Kube Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km... Vymena stoji par kac a muj mechanik Marena_TDI mi tam jeste pridaval nejakou prisadu a fatk super. Nelituju toho. A ten motor jak ti rikame. Delej olej co 15tis a urcite neprohloupis. Ja dal Castrol Edge TD a super. Koupis do 1tis. Kolik das za longlife?? 2tis a vys... A zvlast kdyby jsi premyslel o chipu. Tohle auto ho potrebuje jak vino Marek RS tak tak :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km... Vymena stoji par kac a muj mechanik Marena_TDI mi tam jeste pridaval nejakou prisadu a fatk super. Nelituju toho. A ten motor jak ti rikame. Delej olej co 15tis a urcite neprohloupis. Ja dal Castrol Edge TD a super. Koupis do 1tis. Kolik das za longlife?? 2tis a vys... A zvlast kdyby jsi premyslel o chipu. Tohle auto ho potrebuje jak vino Marek RS tak tak :palec: Teď mají longlife na cc-autodíly v akci za 800Kč,tak je to pohodička Pánové dávám na rady,taky jsem se těm 30tis. divil,ale říkal jsem si:Když to píšou v servisce,tak proč né U předchozího auta jsem měnil vždy před technickou a u toho asi zůstanu.Ročně ujedu cca 9tis. Nad chipem jsem přemýšlel,ale kde?Četl jsem o tom jak to některé firmy flákaj a neumí a motor tím zničí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Jedna zasadni rada: necituj predchozi prispevky A k chipu: zkus prohledat sekci OI/motor a tam to najdes kde a koho volit. Je tady na foru par osvedcenych ladicu kteri maji opravdu dobre reference ale jak rikam, zkus trosku pohledat sam. A s tim olejem urcite neprohloupis, ba prave naopak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekRS Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Na chipování máme s Kubem každý někoho jiného, ale každý na to svoje nedáme dopustit. Shodou okolností obě firmy jsou v Českém Těšíně. Pokud jsi z Červené Vody, nemuselo by ti to ani tolik vadit, máš to celkem blízko. Stačí se rozhodnout, ke komu pojedeš :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Byl jsem koukat na tu nápravu.Pohledově je v pohodě.Stačí to zkontrolovat takto nebo nějak radši změřit v případě,že to bývá do A jen pohledem nepoznatelný? Český Těšín je malinko z ruky Zatím se každopádně soustředím na ty servisní výměny.Finančně to nebude málo a časem možná něco víc B) Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 To jsou kecy prodejcu ze je tam dozivotni napln. Dle nich je dozivotni napl na 250tis km... Doživotní náplň v převodovce je ne 250tis, ale dokonce jen 150tis km nebo 5 let (to je podle prodejce životnost převodovky), takže olej určitě vyměnit, ale dát zase originál (na cc-autodílech ho mají za asi 250 Kč/l). Dále výměnu motorového oleje dělej jak už ti tu psali po 15tis km., motoru to jen prospěje a pokud by jsi chtěl čip, tak asi klasika TDIfun nebo Dieselpower (to jsou prověřený firmy) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekRS Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Trocha OT: Myslím si, že prověřenejch firem bude malinko víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Taky mam olej 5W 30 LongLife ale menim ho co 15tis km měním všechny filtry bud mann nebo bosch. Co se tyče chipu s Kubem se neschodem ale za jedno jsem z MarkemRS ale s Kubem jsem pořad kamaradi každy mame jinej nazor no 100lidi 100 chutí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Trocha OT: Myslím si, že prověřenejch firem bude malinko víc. Jasně že prověřených firem je víc ;) , nejznámější jsou asi ty co jsem uvedl a co tak vím (přeci jen diesel nemám, tak se o toto moc nezajímám), ale jsou i jiné dobré firmy, jen to chce trochu pohledat... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Ten chip,bude muset stejně počkat.Napřed běžnej servis a taky mám hodně investic s rodinou(3 děti a manželka je fuška živit ) a pak taky chci zase udělat nějaký modernizace na své živnosti- Ubytování co máme B) Kupoval jsem před 14 dny nový letní gumy(Dunlop SP Sport BLURESPONSE 205/55 R16 91V.) a pořád jen vrážet do auta nemůžu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Květen 4, 2013 Sdílet Odesláno Květen 4, 2013 Ja jsem umyslne nepsal zadnou firmu ktera se zabyva lazenim motoru protoze nechci nikoho prosazovat i kdyz je zrejme komu traba ja fandim. A Marek RS to taky tak pochopil Staci si procist dane sekce a udelat si vlastni obrazek. Nikomu nic nevnucuji ;) Ty zadni kola by jsi poznal. Je tam videt videtelny sklon kola do A nemusi to delat obe kola soucasne. Muze i jedna strana. Ja s tim za 4roky problem nemel a bracha to menil. Stoji to celkem balik. Myslim 6tis jedna strana. Menil to i Jirina5. Ten to mel hodne do A. Projevuje se to i tak ze mas vzadu sjete vnitrky gum, nejde totiz udelat dobre geometrie. A taky se to auto divne chova. No proste to vypada jak stara 120 ;) Urcite bys to poznal kdyby to bylo spatne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 4, 2013 Jo,tak to mám v poho.Gumy mám rovnoměrně sjeté a okem sklon do A vidět není.Jsem si oddychl Našel jsem na netu i článek o oleji.Tem longlife se používá na 30tis. jen v případě dlouhých tras a na ty krátší a krátký max. do 20tis.Km , Takže i výrobce a škodovka má údaje,jak jste mi psali. Ještě jednou moc díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 zdravím tě, jak se říká "velká paráda-voňavka".. vítám tě v klubu ŠKODA a hodně bezproblémových km. Já taktéž závidím interier a výbavu..