Přejít na obsah

Ráďova ostravská 1.8TSI

Doporučené příspěvky

Máš to pěkně naleštěný..

A co se týká krádeží,to je bohužel realita.

Já sám nemám na doporučení prodejce navi a xenony,rovnou mi říkal že o ně můžu rychle přijít (sice to bylo v roce 2011,ale pochybuji že se to nějak na ulicích zlepšilo).Parkuji většinou v garáži,ale tam mi zase zmizely před pár lety AL na předchozí auto. To mi odřeli na parkovišti + někdo mi z něj ukradl nosič lyží.

Myslím,že je nás tu hodně co přišli k nějaké úhoně u svého auta.

Samozřejmě Octavia patří všeobecně k nejvíce kradeným automobilům,ale to je dáno také jejich počtem.

Nesmíš se prostě nechat odradit, jinak by si člověk tu Octávku ani koupit nemohl.

Odkaz ke komentáři

Jsem taky lesštil až mi málem ruky upadly :D

Když jsem řešil tu krádež světel na policajtech, tak říkali, že je to oblíbené zboží. Holt škodovky jsou u zlodějů oblíbené.

Jak si psal je to tím, že jich je nejvíce a taky poptávkách po dílech je určitě vysoká. Mám slušné havarijko s nízkou spoluúčastí, ale i tak nic takového nepotěší. Teď už na autě snad nemám nic co by zloděje lákalo B)

Odkaz ke komentáři

Jo Denis, auto je decentní, bo je manželka a ta mě krotí :D Hehe, však vy těď mluvíte tak a tak (prostě srandičky), ale jak bude nějaká ženská, tak budete prodávat díly z vaších autíček aby jste měli na provoz přítelkyně/manželky :D Takže asi tak. Jinak Denisi, Magnum, ty vaše káry jsou fakt TOP, líbí se mi ;)

Odkaz ke komentáři

Hele Radime ,co ženská,ale když k tomu přijdou dětičky,tak to už jsou sakra jiné finanční toky,než jen do auta....

Já si ovšem nestěžuji,a taky jsem dospěl do stadia,kdy už přemýšlím nad investicemi do něčeho co každým rokem ztrácí svou hodnotu.

Odkaz ke komentáři

Jasně, každý to má zařizené tak jak mu to vyhovuje. Já do auta neinvestuju nějaké velké části, ale občas si dopřeju nějakou maličkost pro radost - znaky, natřené třmeny atd. B) Spíše se snažím mít ho v technicky dobrém stavu, naleštěné (ikdyž tohle jde těžko) a opečované. Pokud se chci podívat na pěkně upravené auta, tak mi stačí projít zdejší fórum :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak dneska inspirován Denisem jsem se hecnul a auto umyl... Nééé, kecám :) Přijeli jsme z dovolené a auto potřebovalo očistu. Bohužel jsem začal pozdě, tak jsem stihl jen exteriér. Klasika mytí - šampón Sheron, který není pH neutrální abych připravil podklad (snad správně), pak leštěnka Dodo a vosk Sonax. Vosku bohužel jen jedna vrstva, pak mi došel. Exteriérové lišty a okna - Sonax. Konečně jdou vidět i natřené brzdové třmeny.

post-21395-0-93952900-1407005719_thumb.jpgpost-21395-0-02994400-1407005731_thumb.jpgpost-21395-0-26920700-1407005736_thumb.jpgpost-21395-0-71501200-1407005754_thumb.jpgpost-21395-0-73888400-1407005759_thumb.jpg

Jinak menší resumé. Auto mám asi 1.5 roku a najeto cca 27.000km. Průměrná spotřeba je na 8l/100km a naštěstí nepotřebovalo žádné neočekávané investice. Spíše čelím kosmetickým věcem - oděrky z parkovišť + nejnověji dárek od manželky. No co, stane se. Naštěstí to vyžehlila pěkným dárkem k narozkám.

post-21395-0-63891300-1407005801_thumb.jpg

Taky jsem se snažil přestříkat přední nárazník, ale nedapadlo to úplně dle mých představ. Bohužel ten lesk není takový jako na ostatních dílech karoserie. Taky mě štve, že nejsem schopen srovnat přední nárazník, aby lícoval :( To je bohužel pozůstatek nějakého umělce na parkovišti, který mě přibral.

post-21395-0-34810300-1407005949_thumb.jpg

Jinak celkově s autem spokojenost. Před pár dny jsme se vrátili z Chorvatska a cesta s autem byla naprostá pohoda. 1.8TSI je prostě super :)

Odkaz ke komentáři

@Stickler: Kura, ten náraznjík můžu leštit a stejně bude na prd. Nechám to tak jak to je... Stejně to zase někdo podře.

@stanmar: Ještě, že jsem neprodal, ten motor je fakt super. Já jsem diesel ani nezvažoval a jsem za to rád :) Co se týče spotřeby, tak ta je docela slušná... Však všechny pozitiva toho motoru dobře znáš ;) Kdybych kupoval znova, tak bych zvažoval i ten 2.0TSI v RSu B)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 8 měsíců později...
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Od koupě najeto 44.000km, tzn. teď mam 142.000km. Kromě výmeny chladiče klimatizace, "K" napínáku a vodní pumpy se s autem nic vážného nedělo - teď nepočítám odřeniny, menší krambol atd (za to auto nemůže). Celkově panuje spokojenost.

Teď jsem se vrátil z dovolené ze Švýcarska a auto opět nezklamalo. Průměrna spotřeba byla 7.5l/100km, což je pěkné. Cestou jsme jeli přes Německo, takže bylo možno jet rychlým tempem B)

Nějaké aktuálni foto od nejvyšši přehrady v Evropě - Grande Dixence.

post-21395-0-42098000-1439293689_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...