Harryho Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 Čest, prosim, mam octáviuse pouze tyden a teprve se seznamuji. Snad jem zvolil odpovidajici sekci, odpovedi jsem nanasel. Jedna se mi o cervenou diodu na dverich ridice, co vlastne indikuje jeji blikani? Co vim, tak auto alarm nema, po zamknuti se rozblika, ale ne vzdy! Prevazne po zamceni blikat nezacne. Auto ma dalkove centralni zamykani dodelane, ale to asi nema vliv, protoze kdyz zamknu klicem, taky neblika. Děěkuji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas_TDI Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 SAFE LOCK - auto nejde otevřít ani zevnitř. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Harryho Odesláno Únor 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 SAFE LOCK - auto nejde otevřít ani zevnitř. Aha, dekuji. Jak si mam ale vysvetlil jeho obcasne aktivovani. Nejsem si vedom, ze bych to nejak ovlivnoval, ani to snad nejde ne? Nedochazi mi ani smysl nemozneho otevreni zevnitr (nebo pootevrene okynko zapomenute a ruka smatralka?) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas_TDI Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 jj asi tak ...... když zamkneš poprvé měla by kontrolka blikat a safe lock je zapnutý, při druhém zmáčknutí zamknutí se safe lock vypne a kontrolka nebliká, a když zamkneš znovu tak se zas zapne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 Jak už ti napsal Lukas, když dioda bliká, tak se auto po zamknutí přeplo do SAFE LOCKU a nejde otevřít ani zvenku ani zevnitř (ochrana proti zlodějům). To že se stává, že ti po zamknutí dioda nebliká, způsobuje chyba některého ze zámků (špatný mikrospínač nebo studený spoj na tišťáku v zámku), je to častá nemoc octávek, ale dá se v domácích podmínkách lehce opravit (pokud jseš aspoň trošku zručnej) ;) , vícenásobné zamykání na to podle mě nemá vliv, aspoň u mě to tak nefunguje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 Myslím že jsem někde četl, že se dá aktivovat dvojitým zamknutím (ale musí se to tan nastavit v komfortce - taky to nejde u všech.) Mě osobně to blbne taky, ale když nekolikrát zamknu po sobě, tak se to rozbliká a jde to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 18, 2013 Sdílet Odesláno Únor 18, 2013 Když mě to taky blblo, tak třeba nä druhé nebo třetí zamknutí ta dioda taky začala blikat, ale s nějakým aktivováním to nemá co dělat, prostě na několikátej pokus se to přeplo (impuls prošel přes studený spoj na tištáku) do Safe Locku ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda). Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda). V tomto stavu nejde otevřít auto ani zevnitř. To by si měl uvědomovat každý, kdo někoho nechává v zamčeném autě, zvlášť pokud má okna v elektrice. Pokud by se něco dělo, tak se z auta stane past, ze které nejde uniknout... Savelock má sloužit ke znepříjemnění činnosti zloděje pokud už nějak vnikne do kabiny (třeba rozbitým okýnkem), nemá možnost zevnitř volně otevírat všechny dveře... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 S dovolením to trochu opravím :) Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda) dveře nejdou zvenčí ani zenvitř otevřít. Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda a je slyšet zvuk deaktivace safelocku). V tomto stavu nejde otevřít auto zevnitř. To by si měl uvědomovat každý, kdo někoho nechává v zamčeném autě, zvlášť pokud má okna v elektrice. Pokud by se něco dělo, tak se z auta stane past, ze které nejde uniknout... Savelock má sloužit ke znepříjemnění činnosti zloděje pokud už nějak vnikne do kabiny (třeba rozbitým okýnkem), nemá možnost zevnitř volně otevírat všechny dveře... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Harryho Odesláno Únor 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 S dovolením to trochu opravím :) Nevím jestli se něco kolem tohoto nastavuje v komfortce. Ale myslím, že standardně je - jedno zmáčknutí dálkovýho zamkne auto a aktivuje savelock (bliká dioda) dveře nejdou zvenčí ani zenvitř otevřít. Pokud zamknu a do několika vteřin (do 3s?)zmáčknu znovu zamknutí na dálkovém, tak auto zůstane zamknuté, ale vypne se savelock (přestane blikat dioda a je slyšet zvuk deaktivace safelocku). V tomto stavu nejde otevřít auto zevnitř. To by si měl uvědomovat každý, kdo někoho nechává v zamčeném autě, zvlášť pokud má okna v elektrice. Pokud by se něco dělo, tak se z auta stane past, ze které nejde uniknout... Savelock má sloužit ke znepříjemnění činnosti zloděje pokud už nějak vnikne do kabiny (třeba rozbitým okýnkem), nemá možnost zevnitř volně otevírat všechny dveře... Dekuji za reakce k memu dotazu :) Ale jen zrekapituluji, dalkove ovladani je k centralnimu ovladani dodelavane, podoba privesku. Vic k tomu nevim. Myslite si, ze to ovladani je shodne s tim, co popisujete vyse? Dnes jsem nechal auto dama, tak to nemohu