Přejít na obsah

ALU kola soudní znalec

Doporučené příspěvky

Příklad: koupíte si předváděcí auto, doma zjistíte že má jeden alu ráfek odrbaný lem.

Prodejce Vám řekne" To my jsme neudělali a i kdyby udělali, měl jste si pane všimnout při předání".

Což je ale těžké, když je odřenina snadno schovatelná, má-te li zájem schovávat na pár minut).

Takže běžte doprdele, na auto byla sleva, tak to (20.000 Kč) nemáme stejně z čeho refundovat.

Přikládám fotku poškozeného ráfku. Dva dny od převzetí, nepršelo, kola jsou ještě od silikonu.

Mám chuť to řešit soudním znalcem ale třeba mi potvrdíte, že mám prostě smůlu a nevyhrál bych soudní (ve)při..

Robert

ps: člověk by se prostě pos*al z mentality českých prodejců..

post-131-0-95265900-1362664086_thumb.jpg

post-131-0-25335500-1362664096_thumb.jpg

post-131-0-01111000-1362664109_thumb.jpg

post-131-0-32469400-1362664122_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Superfatty
Odkaz ke komentáři

To jako zamatlali silikonem? Aby to nebylo vidět :wallbash: Nechápu, přitom to stačilo přiznat a stejně by sis to vzal a měli by spokojeného zákazníka.

Nedokážeš vůbec nic. Kašli na to není to tak hrozné. Třeba jim ještě vynadej a vyhrožuj, chtěj slevu, ale pak si užívej nového autíčka :palec: Měl sis toho všimnou při převzetí. Poučení nedůvěřuj, prověřuj a to důkladně.

Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek

už jenom z principu bych na ně šel trochu zařvat, podle fotky gumy je vidět, že je drblá v místě drbnutýho ráfku a je to zamrdaný mastnotou. Kdyby si to udělal ty, tak ta guma vypadá jinak.

Vloni v létě jsem dal 5 měsíců starýho superba do autorizáku s naprcaným zandním nárazníkem, to že to lakovali na potřetí komentovat nebudu, ale svým neodborným parkováním jakoby přes obrubník odřeli lak na předním nárazníku na výstupkách u kol, ještě tam byly vidět otřepy plastu a barvy a tráva od obrubníku kousek od tamtud. Samozřejmě řeči, že to už bylo, ale vrchol byl když mi řekl že prej lžu. Tak jsem si k němu popošel a trošičku víc jsem mu zařval přímo do obličeje, že to přehání a že takhle se se mnou bavit nebude, pohrozil škodovkou a opravili i přední...

Odkaz ke komentáři

Ja si myslim, ze to nemohli zamaskovat tak, aby to neslo vubec videt a poznat. Auto si prebiral osobne, tudiz oni neodpovidaji za vady, ktere tam v tu chvili byly viditelne. A jakoze ta vada na kole viditelna byt musela :( Takze nejde o skrytou vadu, podle me.

Jestli to jde zamaskovat tak, ze to pri osobni prohlidce nejde videt, tak me nekdo opravte a presvedcte fotkou...

Odkaz ke komentáři

mě to příjde že ta sleva byla právě kvuli tomu kolu, akorád to teda mohli říct, mě to připomělo jak jsme s otcem kupovali ve škodovce uplně novou feldu a byla na ní sleva a řekli nám na férovku že to je proto, protože to při přepravě lehce odřeli na lemu a museli to stříkat, jenže v dnešní době už asi o "slušnýho" člověka moc nenarazíš.

Odkaz ke komentáři

No nevim nevim, ale kupoval jsi ojety auto, takze s nejakou tou kosmetickou vadou se musi bohuzel pocitat. Ted uz se to bude horko tezko dokazovat, oni muzou rict, ze sis to udelal sam, ty na druhou stranu budes tvrdit, ze to udelali oni. Je to na pytel, myslim si, ze ted uz to nema smysl resit. Jo kdyby sis toho vsimnul u predani.......

Odkaz ke komentáři

Osobně si taky myslím, že soudní cesta je velmi náročná jak časově tak finančně a výsledek přinejmenším nejistý.

Nevím, s kým jsi se v servisu bavil, ale pokud jsi to řešil jen s nějakým koncovým pracovníkem, zkusil bych majitele, popř. pohrozil mateřskou firmou, to třeba v případě škodovky funguje velmi dobře.

Ale víc to nemá cenu řešit, dřív nebo později stejně k nějakému poškození ráfků dojde.

Odkaz ke komentáři

Ted uz se to bude horko tezko dokazovat, oni muzou rict, ze sis to udelal sam, ty na druhou stranu budes tvrdit, ze to udelali oni. Je to na pytel, myslim si, ze ted uz to nema smysl resit. Jo kdyby sis toho vsimnul u predani.......

V tom bych takový problém neviděl, protože zákon připouští vyvratitelnou domněnku, která říká, že "Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.". Jinými slovy by musel prodávající prokazovat, že k poškození došlo až po převzetí.

Nicméně já bych to viděl spíše na vadu zjevnou, kterou lze zjistit bez zvláštních odborných znalostí při běžné prohlídce při zachování určité minimální míry pečlivosti, kterou lze po nabyvateli požadovat. Za zjevnou vadu by prodávající odpovídal, kdyby Tě ujišťoval o tom, že je auto bezvadné. No a i když bychom připustili, že jde o vadu skrytou, tak jde-li o věci použité, neodpovídá prodávající za vady odpovídající míře používání nebo opotřebení.

