Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

A můžu sníst marcipánovou nevěstu s ženichem prosím prosím? :wub:

My letos plánujeme nějaké Řecko. Jelikož mě se chce jenom letadlem, tak mojí nic jiného nezbývá :D.

Před chvílí jsem dojel z dílny a zhruba 2,5k škody na autě. Takže jsem si oddechl, že to není více.

Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo, jaký jsou podmínky pro hypotéku? Respektive asi takhle... půjčit si určitou částkou na konkrétní byt s tím, že dáme určitou hotovost. Oni mi tedy spočítají na kolik let a jakou částku měsíčně budu splácet. Ale co je nutné ještě mimo hypotéku? Nějaká ta nutnost si založit životní apod., či nějaké jiné výdaje atd.? A co třeba, pokud chci něco navíc na kuchyň? Ta hypo lze navýšit, nebo si na to musím vzít další nějaký obyč. úvěr či nechat bokem a dát do základu hypotéky méně?

Měsíčně pak splácím co všechno mimo splátku hypotéky (služby za vodu, elektřinu, plyn apod. nemám namysli - to je samozřejmost).

A měnil jste někdo trvalý bydliště? Změna funguje jak?

Odkaz ke komentáři

Já mám pocit, že po nás banka chtěla při hypo nějaký základní pojištění té nemovitosti, něco jako havarijko u auta. Jinak dřív se platilo kromě vlastní hypo ještě za vedení účtu (musel být extra účet), ale to už dneska banky účtovat nesmí, takže to v podstatě zakalkulovaly do základní ceny hypotéky.

Kuchyň bych asi řešil tak, že bych si vzal hypo na byt a vlastní hotovost si nechal na to vybavení, protože hypotéky maj IMHO nižší úroky než úvěry, takže by asi nemělo smysl si brát na kuchyň nějakej další úvěr huh.gif ...Takže měsíčně by to měla být ta splátka hypotéky + nějaký to pojištění (ale to jsou myslím desetikoruny/stokoruny).

presne ako som hovoril každý nadával keď bolo 28-30 a teraz kadždý nadáva na zimu a trvalý dážď

No však jo rolleyes.gif Nechápu, proč by mělo být jeden týden 40°C a druhej týden 15°C...ať je tři měsíce pořád 20°C a bude to cajk lol.gif

Odkaz ke komentáři

Ručíš tím co kupuješ, jasný ;) ...Musíš si vzít odhadce, kterej je certifikovanej danou bankou, on ti udělá podhodnocenej odhad ceny (aby byla banka sichrovaná) a tolik si můžeš půjčit.

To pojištění tuším nebylo na domácnost jako takovou (vybavení), ale spíš na vlastní nemovitost - my měli na barák něco jako proti pádu stromu, pádu letadla, zásahu bleskem, větru atd. Ale to by věděl Jim palec.gif

Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo, jaký jsou podmínky pro hypotéku? Respektive asi takhle... půjčit si určitou částkou na konkrétní byt s tím, že dáme určitou hotovost. Oni mi tedy spočítají na kolik let a jakou částku měsíčně budu splácet. Ale co je nutné ještě mimo hypotéku? Nějaká ta nutnost si založit životní apod., či nějaké jiné výdaje atd.? A co třeba, pokud chci něco navíc na kuchyň? Ta hypo lze navýšit, nebo si na to musím vzít další nějaký obyč. úvěr či nechat bokem a dát do základu hypotéky méně?

Měsíčně pak splácím co všechno mimo splátku hypotéky (služby za vodu, elektřinu, plyn apod. nemám namysli - to je samozřejmost).

A měnil jste někdo trvalý bydliště? Změna funguje jak?

Cau,

Ja na toto mam hypotecniho maklere, ktery mi dela propocty.

Jestli chces doporucit, posli sz.

Odkaz ke komentáři

Zdarec, po vyhlédnutí bytu zajdeš do banky nebo rovnou kontaktuješ jejich odhadce - většinou bývá na stránkách uvedený. Dneska už zajištění hypo mít nemusíš, banky to nevyžadují. Nebo je to asi co banka to originál :) Každopádně ale je lepší mít jak pojištění nemovitosti (tam si můžeš pojistit buď jen samotnej byt a nebo k tomu dopojistit domácnost na určitou částku) a zavinkulovat životní pojištění - pro případ smrti, částečné invalidity, trvalé invalidity... Nejlepší je tohle všechno řešit před fin. poradce, kteří se v tom orientují. Hypo si navýšit můžeš na věci, které jsou pevně spjaty s nemovitostí, tzn. kuchyň, rekonstrukce koupelny, elektřina, okna atd... Žádnou další půjčku si brát nemusíš.. No a trvalé bydliště změníš na základě nájemní smlouvy, kde máš povolení o zapsání trvalého pobytu a nebo na základě listu vlastnictví z katastru nemovitiosí...

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...