrý (sám to potvrzuješ), ty JVC budou v pohodě :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Leden 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 no bohužel nejsou nic moc, přestože v žebříčku oblíbenosti jsou dost vysoko právě reproduktory od sony tak jejich výkon je dost mizerný. Ty JVC natože to nejsou ovály hrajou naopak celkem dobře, ale ideální spíš do dveří než na plato. Jinak díky za radu ohledně těch MDF redukcí koupím je rovnou taky :)Mimoto vám přeji vše nejlepší do nového roku a hodně úspěchů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 1, 2013 Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 Tobě taky přeji vše nejlepší do toho nového roku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bobanek66 Odesláno Leden 1, 2013 Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 taky přeju do novýho roku fšechno jen to NEJ já než sem dělal muziku do auta,tak sem chodil pro rozumy na AUTOHIFICLUB gde mě vyvedli ze fšech mých omylů! Udělal sem muziku podle rad (pořádné repro do dveří a sub do kufru) a funguje do teď bez problémů a parádně. Samozřejmě o nějakým tlumení,typech a průměrech kabelů,podložkách pod repro atd sem původně neměl ani tušení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Leden 6, 2013 Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/jbl-gto-938 JBL jedině mám je v platu a sou víc neý výborná a myslím si že drčení SPZ ve předu auta to dokazuje :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 7, 2013 Sdílet Odesláno Leden 7, 2013 Smog: Drnčení SPZ dokazuje spíš, že tě nezajímá jak to hraje,ale jakej to dělá bordel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Leden 8, 2013 Sdílet Odesláno Leden 8, 2013 Spooky1: Za1) mě vždy zajímá kvalita zvuku takže vždy nekupuju repra který neznám a dávám je dvou kamošum k poslechu aby mi řekli i oni názor tudiž kvalita těchto JBL je více než dostačující A za 2) Ano bordel to umí udělat a rachot mám rád ale všeho moc škodí přeci takže dokáži udělat bordel ale zároveň odehrát kvalitní zvuk :) A za 3) nemám jediný repra co by neuměli odehrát kvalitní zvuk a zároveň když dáš volume doprava dobrej rachot :D a jedu jen v JBL a PB :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Leden 8, 2013 Sdílet Odesláno Leden 8, 2013 Smog: Drnčení SPZ dokazuje spíš, že tě nezajímá jak to hraje,ale jakej to dělá bordel... a že má divně přichycenou značku :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sm0g Odesláno Leden 8, 2013 Sdílet Odesláno Leden 8, 2013 Není přišroubovaná ale jen v rámečku kdež to v zadu je v rámečku ale polepená STP silverem takže nedrnčí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Leden 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 9, 2013 Dobře tak když vezmu ty JBL tak jaké si mám pořídit kabely? O jakém průřezu? Díky za rady ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 9, 2013 Sdílet Odesláno Leden 9, 2013 Když vezmeš kabely 1,5 mm2, tak to musí bohatě stačit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Leden 9, 2013 Sdílet Odesláno Leden 9, 2013 Není přišroubovaná ale jen v rámečku kdež to v zadu je v rámečku ale polepená STP silverem takže nedrnčí vepředu mám rámeček na 4 šrouby, takže se ani nehne a nedrnčí. Vzadu na dva, na kraje jsem dal 1cm vysoké těsnění, takže taky nedrnčí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Leden 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2013 Pánové dotaz co říkáte na tyto? Kicx ICQ 694 http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-694 V porovnání s těmi JBL? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Leden 12, 2013 Sdílet Odesláno Leden 12, 2013 reproduktorový měděný vodič,průřez 2x3mm nebo 2x4mm http://www.carhifi-profi.cz/instalacni-material/00589-4299.html http://www.carhifi-profi.cz/instalacni-material/01899-rk-240.html záleží kolik chceš dát za kabely ale já bych volil 2x4mm když je to na zesilovač 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frow Odesláno Leden 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2013 Tak já mám zasilovač v kufru a repro jdou na plato takže neni třeba dlouhého kabelu takže mi nevadí si trochu připlatit, ale asi budu objednávat z http://www.prohifi.cz tak bych radši vybral i kabely tam. A jestli můžu tak prosím ještě mi porovnejte ty http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-694 a http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/jbl-gto-938 nebo jestli jsou ještě nějaký lepší v kategorii do těch cca 2000Kč? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 tak vem kabely 2x4mm ty 3 metry bi ti měli stačit nevím kde máž schovanej zesík repro si kup JBL GTO 938 bych řekl že budou nejlepší do té cenové kategorie JBL je zaručená kvalita už jen se podívej kolik lidí je má v autě nebo tuto značku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tom992 Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 Zdravim potrebuju radu, nema nekdo zkusenosti s repraky v kuftru v octavii combi? misto originálu tam dat nejke napr pionner 4*6 nebo dat dopredu repro a vzadu subwofer, Co je lepsi? diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Emiiilio Odesláno Únor 24, 2013 Sdílet Odesláno Únor 24, 2013 aj ja by som poprosil o radu :) autoradio Pioneer DEH 2120UB, predne repro Renegade RX6.2C, zadne repro Autotek A52CX, predne + zadne repro napojene na zosilovac Alpine KTP 445, no a v kufri MacAudio ZX2000 + JBL GT5 1204BR. predne repro mi pripadaju uz nejake vyhrane, hlavne vyskove repraky (pri niektorych pesnickach nejako divne chrcia ), za co by ste ich odporucili vymenit? diky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 (upraveno) Tom 992 - lepší je rozhodně dát do předu pořadný repro a do kufru subáč a budeš nad míru spokojen Emiiilio - já bych je vyměnil za Audio System Radion 165 budeš snimi spokojen hodně dobře zní mám je v autě http://www.carhifi-profi.cz/reproduktory/00239-radion-165.html ten zesilovač Alpine KTP-445 zajímavé se mě líbí asi pořídím z novým radiem jo a nemůže to dělat ten nežádoucí zvuk ta písnička kerou si určitě stáhnul na netu Upraveno Únor 25, 2013 uživatelem ciimaa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Emiiilio Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 diky za tip :) ten zosilovac kustik pomohol ;):D ale bral som ho z toho dovodu, ze sa da utopit v palubovke a netreba nanovo tahat novu kabelaz k dalsiemu zosilovacu, navyse predajca mi upravil koncovky z origo Alpine na ISO, takze plug&play :D mozu chrcat aj kvoli nekvalitnym .mp3, ale zas je pravda, ze repraky nesetrim :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.