Přejít na obsah

Hůře řadí obcas

Doporučené příspěvky

Čest praci,

je to uz tyden, co mam meho prvniho octaviuse, poprve v zivote nafta, tak se seznamuji a neco me trosku tizi a strachuji se.

Nekdy se mi nepodari napoprve narazit pri rozjezdu 1prevodovy stupen, jakoby nedosedne uplne a neco tomu brani. Musim vzdy uplne pustit spojku a znovu seslapnout a to uz to jde. Nemuzou byt spatne nejake synchrony nebo neco takoveho? Vyjimecne se to stane u druheho prevodoveho stupne, jeste vyjimecneji u trojky.

(abych doplnil, najezd ma poctivych cca 295 000km, chipovano v cca 150 000 na z 81kw na 107kw)

Dekuji Fšem :)

Odkaz ke komentáři

Jednička synchron nemá, zkus při řazení jedničky (když ti teda nejde) pomaličku povolovat spojku. Krásně ti zapadne.

Tužší řazení mám oproti mladší ochcávě taky. Proto chci zkusit dát nový olej do převodovky. Mělo by se to zlepšit.

Aha, dekuji za radu.

Dle exel zaznamu, ktery je veden od 150 000, kde je uvedena vymena vseho pocinaje zarovkou neni zadna zminka o vymene oleje v prevodovce, zamerim se na to, snad to pomuze, uskodit snad nemuze. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jednička synchron nemá, zkus při řazení jedničky (když ti teda nejde) pomaličku povolovat spojku. Krásně ti zapadne.

Tužší řazení mám oproti mladší ochcávě taky. Proto chci zkusit dát nový olej do převodovky. Mělo by se to zlepšit.

Tak jsem dnes zase pojezdil tak 100km kolem a v praze a porad tem samy problem. Uz se pomalu pokazde strachuji, ze jak padne zelena, prijde to znovu a uz se psychycky pripravuju. To neni dobre. :wallbash: Podle rady jsem treba poustel malinko spojku a zapadla. Nekdy v prubehu dne zase taky zapadla, ale sla pres zuby. Nekdy, kdyz zaradim, tak to jde okamzite, ale taky pres zuby a halvne tam ta jednicka vleti uplne sama bez zadneho odporu, jen lehce skrtne o zuby. Ze by ty tahla?

Odkaz ke komentáři

obětuj ty kč a nalij tam originální olej do 6q převodovky, rozdíl určo poznáš, já už to dělal 2x 100 a 180 tis a vždycky je to nebe a dudy

doživotní náplň to je, ale nikdo už neřekne kolik je ta životnost :D

Ano, to jiste. Ja jen, jestli to dle mych indicii nemuze byt neco jineho :palec:

Dekuji.

Edit: proc pro 6q prevodovny, proc ne na 5ti stupnovou?

Odkaz ke komentáři

:lool: Neviem co tu riesis!!!:lol:

Vymen olej v prevodovke naklady 1000kc komplet olej+vymena. Treba dodrzat len normu pre prevodovy olej VW 501.50

Za 1000kc nekupis novu prevodovku.

Tu mas fotku prev. oleja vymena pri 150 000km.

post-287-0-62902900-1361379183_thumb.jpg

ale vzdyt ja neresim cenu, jen jsem se ptal na rozdil oleje pro 5stupnovou a 6ti stupnovou prevodovku, kdyz v predeslem prispevku doporucil 6q :pivo:

Odkaz ke komentáři

:palec: Olej v prevodovke si vymenis aj sam na parkovisku pred panelakom. Potrebujes len 17 imbus.

Ale najprv povol nalievaci srob az potom vypustny.B)

OK, ja to testnu v -5 :lool:

Jen prosim prozrad, cim je uchyceny kryt motoru a na kolika mistech tak asi? Ono pod heverem to tezko hledat...

Odkaz ke komentáři

a ten z odkazu je ten za který to všichni mění ;), ten do 6q, bohužel jak vidiš sám ani na jednom eshopu není nic moc konkrétního k daným olejů uvedené, jen originál a číslo z etky, žádné api, žádné normy výrobců

a neboj o olejích něco malinko vím :D

Odkaz ke komentáři

v tom případě bys ten olej neměl měnit! výrobce tvrdí že je doživotní :rolleyes:

ano internet je plný nesmyslů, ale občas tam chodí i lidi jako Huml, jezdím do servisu k nim 6 let, už mám 2x vyměněnou náplň za 6q olej a jsem moc spokojen, stejně jako mnoho dalších, kdo do RF jezdí

ale ano, to je pouze můj názor

Upraveno uživatelem Jim
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...