Guest zvoncoo Odesláno Únor 19, 2013 Sdílet Odesláno Únor 19, 2013 Nazdar pani , Chcel by som sa spitat ci by mi niekto s vas nevedel poradit alebo ma spravne nasmerovat naco sa mam skusit sustredit. Mam 1.9 tdi O2 2006 vec sa ma asi takto ked preradim na 3 stupen a som pod 1500 otackami tak mam cudny zvuk od motora take nieco zacne vrcat(chrapcat)ako ked mate nieco uvolnene a roztrase sa to ako ked mate poriadne stary a uz vysluhujuci diesel ale fakt uz pred umrtim ...aspon takto vam to skusim opisatv..fakt neviem ako by som to lepsie opisal ....hned ako sa dostanem nad 1500 tak to prestane ...to iste na 4 stupni a to iste na piatom ..jasne ze viem ze su to male otacky a nie nepouzivam ich ale mal som uz niekolko skoda a viem ze to neni ok...ide mi oto ze budem cestovat dost dlhu trasu a nerad by som keby ma nehala niekde v noci niekde v europe na dialnici ...ako ten zvuk mi nevadi bo ako som povedal pouzivam vadsie otacky a ked mam radio tak to neni ani pocut ..len chcem vediet ci mi nieco neodchadza co treba vymenit ...dikes za kazdu radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
didoop Odesláno Únor 21, 2013 Sdílet Odesláno Únor 21, 2013 Je to jasne podtacanie ... Ja osobne jazdim pod 1500 len na 1,2 stupni. A presne takto sa nici dvojhomota. Na 3ku nejdem urcite pod 1400. Jednoducho, cital som si o tom vela, ale hlavne, ako clovek ktory sa stara ku autu, si jednoducho vsimne ze podtaca motor. ja pri radeni 1-2400, 2-2100, 3-2000,4-1900 - to su max otacky a furt neklesnem pod 1500 otacok. Upozornujem ze je to laicka odpoved, ale moze pomoct. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kinjeril Odesláno Březen 14, 2013 Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 Bud zotrvak, alebo rozvody. Boli menene uz? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest draxxik Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Zdravím, přesně tenhle popis sedí na můj aktuální problém s O2 (RV 2008, typ BXE, najeto 91000km). Pokud se otáčky při řazení z jedničky na dvojku, z dvojky na trojku pohybují v rozmezí mezi 1100-1500 je slyšet "zvonivý, bzučivý" zvuk z motorového prostoru. Po vytočení nad 1500ot problém ustane. Zvuk je nepravidelný, nedá se přesně říct jestli to dělá po vyšlápnutí spojky, problém je vždycky když jdu lehce za plynem z nižších otáček. Někdo nějaký nápad? //zvoncoo: vyřešil si to nějak? Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 Jezdíš na dost nízké otáčky a likviduješ dvouhmotu. Další bude regulace turba která zatuhne. Já jezdím abych skoro u každé rychlosti kromě 1st měl 1700ot/min. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Březen 1, 2014 Sdílet Odesláno Březen 1, 2014 Nezlobte se na mě ale mám taky takový problém ale koukám že tady každý chytrák radí jak a za jakých otáček se má řadit ale co je to za problém či co odchází a co by se mělo vyměnit toho sem se tady nedočetl.A proto znovu žádám o radu ví někdo co to je a jak to odstranit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Jestli máš ještě ten problém tak já ho už vyřešil. Drnčení dělá nasávání vzduchu do boxu hned v místě co ti jde vzduch od předu do té zahnuté trubky tak ta trubka a plasty jsou lehce volné a při určitých nižších otáčkách se to rozvibruje, stačí plochy které se dotýkají oblepit (vypodložit) a je po drnčení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BC123 Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Jestli máš ještě ten problém tak já ho už vyřešil. Drnčení dělá nasávání vzduchu do boxu hned v místě co ti jde vzduch od předu do té zahnuté trubky tak ta trubka a plasty jsou lehce volné a při určitých nižších otáčkách se to rozvibruje, stačí plochy které se dotýkají oblepit (vypodložit) a je po drnčení. Ahoj. Řeším ten samý problém a je to opravdu těmito plasty. Teda alespoň u mě také... Stačí je přimáčknout a motor motor působí o hodně klidněji a tišeji. Jen řeším čím mám plochy vypodložit. Čím si to udělal ty? Přemýšlím nad nějakou samolepící těsnící páskou ale nerad bych aby mi časem nevlétnul kousek dovnitř... Díky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobox22 Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 to BC123: neboj se to oblepit, i kdyby se něco ulouplo, pochytá to filtr. Nalep třeba něco takového, dá se to různě upravit, zmáčknout, ustřihnout a drží to tvar: http://www.kutilstvi.cz/2747-samolepici-tesnici-materialy/4541-samolepici-silikonove-tesneni-oken-a-dveri-vytesnuje-v-rozsahu-1-7mm/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Duben 8, 2014 Sdílet Odesláno Duben 8, 2014 Já to podlepil taky těsnící páskou a má pravdu když se něco utrhne tak přes filtr to neprojde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BC123 Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 to BC123: neboj se to oblepit, i kdyby se něco ulouplo, pochytá to filtr. Nalep třeba něco takového, dá se to různě upravit, zmáčknout, ustřihnout a drží to tvar: http://www.kutilstvi.cz/2747-samolepici-tesnici-materialy/4541-samolepici-silikonove-tesneni-oken-a-dveri-vytesnuje-v-rozsahu-1-7mm/ Díky pánové. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.