(pozor,ale přeju) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 (upraveno) zdravím tě, jak se říká "velká paráda-voňavka".. vítám tě v klubu ŠKODA a hodně bezproblémových km. Já taktéž závidím interier a výbavu..(pozor,ale přeju) Díky moc ,jsem na svýho mazlíka hrdý a to i když je to ,,jen,, octavia 1. Sousedi mě už mají za blázna ,jak to furt důkladně meju,čistím a leštím,ale je mi to fuk.Dělám to jako vy všichni tady - ,,s láskou k autu,, Upraveno Květen 6, 2013 uživatelem peakt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 A tak to má být, na mě taky koukaj skrz prsty a to meju tak jednou za 14 dní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Pravda. Mojí sousedi mejou maximálne 2x do roka,nebo když jak říkaj ,,jedou dálkovou :lol: ,, a takový lidi nás pak nemůžou pochopit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 (upraveno) Ještě jsem se chtěl zeptat k tomu převodovému oleji. Olej do převodovky-Jaký? Našel jsem tento: http://www.cc-autodily.cz/olej-prevodovy-1-l a pak ještě tento a ten má stejnou normou,jako original : http://www.cc-autodily.cz/olej-prevodovy-1-litr-5 Který mám bez obav koupit a použít? Upraveno Květen 6, 2013 uživatelem peakt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekRS Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Tak v tomhle neporadím, pořád čekám, až se převodovka během pár tis. km rozsype. Nechám jí zrepasovat a až potom vyměním náplň. Určitě se to tu někde probíralo, ale hledám tady v tom guláši asi stejně rád jako ty. Napiš do CC-autodílů, poradí ti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Přesně, napiš jeldovi a on ti poradí Ale doporučuju na email, na SZ už mu moc času nezbývá :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 To můžu i přímo na stránkách cc-autodíly.Taky poradí a pošlou to na email.Už mi radili i z brzdovkou :) Někdo se přece najde i tady,kdo poradí :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 7, 2013 Sdílet Odesláno Květen 7, 2013 Jasný, jelda = cc-autodily 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DaviD79 Odesláno Květen 7, 2013 Sdílet Odesláno Květen 7, 2013 Díky moc ,jsem na svýho mazlíka hrdý a to i když je to ,,jen,, octavia 1. Sousedi mě už mají za blázna ,jak to furt důkladně meju,čistím a leštím,ale je mi to fuk.Dělám to jako vy všichni tady - ,,s láskou k autu,, Tak to je nás bláznů určitě víc... :D taky se motám okolo auta,když je chvilka a už si lidi z okolí ze mě dělají srandu.A že je to jen Oct.I ? To přeci nevadí, já osobně uznávám každého kdo se o svoje věci dokáže starat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2013 (upraveno) Já na tuning moc nejsem.Mám radši přirozenou krásu a eleganci auta,takže ,,jen,, leštím , vylepšuju praktický věci a starám se o běžný servis svýho mazlíčka. Zatím jsem si na tomto autě jen měnil xenonový výbojky,prasklý lanko vnitřní kliky dveří,měnil gumičky stěračů a seřizoval ruční brzdu.Doplňování provozních kapalin nepočítám Kopil jsem si tento měsíc MFD-Jack adaptér pro připojení mobilu a mp3 k navigaci a výborný letní gumy Dunlop SP Sport BLURESPONSE 205/55 R16 91V ,který mají všude super hodnocení v testech. http://www.mpneu.cz/testyletnipneu/ :palec: Během tohoto týdne si ještě udělám nákup na cc-autodíly(oleje,filtry atd. + nějaký ptákovinky pro zkrášlování a údržbu) a udělám servis auta. Autíčko už si o to přes MaxiDot říká :lol: Upraveno Květen 7, 2013 uživatelem peakt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 A mám to doma. :D Včera mi přišel ,,servisní balíček,, z cc-autodíly a v týdnu dopřeju autíčku servis :lol: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 11, 2013 Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 To si bude octa jen chrochtat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 Doufám,že jo ještě musím koupit čistič brzd a gumičky do stěračů až budu v autokelly a bude to asi komplet Příští týden udělám ty výměny a pak konečně mega jarní úklid a mytí auta s voskováním 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 11, 2013 Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 Čistič brzdi i gumičky si také mohl koupit v cc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peakt Odesláno Květen 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 vím,jsem na ně nějak zapomněl autokelly je ode mě cca 30KM a budu tam mít cestu,tak to spojím Hold co není v hlavě,musí být v kolech :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Květen 11, 2013 Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 Jo, tak tomu rozumím :) Já mám cc zhruba 10km od práce, takže tam jezdím docela často 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MarekRS Odesláno Květen 11, 2013 Sdílet Odesláno Květen 11, 2013 Krásnej nákup, dobře si udělal. Dakie: Tak to ti závidím, byl bych tam každej tejden :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.