Přejít na obsah

Při udržování rychlosti v 1500-2200ot./min cuká,škube...

Doporučené příspěvky

Guest Richard 8648

Zdravím všechny AEEčkaře, mám takový delikátní problém. Auto je v pohodě všechno fajn ale jen do chvíle než se ohřeje na teplotu sepnutí LPG. Poté začne při udržování rychlosti cukat a všeljak škubat jakoby tam nešel proud či směs. Měl jsem to v servisu kde mi řekli že je to škrtící klapkou tak se tam dala nová klapka a nepomohlo to tak mi ještě vyměnili čidlo teploty a taky to nepomohlo. Dělá to jak na LPG tak na benzin. Potom co to udělá poprvý přestane držet volnoběh a chcípe. Dělá to v rozmezí 1500-2200 ot./min . Jinak když přidávám a nebo už mám vyšší otáčky tak v pohodě. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Měl jsem ten stejný problém s tímto motorem (AEE 1,6 55kW ) Vzhledem k tomu, že opravuji všechna auta a zkoušel jsem vyměnit vše ( nové díly ), mi to nedalo spát. Testery i počítač žádnou závadu nezjistil. Nakonec jsem vyměnil nový rozdělovač z náhradní výroby a namontoval použitý originální rozdělovač ze Škoda Felicia 1,6 55kW ( AEE ) a již půl roku jezdím bez jakéhokoliv cukání a zhasínání motoru. Může to být i jiná závada, ale stačí si jen půjčit rozdělovač do nějakéhé kolegy a máš jistotu.

Odkaz ke komentáři
Guest Richard 8648

No ale když vyměním rozdelovač tak musim nastavt predstih a to neumim a ani na to nemam potrebne nářadí. Nebo znaš nejakej figl jak na to? Mám možnost zkusit rozdeovac z felicie AEE ale netusim co vse je k tomu treba.

Pošli mi Tvoji adresu na mail a já Ti napíší přesný postup. Měl by jsi to zvládnout. richard.sisak@seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Nemohl by si mi ten postup poslat taky, docela by se hodil. Někde tady na fóru sem se dočetl, že si snad ŘJ předstih nastaví, ale zdá se mi to jako pitomost, když je tam klasika rozdělovač.

mail: k.mirda@atlas.cz

Díky moc!

Pošli mi Tvoji adresu na mail a já Ti napíší přesný postup. Měl by jsi to zvládnout. richard.sisak@seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny co jste se aktivně zapojili do soutěže o 4 bludišťáky :-D . Tyto bludišťáky získává uživatel Richard 8648 který správně odpověděl :). Ano všechno bylo rozdělovačem který jsme včera vyměnil a je po problému. Zatím sice jen nastaveni mechanické a v týdnu i diagnostické. Mátě někdo zkušenosti s nastavením předstihu pomocí VAGu?

Odkaz ke komentáři

Zdarec lidi,vím že to není k tomuto tématu ale nevíte čím může být to že se mi občas (obzvláště když je mráz) při prvním startu jakoby zasekne startér a jak se zasekne tak mi zhasne komplet palubka a celá se mi smaže. Druh pokus už normálně chytne na otočení. A je možný že by se mi smazali i hodnoty z jednotky jako nastavení klapky atd. ? Baterka je stará cca rok a čtvrt.

Odkaz ke komentáři

ten problém som mal aj ja prvý štart bol taký že akonáhle zapadol pastorok tak štartér spomalil až zastal a potom sa znova rozbehol pravdaže hodiny 0:00 aj km ,druhý pokus v poho ,riešil som to výmenou štartéra a odvtedy mám pokoj , ak si dobre spomínam tak máš v rodine ešte feldu s 1,6kou tak skús vymeniť štartér či sa niečo zmení

Odkaz ke komentáři

Zdarec lidi,vím že to není k tomuto tématu ale nevíte čím může být to že se mi občas (obzvláště když je mráz) při prvním startu jakoby zasekne startér a jak se zasekne tak mi zhasne komplet palubka a celá se mi smaže. Druh pokus už normálně chytne na otočení. A je možný že by se mi smazali i hodnoty z jednotky jako nastavení klapky atd. ? Baterka je stará cca rok a čtvrt.

mám stejný problém, když mi to udělá, rozhodí se mi škrtící klapka a otáčky kolísají. Mám rok a půl starou baterku. Říkal jsem si, že to bude baterkou, ale ten startér mě nenapadl.

nový startér je relativně dost peněz http://www.cc-autodily.cz/spoustec-motoru-octav-1-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA

http://www.skoda-dily.cz/eshop/004009215-starter.html

Odkaz ke komentáři

a v den ,ked mozes normalne nastartovat na prvykrat, nesvieti ti pri startovani aj ABS??? lebo ABS musi zhasnut a pri startovani s klucikom nesmie zasvietit, ak svieti pocas startovania ,mas slabu baterku,,,mne to tak robi teraz...a ked uz je fakt vymlatena, tak mi len pootoci starterom, zhasne palubovka ,zresetuju sa hodiny, a TRIP kilometre..a na druhykrat uz chyti ..u mna to je 100 percent baterkou, dam ju potom nabit a mesiac dva drzi v pohode a potom zas zacne, nedrzi si uz kapacitu, takze musim novu kupit.

Odkaz ke komentáři

to s ABS som si nevšimol či mi to svieti aj pri štartovaní zajtra ráno pozriem , k tomu štartovaniu mne to robilo aj v lete len mi nenulovalo hodiny ale pri mrazoch to už sem tam urobilo , pritom uhlíky ok púzdra ok tak asi vinutie na rotory alebo stýkač neviem ale po výmene štartéra všetko ok

Odkaz ke komentáři

duke_luke pri štartovaní sa mi vždy rozsvieti ABS a chytí na šup tak zo slabým akumulátorom to nemá nič spoločné si myslím . igulka ja som kúpil cez bazoš Bosch asi ten http://www.cc-autodily.cz/spoustec-motoru-octav dolu je plno veľa typov aut z ktorých by to sadlo tak len nájsť niekoho kto by ti ho dal na vyskúšanie , JacobHot felicia v zozname nie tak sorry za zlú radu je tam asi iný typ štartéra ;)

Odkaz ke komentáři

Tak chlapáci, nové poznatky k původnímu problému. Měl jsem auto v servisu na seřízení předstihu a tam mi řekli ne moc příznivé věci. Rozdělovač jsem měl nastavenej na 28° místo 7°který by mě mít ale to mě netrápilo. Řekli mi že když ho nastavili na 7°tak to vůbec nejelo. Tak to nastavili nějak na optimal a řekli mi že mám v háji klapku páč u ní nejde provést základní nastavení. Mezitím mi přišel kabel na diagnostiku a tak jsem si hrál a (než jsem to rozchodil tak byl zase týden v háji). Auto jsem napojil pohoda a pomoci VAG-Scope jsem se podíval na chod klapky. A i když jsem sešlápl plyn a hned jej pustil tak neudělala pravidelný jehlan v grafu ale byly tam schody. Nebylo to pokaždý ale bylo to dost často. Párkrát mi udělala krásný jehlan ale schodiště převažovalo :(. A teď co se týče té klapky je to 2 a půl měsíce stará replika (provizorní řešení). Je možný že by byla vadná už z výroby? A je možný že základní nastavení jim nešlo protože i kdyz je plyn na volno tak má úhel otevření 5,8°. Klapku doma mám sice z felicie ale mám takže jí tam o víkendu dám a uvidím. Co vy na to pánové?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...