Přejít na obsah

Velka spotreba AGU

Doporučené příspěvky

Cim to bude?Je to Audi A3 1,8 T AGU,zaclo to hodne zrat,uz nejakou dobu.Driv to auto zralo 7 litru i min se dalo,jezdi s tim zenska a ted to zere 11 a mozna i vic.Plno hadic vymeneno a stale to zere.Nevim jestli lambda nebo co uz.Auto jinak ale jede super jen je to strasne bohate a i to jde strasne citit benzinem jak je nastartovane.Chybu to pise 00561 Prizbusobeni smesi-prekrocena mez adaptace.Auto nema Kat,je tam turbo z S3,sportovni vlozka filtru,Blow jinej,je to chiple.Ale tohle vse tam uz bylo,kdyz se to dovezlo z Nemecka a zralo to normalne.

Odkaz ke komentáři

Mne na octavii AGU r.v 99 vypisuje tú istú chybu, aj žere tak jak píšeš. Vymenil som lambdu za novú a stále. Pri prudkom pridaní mi zdusí motor, potom cukne, alebo aj strelí a ide jak besné. Už mi to zožralo aj nervy a neviem si s tým rady tiež. Ale v tvojom prípade bud lambda, alebo váha zduchu. Najjednoduchšie by to bolo vyskúšať z iného AGU motora, jedno, prípadne aj oba a uvidíš.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

čínská váha mi dávala špatné hodnoty - pravidelně kolem 1900ot to zacukalo. Jinak jelo OK.

a ja se rovnou zeptam jak se pak pozna takova spatna vaha vzduchu?kdyz teda neco dava ale ne spravne -tudiz chybu nenapise a jen obcas cukne kdyz budeme brat ze je teda nakonec spatna.staci ji tedy odpojit a ridici jednotka nahradi nejaky signal v nouzi a pak necukne v celem rozsahu otacek?da se takhle vyzkouset?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak uz me to auto sere jak to zere.Natankoval jsem plnou a ujel 100km a zas dotankoval a 11 litru a smrdi to jak prase benzinem.Mam pujcenou druhou vahu,ale stejne to furt zere.Tak nevim jestli tu lambdu nebo nechat jeste otestovat vstrikovace?At nekoupim lambdu a ono to nepomuze.Jeste kouknu jestli to pise furt tu chybu.Dnes se mi zdalo,ze se to trochu pridusilo kdyz jsem pridal plyn.Fakt uz nevim.Co poradite?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak ted vytahnu vstriky a necham je zmerit a vycistit a jsem zvedavej.Protoze uz me ta spotreba sere.A kupovat novou lambdu,kdyz mi nikdo nedokaze rict,ze je v haji a to same vaha,ale tu jsem daval i druhou tak to se mi teda nechce.Ted se to celkem nekdy pridusi,kdyz prudce pridam v urcitech rychlostech.A taky kdyz je to studene,rano to treba startuje tak to nastartuje a zdechne to hned,pak uz ne a teple taky ne.Ale ta spotreba je hrozna.Prece to neco musi byt,vzdyt to neni tak slozitej motor ten AGU.

Odkaz ke komentáři
Guest Dr.Xander

Včera jsem dojel domů bez výkonu, auto jelo na 3 válce, smrad po benzínu. Na Vagu to psalo přesně tuhle chybu "00561 Prizbusobeni smesi-prekrocena mez adaptace."

Výsledek = vadná zapalovací cívka na druhém válci.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Dobry den, opravdu nikoho nic nenapada byl jsem na diganostice a nic :( |Vse v poradku tak a ted babo rad. :)

vyloucit mechanicky stav a pak elektro.-vlastni zkusenost-prirezle oba pisty v prednich brzdach,nevracely se a trochu drhli,pomalu dvojnasobna spotreba ale diagnostika nic neukazala-pokud ani u vas tak prvni vec co vas nic nestoji-vsechna ctyri kola se toci volne?nepribrzduji kola?nevazne rucni brzda?geometrie se nijak vice razantne nezmenila?nedavnym narazem,dira,obrubnik apod-jede auto z kopce volne nebo zpomaluje?ma motor jak "dychat"?pruchodnost nasavani,filtr vzduchu cisty?

