galaxy99 Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Ahoj tak mam octavu 1.6 74kW AEH 1997 a muj problem tkvi v tom, ze pri prerazeni rychlosti s vyslapnutou spojkou, plyn porad reaguje jako by byl stale seslapnuty (cca 1-2sec) cili zni to to asi tak jako bych v kazdem mezikvaltu slapnul na plyn... Dale na neutralu kdyz seslapnu plyn tak se pomalu vraci do normalu. Obcas otacky zustanou vyset na 2000ot cca 5-6sec a pak klesnou na 850ot... Již jsem měnil: váhu vzduchu, škrtící klapku, trubka sání. prosím poraďte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 nepřisává to někde falešnej luft ?? skouknul bych podtlaky a tu černou hadici co de od filtru do klapky jestli neni někde prasklá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Přisává ti to falešný vzduch, měl jsem taky tento problém a pomohlo mi přetěsnění sání. Kup 4 ks horního těsnění http://www.cc-autodily.cz/tesneni-saciho-potrubi-5 a 4 ks spodního těsnění http://www.cc-autodily.cz/tesneni-saciho-potrubi-3_3 a měl bys mít klid. Jinak tu trubku sání myslíš co je mezi škrtící klapkou a váhou vzduchu? Pokud ano, tak tam problém už nebude... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 Přisává ti to falešný vzduch, měl jsem taky tento problém a pomohlo mi přetěsnění sání. Kup 4 ks horního těsnění http://www.cc-autodily.cz/tesneni-saciho-potrubi-5 a 4 ks spodního těsnění http://www.cc-autodily.cz/tesneni-saciho-potrubi-3_3 a měl bys mít klid. Jinak tu trubku sání myslíš co je mezi škrtící klapkou a váhou vzduchu? Pokud ano, tak tam problém už nebude... :) Tu trubku mezi klapkou a váhou mám novou zkusím to těsnění zatím děkuji kam patří ty těsnění? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 6, 2013 Sdílet Odesláno Únor 6, 2013 To těsnění patří do sání co je na motoru vit. foto ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 To těsnění patří do sání co je na motoru vit. foto ;) moc děkuji objednám a uvidím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Dnes vyměněno a problém stále nevyřešen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2013 Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Tak to je škoda, že to tím nebylo :( , ale aspoň máš o jednu možnou příčinu méně. Podle mě to ale stále způsobuje přisávání falešného vzduchu... Co těsnění mezi motorem a krtící klapkou to nemůže být špatný? (toto je asi ono) http://www.cc-autodily.cz/tesneni-skrtici-klapky-4_4?brand=SKODA&model=OCTAVIA nebo mě ještě napadá, jestli se neseká plynové lanko :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Ještě zkusím to těsnění a pak asi končím a nechám to tak. Štve mě že auto při rozjezdu se dusí a má snahu chcípnou musí se přidat více plynu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2013 Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Na diagnostice jsi to měl? Tak mě ještě napadá, škrtící klapku jsi dával originál nebo čínu? Jinak se dá koupit i takový sprej, který se při běžícím motoru stříká na různé spoje a když se motor začne dusit, tak tam si to přisává falešný vzduch (tak to zjišťoval mechanik u mě) ;) , co je to přesně za sprej nevím, ale asi něco na bázi dusíku (když to potom motor nasaje, tak se začne dusit)... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Na diagnostice nic není, klapka je originál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2013 Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Takže u klapky by problém neměl být a když diagnostika taky nic nehlásí, tak to je blbý :( , ale pořád sázím, že si to někde přisává :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 nejspíš jo, ale kde budu bádat a hledat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 8, 2013 Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 Zkus se poptat někde v autodílách, jestli nemají ten sprej na zjištování falešného sání vzduchu (buď se po tom motor začne dusit nebo se naopak zvýší otáčky, to přesně nevím...) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Únor 8, 2013 Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 (upraveno) de použít sprej na čištění brzd a pokud to někde přisává tak se zvednou otáčky napadá mi jak je na tom benzínovej filtr ten pod autem ? dale není možný že se vysypal katík či nákej díl vejfuku a přicpe to odtah spalin? a ta klapka dali ste jí po výměně do základního nastavení? Upraveno Únor 8, 2013 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2013 de použít sprej na čištění brzd a pokud to někde přisává tak se zvednou otáčky napadá mi jak je na tom benzínovej filtr ten pod autem ? dale není možný že se vysypal katík či nákej díl vejfuku a přicpe to odtah spalin? a ta klapka dali ste jí po výměně do základního nastavení? Klapka čištěna a při stříkání spreje se motor spíš udusí. Klapka resetována. Napadla mě lamba zda to nedělá ona. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 nové těšnění pod klapkou a stále stejné, ale zjistil jsem že občas neukáže budík teplotu vody nemůžeto dělat to čidlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Když ani teď se to nezlepšilo, tak to asi falešným vzduchem opravdu nebude. To čidlo to taky může dělat, když jsem ho měl špatný (víckrát), tak mi většinou taky otáčky padaly pomalu a jednou když bylo čidlo rozbitý, tak se při teplým motoru otáčky držely dokonce na 5000ot.!!!, to se nedalo jezdit... Jinak jde zjistit přes diagnostiku jestli je to čidlo špatný, vyčteš si jaký teplotní hodnoty posílá do budíků a jaký do ŘJ motoru, hodnoty musí sedět, pokud je tam rozdíl, tak je čidlo KO ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Když ani teď se to nezlepšilo, tak to asi falešným vzduchem opravdu nebude. To čidlo to taky může dělat, když jsem ho měl špatný (víckrát), tak mi většinou taky otáčky padaly pomalu a jednou když bylo čidlo rozbitý, tak se při teplým motoru otáčky držely dokonce na 5000ot.!!!, to se nedalo jezdit... Jinak jde zjistit přes diagnostiku jestli je to čidlo špatný, vyčteš si jaký teplotní hodnoty posílá do budíků a jaký do ŘJ motoru, hodnoty musí sedět, pokud je tam rozdíl, tak je čidlo KO ;) Diagnostiku mám kde to najdu ve vagu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Já diagnostiku nemám, mě to dělá kamarád (člen MiR), ale co si pamatuju, tak je to někde v načtených hodnotách ŘJ motoru a nebo v hodnotách co jdou do budíků. Kdyžtak mu napiš soukromou zprávu, on ti určitě poradí jak na to ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 pokud je cidlo teploty spatne tak je chyba ulozena v pameti zavad RJ pokud tam zadna chyba nebyla tak asi bude chyba nekde jinde :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Ne vždy to tak Mišo je, určitě si vzpomeneš, že jsem měl taky špatný čidlo a chyba nebyla žádná, protože čidlo fungovalo, ale do ŘJ posílalo špatný hodnoty :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Jo jo mas pravdu tak mu postni odkaz na to cidlo od JELDY cos bral ty at si ho objedna a vymeni to neni zase tak velkej balik penez sam vis ze dost casto odchazi sam jsem taky menil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 9, 2013 Sdílet Odesláno Únor 9, 2013 Takže čidlo je toto: http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-dvojite-5_5 , doporučuji brát jen originál, protože druhovýroba stojí za prd a co ještě doporučím, tak ho nechodit kupovat do Škoda salonu, tam stojí 700,-!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 10, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2013 Takže čidlo je toto: http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-dvojite-5_5 , doporučuji brát jen originál, protože druhovýroba stojí za prd a co ještě doporučím, tak ho nechodit kupovat do Škoda salonu, tam stojí 700,-!!! OK děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
galaxy99 Odesláno Únor 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2013 Čidlo teploty vyměněno a problém stále stejný, ale přišel jsem na to že při vyšších otáčkách třeba mezi 3a4 to nedělá. Při rozjezdu musím přidat více plynu auto se dusí. Už nevím co dál možná zkontrolovat ještě ten výfuk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mausek Odesláno Březen 12, 2013 Sdílet Odesláno Březen 12, 2013 taktez + pretesnene vstryky.zeptam se te jeste konkretneji:motor studeny a 20vterin od startu se chova jako normalni a pak zacne byt zpozdene?a pri brzdeni motorem a vyrazeni spadne az na 400ot a pak se stabilizuje?nebo jsi uz pokrocil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martin131 Odesláno Září 12, 2016 Sdílet Odesláno Září 12, 2016 Ahoj, máte někdo nějaké nové poznatky s tímto problémem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.