Přejít na obsah

Olej na motoru - unik

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Chtěl bych se Vás zeptat co to může být. Dne jsem si po dlouhé době prohlížel svůj motor u O2 2.0Tdi 16V a zjistil jsem že mám spodní část motoru od oleje, kapky na spodním krytu nebo na zemi nejsou. Čím to může být? Popřípadě cena opravy :-( Přikládám fotku.

Vím, že budu muset stejně navštívit servis :-( ale rád bych kdyby jste mě na to připravily do předu :-) aby mě pak nechytl infarkt :lool:

Mockrát Vám děkuji za vaši pomoc..

post-25833-0-98479700-1357472175_thumb.jpg

post-25833-0-31044200-1357472263_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

1. věc, počítám že to nemáš nový, takže nastříkej na to mafru a kompletně to očisti a spláchni a pak se podívej třeba za týden a uvidíš

2. Drobné úniky jsou normální dělá 90% motorů- vůbec neřešit

3. Reš to v servise a počítám, že tisíce budou lítat, práce, těsnění, šrouby, olej atd........

Já osobně bych to nedřív pořádně omyl wapkou, a pak bych to dál řešil, pokud nezaznamenáváš razantní únik oleje, neřešil bych to.

Já jednou za rok umyju motor a mám klid, sem tam vždycky něco je (drobné rosení), ale nesmí to prokapávat na zem, pak už je to dost.

Odkaz ke komentáři

Zdravím Tě

Ano, auto jsem kupoval použité, ale top stav. Olej tam nebyl, tedy aspoň jsem si ho nevšiml. Najel jsem už cca 5000km, najeto má už 124000km. Vím, že nějak drobné úniky jsou v pořádku, ale u tohodle auta se docela bojím :blink: Taky mě napadlo to umýt wapkou, ale toho se dost bojí, myslíš, že voda neudělá nějakou neplechu??

Příští týden v sobotu jedu do servisu škoda na výměnu oleje v DSG tak se na to zeptám, ale moc radost nemam.

Odkaz ke komentáři

No nesmíš to moc hrotit ve škodovce budou chtít dělat tesnění pod víkem atd. Je to na tobě, já má taky TOP stav, ale pokud už to má něco najeto, vždycky se to někde objeví, kupoval jsem auto ketré mělo 90tis a tak to trochu mělo. Jinak když jsem u toho, tak v těch místech co ukazuješ, se to nedá ručně vytřít a při vyndávání vložky filtru, tam vždycky něco nakape, maj to tak blbě udělaný díky tomu sání. Takže zbytečně neplaš a řeš to v klidu. 

P.S. pokud budeš ve škdovce s normálním technikem, tak ti řekne to stejný.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No ja osobně bych to doma wapkou určíte nemyl už z důvodu dost náchyln e El. Já si ho nechám jednou za rok umýt v servisu škoda cena je velmi přízniva a mam jistotu že mi motor nastartuje

Odkaz ke komentáři

Taky jsem to myl Wapkou. Bez problému, jen musíš dát pozor, abys proudem "neštrejch" o chladiče...ale to platí všeobecně, u všech motorů. Jinak když jsem auto koupil, nastříkal jsem motor Arvou, nechal deset minut a pak prolil wapkou. Vystříkal jsem blatníky za světlama, prostě kam to šlo. Nechal jsem to půl hodinky okapat a nebyl jedinej problém. Jestli jsi auto koupil a chystáš se čistit, odšroubuj šrouby podběhů u předních kol a vypláchni kapsy, budou plný sra....bordelu. Mrkni sem

Odkaz ke komentáři

Zdravím Vás, tak dnes jsem přijel ze servisu ohledně výměny DSG oleje , prohlížel motor a ten únik oleje je že se musí udělat nové těsnění u filtru oleje, které prosakuje , dále těsnění pod víkem motoru, takže žádný velký problém, jsem si oddychl :-)

Jinak ohledně té wapky, prý se toho nemam bát, akorád trošku bacha na altík a vyhnout se okolo baterky.... Takže v týdnu to owapkuji :rolleyes:

Jinak jsem se chtěl zeptat, na diagnostice to ukázalo jednu chybu ohledně rádia , je pravda, že v rádiu mám strašně špatný signál :blink: a tak jsem se chtěl zeptat zda někdo nevíte co to je za chybu, viz obrázek...

Servisák nevěděl, protože elektrika není prý v jeho možnostech.. Děkuji za odpověď

post-25833-0-37782200-1357999935_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...