Odkaz ke komentáři

aausek:

Díky za pomoc postupuji podle Vašeho návodu. Soustředím se jak na mechanickou část tak na elektro. Zatím jsem zběžně prohlížel hadice a testoval auto z kopce a zatím vše v pořádku. Ještě ty kola můžu sundat a zatočit. Tak jsem začal měnit: filtr vzduchový, a teď se chystám na svíčky a pak budu postupovat dal...Kdyby Vás ještě něco napadlo pište rad si přečtu něco co by mi pomohlo.

Odkaz ke komentáři

Kola nesundavat!staci jen zaklinovat auto proti posunu,zvednout na hever jedno kolo az bude odlehcene odbrzdit nebo vyradit a rukou protocit,vsechny se musi protocit samovolne stejne,cca stredni silou se protoci 1x cela otacka kola vpredu,vzadu jde lehceji,nesmi tam byt vyrazny odpor,jako ze se hned zastavi nebo jedno je volnejsi a druhe tuzsi oproti druhemu na stejne naprave.

A pokud se chytneme te prvni hlasce ze adaptacni mez je prekrocena-neznamena to vzdy lambdu ale taky ze se neco deje pred ni a lambda uz to nedokaze zpracovat-cinknul jsem znamemu ze servisu a co se tyka koncernu vw tak toto na me vysypal:

nizke adaptacni hodnoty:

netesne vstrikovace,prilis vysoky tlak na palivu,stale otevreny elektromag.ventil,vadna vaha vzduchu vadne vyhrivani lambdy

vysoke adaptacni hodnoty:

prilis mnoho falesneho vzduchu v sacim potrubi,ucpany vstrikovac,nizky tlak paliva,falesny vzduch mezi vahou a skrtici klapkou,netesnost na vyfuku pred lambdou,vadne vyhrivani na lambde +znecisteni na lambde

extremni spotreba:vaznouci brzdy,vadne-spatne zvolene svicky,cidlo teploty vody,lambda stara-znecistena

Odkaz ke komentáři

Skoro vse co pises,ze ti kamos rekl co to muze byt tak by ale u vetsin zavad auto normalne nejelo.Uz mi to dokonce zadnou chybu zatim nepise,ale proste zere.Ted jsem odpojil lambdu tak uvidim jestli nejaka zmena.Jinak vahu jsem testoval dokonce tri,hadice natlakovany a spatne vymeneny,vstriky vycisteny a ok a nove gumicky,tlak paliva jak ma byt takze regulator a cerpadlo ok,cidlo teploty nekdy driv davano nove.Ted jsem zjistil ze sel kour z pod kapoty tak jsem kouknul a jde to nekde od svodu nebo tam proste.Ale neni poznat uplne kde presne.Bud tesneni nebo praskle svody nebo i turbo.Uvidim.Jo a svicky jsou origo a maji najeto tak 20 tis.Jine nez origo bych tam ani nedal.Denzo atd,nefunguje to jak ma

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Skoro vse co pises,ze ti kamos rekl co to muze byt tak by ale u vetsin zavad auto normalne nejelo.Uz mi to dokonce zadnou chybu zatim nepise,ale proste zere.Ted jsem odpojil lambdu tak uvidim jestli nejaka zmena.Jinak vahu jsem testoval dokonce tri,hadice natlakovany a spatne vymeneny,vstriky vycisteny a ok a nove gumicky,tlak paliva jak ma byt takze regulator a cerpadlo ok,cidlo teploty nekdy driv davano nove.Ted jsem zjistil ze sel kour z pod kapoty tak jsem kouknul a jde to nekde od svodu nebo tam proste.Ale neni poznat uplne kde presne.Bud tesneni nebo praskle svody nebo i turbo.Uvidim.Jo a svicky jsou origo a maji najeto tak 20 tis.Jine nez origo bych tam ani nedal.Denzo atd,nefunguje to jak ma

mozna to bude prifukovat falesnej vzduch na lambdu,sahni na studenem aute na svody a vyfuk,vsechno osahej a tam kde te to uspini od sazi tam je to netesne,pri nastartovanem strc hadr do konce vyfuku ,utesneny vyfuk ti zhasne motor netesny ti vyvali kour tam kde to fouka

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...