overit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Únor 20, 2013 Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 Kvido27 - jo dík za opravu...já to myslel správně, ale při stylizaci a několikeré úpravě mého příspěvku jsem to měl nevědomky nakonec napsané obráceně...omlouvám se pokud jsem stihl někoho zmást... ...dalkove ovladani je k centralnimu ovladani dodelavane, podoba privesku... Odzkoušet v reálu bude myslím to nejrozumnější. Nevím jestli se nemýlím (taky teď nemám u sebe), ale principielně stejně by to snad mělo fungovat i s klíčem (otočím dvakrát za sebou do směru "zamknuto"). Centrál máš zřejmě origo, dodělávaná dálka pak jen "pouští" do drátů signál stejně jako otočením klíče v zámku - z toho mi vychází, že by to mělo fungovat i s tou neorigo dálkou stejně. Ale jestli ti opravdu dioda bliká nějak nahodile, bude problém někde jinde...třeba v nějakém zámku jak zmiňovali výše... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Harryho Odesláno Únor 20, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 20, 2013 Kvido27 - jo dík za opravu...já to myslel správně, ale při stylizaci a několikeré úpravě mého příspěvku jsem to měl nevědomky nakonec napsané obráceně...omlouvám se pokud jsem stihl někoho zmást... Odzkoušet v reálu bude myslím to nejrozumnější. Nevím jestli se nemýlím (taky teď nemám u sebe), ale principielně stejně by to snad mělo fungovat i s klíčem (otočím dvakrát za sebou do směru "zamknuto"). Centrál máš zřejmě origo, dodělávaná dálka pak jen "pouští" do drátů signál stejně jako otočením klíče v zámku - z toho mi vychází, že by to mělo fungovat i s tou neorigo dálkou stejně. Ale jestli ti opravdu dioda bliká nějak nahodile, bude problém někde jinde...třeba v nějakém zámku jak zmiňovali výše... Jasny, je to tak, overoval jsem si to od ex ex ex majitele, ktery to nechal montovat (teda fuska dohledat ty lidi :D ) Dnes jsem toho hodne najezdil po Praze a jak jsem to zkousel, tak po zamceni dalkou se auto zamkne, po druhem stisku se aktivuje SAFE LOCK (nekdy az po treim stisku . A kdyz se po cas jizdy zamknu v aute priskusnym tlacitkem, odemknu se a vystoupim, tak zase nejde pouzit dalka, az do te doby, dokud auto klicem nezamknu a nasledne odemknu, pak funguje. Ja jsem z toho uz jelito, ale to jsem jinde, nez byl prvodni dotaz. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Chull Odesláno Listopad 27, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2013 Ahoj chlapy,prosím Vás mohl by mi někdo poradit kde seženu tuto diodu?Jsem pri rozebírání tapce ji omylem ohnul a neblikala ani pri zavrenych dveri a kdyz jsem ji priklopil kolmo blikala tak jsem ji prilepil vterinovym lepidlem a prestala blikat.Tak ji musim koupit a nevim kde nemuzu to nikde dohledat nebo davam treba spatany nazev toho dilu.Dekuji moc Milan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Listopad 27, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2013 Jak už ti napsal Lukas, když dioda bliká, tak se auto po zamknutí přeplo do SAFE LOCKU a nejde otevřít ani zvenku ani zevnitř (ochrana proti zlodějům). To že se stává, že ti po zamknutí dioda nebliká, způsobuje chyba některého ze zámků (špatný mikrospínač nebo studený spoj na tišťáku v zámku), je to častá nemoc octávek, ale dá se v domácích podmínkách lehce opravit (pokud jseš aspoň trošku zručnej) ;) , vícenásobné zamykání na to podle mě nemá vliv, aspoň u mě to tak nefunguje :) Tak já mám něco podobného,ale nemám dálu.Zamknu a dioda nebliká,zamknu znova a někdy se rozbliká a někdy taky až na po čtvrté.Když se zamknu v autě, tak neotevřu dveře ze vnitř kromě PZ,ty jdou otevřít.Znamená to že ten zámek je KO ?Další závada je,že když zamknu u spolujezdce,nebo v kufru,tak se nezamkne u řidiče.Děkuji za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Prosinec 25, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2017 Taky tam kontrolku mám. Ale když jsou mrazy, tak se mi při odemknutí klíčem neotevřou zadní pravé dveře, a když opět zamknu tak to nesvítí. Musím tedy odemknout, stále se mi dveře neotevřou, tak odemknu znova a to už se mi odemkne. Poté zamknu, a už bliká. Musí být prostě odemčeny všechny dveře, aby po zamknutí, červená kontrolka blikala 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robo05 Odesláno Červenec 1, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2024 Zdravím, mne na golfe 6 keď raz zamknem auto tak dióda nesvietí, ale ake zamknem ešte raž tak sa rozsvietí, ale svietí celú dobu. Vedel by mi niekto poradiť čím to môže byť ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robo05 Odesláno Červenec 1, 2024 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2024 Zdravím, mne na aute keď raz zamknem tak tá dióda vôbec nesvietí, ale ak zamknem dvakrát tak svietí celú dobu bez blikania. Vedel by mi prosím niekto vysvetliť že čím to môže byť ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.