Přejít na obsah

Klimatizace-výměna řemenu

Doporučené příspěvky

Ahoj, zjistil jsem že mám prasklý kompresor klimatizace a nechce se mi kupovat nový, protože celé potrubí je velmi zrezlé a kdybych to chtěl opravit, tak za to dam stejně peněz jako jsem dal za auto. Také je čas vyměnit klínový řemen.

Má otázka teda zní: Když koupím řemen pro motor bez klimatizace půjde mi tam dát, aniž bych musel odstraňovat kompresor a tím bych kompresor vyřadil? Kompresor bych odpojil, aby se mi nespínal. Je to reálné?

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

osobně bych koupil použitej kompresor za litr klidně i s tím potrubým (i když se ti zdá zrezlé myslím že to je dost silný a vydrželo by to) a vyměnil to, bude to jednodušší. ŘJ je dost "chytrá" a pochybuju že to půjde nějak oblbnout přinejmenším to bude hlásit chybu a bude ti furt svítit ikonka na budíkách. A řemen pro auta bez klim. tam nedáš protože se tam bude vadit ten kompresor. Kdyby si odstranil kompresor tak by to teda mělo jít, soudě podle příručky jak na to.

Odkaz ke komentáři

právě že kompresor za litr těžko někde koupim a co se týče toho potrubí tak je to fakt v háji. natlačili jsme tam trochu toho sajrajtu, jak se ti potom ukáže kde to uchází a je to tragédie. Miminálně na 4 místech se to objevilo a ne málo. To nepočítám kolik to bude ztržených šroubů než se to sundá. A budíky žádnou kontrolku klimy nemají, takže toho se nebojim:)

hotl teda koupim normální řemen a odpojim spínaní kompresoru a kašlu na to...

Dík

Odkaz ke komentáři

na netu jich pár je stačí hledat tady třeba hned první na kterej jsem narazil: http://auto.bazos.cz/inzerat/22404031/Kompresor-klimatizace-Octavia-18T.php

ale já jsem psal že by ti tam ten řemen neměl jít podle všeho, to by si musel kompresor vymontovat. Budíky nemají kontrolky klímy ale jsou tam kontrolky které svítí když je prostě nějaká závada v ŘJ motoru. A klíma má taky svou ŘJ. Ale s tím nebude problém jezdit.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...