Jinak nevím, jak vypadal popis auta, případná reklama, jak je napsaná smlouva a jakým režimem se řídí (předpokládal jsem, že občanským).

Jinak když už se tu řeší odpovědnost za vady u ojetých aut, tak někteří možná nevědí, že nabyvatel už nemůže uplatňovat zákonnou dvouletou záruku, i když prodávající takovou možnost často zdůrazňují, protože tohle právo má jen první kupující, takže na to bacha.

Odkaz ke komentáři

Nezdá se ti to proto, že si pleteš záruku zákonnou (odpovědnost za vady) a smluvní :)

Ze zákona má dvouletou záruku 1.majitel, bez ohledu co na to říká ten kdo za ni ručí (prodejce/výrobce). To, že autorizovaný servis (potažmo výrobce), plní po celou dobu dvou let(nebo více), je jeho přístup k zákazníkovi :) Nejčastěji podmíněn servisní historií.

Upraveno uživatelem Jack_Reacher
Odkaz ke komentáři

Ahoj, pokud máš referenčku, tak to i s největší pravděpodobností jezdilo například v autopůjčovně (pracuju v jedné, máme mimojiné i Škodovky Supy). Tam je snad každý kolo omlácený. Pak se to vrací k dealerovi na jejich "bazar". Nicméně pokud se to snažili zamaskovat, tak jsou to šmejdi, ale teď už určitě nic nevysoudíš. Určitě jsi podepsal nějakej předávací protokol a tím je to pro ně vyřešené...

Odkaz ke komentáři

:rolleyes::rolleyes: :rolleyes: ach jo...Michale: a já ti řikám že to je z přezouvání!

S Robertem jsem denně v kontaktu a potvrdil mi to před 10min. ale třeba jsi chytřejší a dokážeš to poznat z fotky líp než my kteři to auto viděli několikrát v reálu...hm,asi jo...

Poslal jsem to na posouzení do třech pneuservisu a dva z nich se ozvali a potvrdili to.Chceš pořád tvrdit že to určitě neni z přezouvání? :wallbash:

Blby je to že Robert prostě podepsal předávací protokol kde se uvádi že to auto neni ve 100% stavu a že je ojeté a tim to je předem prohraný boj.Zachovali se svinsky! Bohužel.Škoda že jsem ten den odjižděl na Slovensko a nemohl být u toho i přesto že jsme se předběžně domlouvali že tam zajedeme společně.Takže tak.

P.S naštěsti se to dá v pohodě opravit,sice to pár dni potrvá ale bude to zase dobré.

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

nevím jestli sviňsky, prostě to tak je no :(

ono na druhou stranu i lidi sou svině a servisy mají s tím určitě x zkušeností, že si někdo něco zkurvil a chtěl to hodit na ně, bohužel......

z toho asi nepoznáš kde to vzniklo, možná v pneuservise, možná obrubník, oboje vypadá stejně........ nasere to, protože to je detail, kterej bude neustále tahat robertovo oči, ostatní si toho nevšimnou.....

Odkaz ke komentáři

Nezlobte se na mě, ale není to trošku přehnaný?? ...Já bych se v tomhle toho prodejce klidně zastal, pokud to byla předváděčka/referenčka, tak to prostě je jetý auto, ať se nám to líbí nebo ne. Proto se taky prodávají za výrazně nižší ceny, než funglovky. Takže řešit nějaký drobný škrábanečky nebo ťukanečky mi přijde mimo huh.gif

Pokud chci stav 1A, tak si holt musím zaplatit za funglovku a pak můžu řešit každou ptákovinu.

PS: Doufám, že si to nikdo nevezme osobně, ale pokud je tohle jediná vada na kráse, tak není co řešit. Oprava v řádu pár peněz palec.gif

Odkaz ke komentáři

Nebudu se tu s tebou hadat, podle me to neni z prezouvani, ale klidne si prectu vyjadreni pneuservisu. Kdyby to bylo na jednom miste, tak bych jeste pochopil vinu pneuservisu. Navic pises ze je to neodbornym prezouvanim, auto snad byla predvadecka, takze na to sahali jen ve vw servise ne,

A jak to Robert vi, ze je to z prezouvani? Vysvetli mi, v cem se tedy podle tebe lisi ty skrabance od obrubniku a pneuservisu, kdyz to tak poznas? Rikas mi tu, jak to nemuzu poznat z fotky, ale poslal si to pneuservisum, ty to snad posuzovali taky z fotky, ne? Nebo si jim poslal auto mailem ;)

Ale to je mimo tema trochu.

Odkaz ke komentáři

Lidi neblaznete, je to vazne prehnany. Jak uz tu psal Skaja, kdyz chce nekdo netknuty auto, ma si koupit funglovku. Je to proste ojety auto, takze s nejakou drobnustkou se musi pocitat. Kdyz uz je Robert takovej puntickar, tak mel pri predani auta obejit auto po kolenou a vse prohlidnout. Ted uz je holt pozde. A svinarnu bych v tom nevidel, bylo to proste ojety auto pripraveny k prodeji. Asi jako vsechny auta na prodej. Sice se v tomto pripade jedna o prakticky funglovku, ale porad je tu to slovo "prakticky". A co se toho poskozeni tyce, taky si myslim, ze je to od obrubniku. Navic se tu Michalovi pise, jak to muze poznat z fotky...... A co ty dva pneuservisy? Videli ty mistri auto nazivo nebo posuzovali taky z fotek?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...