Přejít na obsah

Teče voda po motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím Octáváci,chci se zeptat,nechci dávat auto do servisu,klidně si to vyměním sám.Pár dní po zpátku jsem zjistil že mi teče chladící kapalina z motoru,stéká to po straně jak je vodní pumpa,ale z vodní pumpy to není protože ta voda by se mi ztrácela rychleji a teklo by to po boku,dělá to vždycky jenom když auto stojí studené a pak když s ním jedu a je zahřáté tak se nic neděje a voda se neztrácí,napadlo mě ještě že by to mohla být ta trubka jak je ze zadu motoru co vede od vodní pumpy že by to mohlo dělat těsnění že když je studené tak se stáhne a teplem se zase roztahuje a vodu drží,budu vám vděčný za jakoukoliv radu jestli jste to už někdo měl a popřípadně postup a co si mám všechno koupit za díly jak se to dá rozdělat nechce se mi rozdělávat celé sání motoru :lol:

Odkaz ke komentáři

Tekla mi též voda po motoru a byla to právě vodní pumpa - za jízdy to bylo méně - motor je zahřátý a voda se z něho odpařovala ale jakmile jsem přišel k autu co chvíli stálo tak pod ním kalužka..

Pumpa je vyměněná a ještě mi uniká trocha do motoru (mám emulzi na víčku) ale to je úplně minimálně, na jaře to nechám servisovat, zatím prakticky nemusím vůbec dolévat.. Každopádně bych vsadil na pumpu anebo její těsnění.. Nicméně se u toho dělají rovnou rozvody. Nevíš kdy jsi ji měl měněnou naposledy?

Odkaz ke komentáři

Mě to právě teče po bloku motoru ze zadu jak vede ta trubka od vodní pumpy jak kdyby tam bylo prasklý těsnění co vede od trubky k vodní pumpě,mě se právě za jízdy voda neztrácí jenom když to auto stojí tak to někde ukapává a tlak v hadicích je pořád stejný.To jsem měl taky emulzi na víčku ale dělali mi to krátky trasy,taky jsem myslel že tam bude fouklý těsnění a nakonec to bylo těma krátkýma trasama :rolleyes: Já tu Octávu mám 4měsíce,a když jsem koukal tak ty rozvody vypadají nově dělaný a bylo mi to řečený i v autobazaru že ta ženská co to měla předemnou takže je to krátce co je nechávala dělat řemen ten je jak novej i kladka,zkusím dát na tebe a v pátek jak budu mít volno to rozdělat a kouknout jestli je to z vodní pumpy.

Odkaz ke komentáři

Nechci tě tlačit do té pumpy ale mě to teklo taky po zadní straně. V servise když na to koukl tak mi řekl hned, že vodní pumpa.. Pumpa má životnost 120 000 km (to jen tuším) a rozvody 60 (určitě) nebo 90 000 km (někde to tu bylo psáno). Pokud se tímto řídila paní a měnila jen rozvody pak by ta pumpa byla nasnadě.

Ale jak říkám, nikam tě nechci tlačit, jen u mě to prostě byla ta pumpa. Třeba ti tu poradí někdo něco co by odhalilo menší závadu ;)

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

vodní pumpa- originál určitě vydrží víc, já mám na ni najeto 250 000km a pořád je v pohodě. Rozvody je doporučeno (dle mechanika v autorizovaným servise) kontrolovat po 60 000km, vydržet by prý měli i 150 000km (já je raději měním po 60 000km).

Z té vodní pumpy vede plastová trubka, která je zajištěná sponkou z plastu. Zkusil bych prvně rozhodit tento spoj a kouknout třeba na těsnění- je možný že budeš mít v háji jen O-kroužek za pár Kč.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...